Kraft Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 53 minuty temu, kaczadupa napisał: Laboratorium powinno mieć jasno określone normy, a nie - może się okazać… Ale laboratorium nie wie, np. jak ustawisz kolumny. Podbicie basu widoczne na wykresie w jednym pomieszczeniu będzie podbiciem, a w innym kompensacją niedoboru basu. Słuchane z bliskiej odległości głośniki nie będą się zgrywać, ale już z dalszej będą się zgrywać w punkt. W zależności od pomieszczenia, raz szeroka dyspersja będzie zaletą, a innym razem wadą. Można mnożyć przykłady. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Laboratorium Bowersa wie Myślę, że przy tej skali sprzedaży i latach praktyki mają całkiem niezłe rozeznanie, jak ich kolumny grają w realnych warunkach i czy takie granie się ludziom podoba. Co jest ważne, a co można poświęcić. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 4 godziny temu, Kraft napisał: Myślę, że Amirm trochę przesadza. Też tak uważam, choć z nieco innych powodów. To są jednak budżetowe monitory i trzeba się liczyć z tym, że oprócz inżynierów sporo mieli też do powiedzenia księgowi. (Nawiasem mówiąc, wtrącają się oni również w projekty blisko 10 razy droższych paczek - patrz wywiad z przedstawicielem Dynaudio, który ujawnia okoliczności wypuszczenia na rynek Contour 20i.) Niestety cena wymusza pewne kompromisy. Amir manipuluje czytelnikiem pisząc, że można lepiej za te same, albo i mniejsze pieniądze po czym... przechodzi płynnie do porównania z ponad 2 razy droższymi Revelami. Edytowano 8 godzin temu przez Rafał S 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 10 minut temu, Kraft napisał: co można poświęcić. W serii 6 poświęcili to co najpiękniejsze w muzyce. Oczywiście moim zdaniem. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Jak wszyscy (z małym wyjątkiem ATC). 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Jarek, nie irytuj się (Dali Menuet też ma średnicę, nie tylko ATC). I przecież zawsze można się podeprzeć ceną. 2kzł za monitor, który nie rozpada się w rękach i nawet wydaje efekciarskie dźwięki to w dzisiejszych czasach i tak sukces. A jeszcze jest nośny znaczek. Porównanie do Dali Menuet, Kef ls50 czy ATC SCM 7 jednak nie jest sprawiedliwe, cenowo jest sporo wyżej. No i każdy ma swoje oczekiwania. Wczoraj dzwonię do starego znajomego audiofila, który cuda słyszał i cuda u siebie miał, rozmawiamy luźno co tam w audio słychać. Pochwaliłem się, że fajne są D2R a Kolega do mnie - przecież to gra jak Altusy, obecny ProAc to lipa, konturowe granie. Stare były dobre. No i tak to jest z naszymi opiniami. Edytowano 7 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 10 minut temu, kaczadupa napisał: Pochwaliłem się, że fajne są D2R a Kolega do mnie - przecież to gra jak Altusy, obecny ProAc to lipa, konturowe granie. Stare były dobre. No i tak to jest z naszymi opiniami. Aha 😆 Ja znam opinie, że Response D2 są bardziej audiofilskie niż D2R, które grają ździebko jaśniej, co przekłada się pewno na odbiór innych zakresów w tym średnicy. Może stąd porównanie kolegi do Altusów, ja D2R nie słyszałem i nawet mnie nie kusi. Tymczasem grzeję słuchawkowca, bo dziś orgietka na słuchafony 😉 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Tymczasem grzeję słuchawkowca, bo dziś orgietka na słuchafony 😉 Audeze? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dziś Hifimany Arya Organic z wyj .2xXLR (dual mono). 😉 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Kraft napisał: Myślę, że przy tej skali sprzedaży i latach praktyki mają całkiem niezłe rozeznanie Albo i nie. W końcu mają dość spore kłopoty finansowe. Sound United przez 9 miesięcy 2024 roku (w sektorze audio) wygenerowało stratę na poziomie 31,3 miliona dolarów. A o problemach samego Bowersa było już głośno w 2016. Poczytałem sobie dziś trochę i ogólnie mają dość burzliwą historię. W ciągu ostatnich 10 lat Bowers miał 5 różnych właścicieli! Coś jednak nie idzie jak powinno. Źródło: https://www.channelnews.com.au/former-sound-united-business-could-be-discontinued-next-year-after-falling-revenues-no-buyer-and-losses-claims-new-director/ Edytowano 6 godzin temu przez lpomis Odpisz, cytując
Kraft Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Czyli to firma autoramentu Rolls-Royca, Bentleya i Jaguara:). Odpisz, cytując
Recommended Posts