Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

blokuję ten wątek i odniosę się do wszystkiego za jakiś czas. Kolejny temat został przetkany wprost chamskimi i nienadającymi się do dyplomatycznego komentowania tekstami. Jest to poniżej wszelkiej krytyki i nie pozostanie bez konsekwencji.

Pozdrawiam,
Ola

Napisano

A ja po prostu chciałbym się podzielić radością z już zadomowionych 705 S3. :) Stoją trochę inaczej niż poprzednie kolumny. Generalnie, to są baaardzo wrażliwe na ustawienie. Gra mi to pięknie. Stare, znane płyty na nowo :). To już trzecie B&W, a naprawdę staram się słuchać innych konstrukcji i mieć otwarte uszy  :)

Napisano (edytowany)
22 minuty temu, Grzesiek202 napisał:

To już trzecie B&W, a naprawdę staram się słuchać innych konstrukcji i mieć otwarte uszy  :)

Odwlekasz nieuniknione. Dla wszystkich forumowiczów jest już oczywiste, że dojdziesz do serii 800 - to kwestia czasu. Pytanie tylko, czy zatrzymasz się na monitorach Marka, czy też skuszą Cię podłogówki. ;)

Edytowano przez Rafał S
Napisano

Marek też już nie jest na szczycie, został mu do przejścia ostatni stopień ponieważ Bowers wypuścił jeszcze lepszą wersję jego monitorów. 

Do wakacji pewnie nadrobi zaległości :)

43 minuty temu, Grzesiek202 napisał:

mieć otwarte uszy 

To ważne ale nie mniej ważnym jest czy zamykałeś też oczy? 

46 minut temu, Grzesiek202 napisał:

Stoją trochę inaczej niż

Co zmieniłeś i czemu? 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

To ważne ale nie mniej ważnym jest czy zamykałeś też oczy?

Nie. Podobają mi się również wizualnie.😉

1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Co zmieniłeś i czemu?

Dałem im jeszcze więcej przestrzeni. Teraz stoją 1,0m od tylnej ściany i mają 1,2m po bokach, ale z powodu skosów poddasza, już tylko ok 0,65m od niego. Są również skierowane niemal równolegle. Po zmianie z 706 szukałem basu, część odnalazłem, a reszta była po prostu "górką" z którą model 706 gra (i jest to fajne).

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Rafał S napisał:

Pytanie tylko, czy zatrzymasz się na monitorach Marka, czy też skuszą Cię podłogówki. ;)

Jakoś nie widzę, to znaczy nie słyszę, podłogówek u siebie. Oczywiście, teoretyzuję, gdyby kiedyś miało dojść do zmiany :).

Lubię B&W, chciałbym napisać, że to taki VW wśród kolumn, czyli naprawdę dla ludu, ale VW nie lubię.

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano
6 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

To już trzecie B&W, 

Muszę trzymać rękę i nie tylko na przysłowiowym pulsie. Na razie jest remis 😀

6 godzin temu, kaczadupa napisał:

Marek też już nie jest na szczycie, został mu do przejścia ostatni stopień ponieważ Bowers wypuścił jeszcze lepszą wersję jego monitorów.                                                                                                                  Do wakacji pewnie nadrobi zaległości :)

Tak Signature. Muszę przyznać, że interesujące i nieprzyzwoicie drogie. Do wakacji to ja muszę nadrobić zaległości w temacie eBika 😀

1024-BW805_Promo-600.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Wracając do wrażeń o 705 S3. Są bezlitosne. Słucham sobie polskiego rocka z ósmej i dziewiątej dekady ubiegłego wieku - jakiś Perfekt, Lady Pank, Dżemy i te sprawy.... No i :) pewne rzeczy brzmią lepiej z kuchennego radia. I to bynajmniej nie jest zarzut dla kolumn. To wiem. Perfect miał fajnie nagrane płyty.

Napisano
Dnia 23.02.2025 o 21:14, MMarek napisał:

Muszę trzymać rękę i nie tylko na przysłowiowym pulsie. Na razie jest remis 😀

Tak Signature. Muszę przyznać, że interesujące i nieprzyzwoicie drogie. Do wakacji to ja muszę nadrobić zaległości w temacie eBika 😀

1024-BW805_Promo-600.jpg

Dysponujemy monitorami oraz podłogowymi 801 D4 Signature.  Naprawdę są dopasione i nie tylko chodzi o te obudowy !

Napisano (edytowany)
17 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

801 D4 Signature

Zakładając, że świat jest idealny czyli  Bartek zrobił mi właśnie akustykę w  50m2 pokoju o idealnych pod audio proporcjach i materiałach w ścianach a ja mam kasę na flagowe Bowersy  miałbym poważny dylemat co kupić czy aktywne ATC SCM50 ASL czy pasywne 801 D4 Signature.

I tu pojawia się pytanie do forumowiczów i Branży - co wybrać? :)

Właśnie się obudziłem...

Jednak jeszcze trochę pomieszkam w 12m z najtańszymi modelami monitorów od ATC i Bowersa a akustykę ogarnia wujek Google. 

Na pocieszenie album Metaliki "...And Justice for All", potek na Elex mk4  godzina 11 i nic więcej do szczęścia nie potrzeba. 🙂

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
17 minut temu, kaczadupa napisał:

Zakładając, że świat jest idealny czyli  Bartek zrobił mi właśnie akustykę w  50m2 pokoju o idealnych pod audio proporcjach i materiałach w ścianach a ja mam kasę na flagowe Bowersy  miałbym poważny dylemat co kupić czy aktywne ATC SCM50 ASL czy pasywne 801 D4 Signature.

Jaki dylemat? Obojętnie. W takim pokoju wszystko zagra fantastycznie.

Napisano
13 godzin temu, kaczadupa napisał:

I tu pojawia się pytanie do forumowiczów i Branży - co wybrać? :)

Właśnie się obudziłem...

Jednak jeszcze trochę pomieszkam w 12m z najtańszymi modelami monitorów od ATC i Bowersa a akustykę ogarnia wujek Google. 

Na pocieszenie album Metaliki "...And Justice for All", potek na Elex mk4  godzina 11 i nic więcej do szczęścia nie potrzeba. 🙂

Trzeba pamiętać, że sam zakup 801D4 Signature to nie wszystko. Bez Devialeta Astra lub Hegel H600 to by się nie obyło. Te kolumny to "smoki". W takich 50 metrach czułyby się jak pączek w maśle :)

• 2 weeks later...
Napisano

Powiedziałem tylko chłopakom, że cena nie jest żadnym ograniczeniem oraz, że mam paczki ATC. 

I oto propozycja TOPa dla mnie. Bowers 801D4, wersja do samodzielnego montażu :)

Oficjalnie jestem w klubie.

Teraz jeszcze Cyrus 40AMP i już można sprzedawać Hegla ;)

IMG_1431.jpeg

Napisano
21 minut temu, kaczadupa napisał:

Powiedziałem tylko chłopakom, że cena nie jest żadnym ograniczeniem oraz, że mam paczki ATC. 

I oto propozycja TOPa dla mnie. Bowers 801D4, wersja do samodzielnego montażu :)

Teraz jeszcze Cyrus 40AMP i już można sprzedawać Hegla ;)

IMG_1431.jpeg

W mniejszym kartonie standy?

Napisano
Dnia 25.03.2025 o 14:20, kaczadupa napisał:

IMG_1431.jpeg

Co tak cicho. Przypuszczam, że się wygrzewają. Słyszałem, że aby przyspieszyć proces dobrze jest wygrzewać w piecu martenowskim. Sam tego nie wypraktykowałem, ponieważ już po fakcie dowiedziałem się o tej metodzie :)