Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, Kraft napisał:

…mogą dla Bowersa 607 S3 opierdo…ić kukurydzę w metalu, rocku i w reprodukcji niskich tonów w każdej muzie.

Jakbyś miał wolną chwilę , to posłuchaj Buchardt S 300mkII .

Zapomnisz o Bowersach :)

Od 2 dni bawię się nimi . Nie są idealne do każdego repertuaru , ale mają to COŚ 

Napisano (edytowany)
17 minut temu, maciek72 napisał:

Buchardt S 300mkII

Mam wątpliwości czy zagorzali sympatycy Bowersa polubią się z tym graniem. Duże, mocno nasycone, swobodne brzmienie z łagodną górą, o wiele mniej wyeksponowanym detalem. Całościowo cieplejsze. Na średnicy ład, porządek, spokój. Ale na pewno warto posłuchać :)

Edytowano przez lpomis
Napisano

Też przeszedłem tę samą drogę, od fascynacji ATC scm7, Bowersami 705, Triangle,  po Buchardt 400. Na szczęście kupiłem tylko ATC.

Dylematy czy rozjaśnić torem ciepłe kolumny, czy ocieplić jasne.

Do współczesnego metalu i rocka lubię dynamiczne, eteryczne granie, do starszego rocka i bluesa i soula ciepłe, gęste, barwne. To też pewnie kwestia samopoczucia, biometu itp.

Teraz mam dylemat czy dobrze zrobiłem kupując Epos es7n, bo Audiovector R1 Arette też mi się bardzo podobały, ale też w innym torze i repertuarze.

Na szczęście mam słuchawki i tam  mi wszystko dobrze gra, kompromisy są mniej bolesne, może dlatego że tam jest mniej zmiennych w równaniu na audio nirwanę.