KrólKiczu Napisano 27 lipca Napisano 27 lipca 2 minuty temu, Grzesiek202 napisał: Kurczę, jak Ty słyszysz te wszystkie wzmacniacze? Oczami wyobraźni 🙂. 3 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 27 lipca Napisano 27 lipca 2 godziny temu, Kraft napisał: …mogą dla Bowersa 607 S3 opierdo…ić kukurydzę w metalu, rocku i w reprodukcji niskich tonów w każdej muzie. Jakbyś miał wolną chwilę , to posłuchaj Buchardt S 300mkII . Zapomnisz o Bowersach Od 2 dni bawię się nimi . Nie są idealne do każdego repertuaru , ale mają to COŚ Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 27 lipca Napisano 27 lipca (edytowany) Dzięki. Moooże kiedyś, czemu nie. Teraz nie mam ochoty. Edytowano 27 lipca przez kaczadupa Odpisz, cytując
lpomis Napisano 27 lipca Napisano 27 lipca (edytowany) 17 minut temu, maciek72 napisał: Buchardt S 300mkII Mam wątpliwości czy zagorzali sympatycy Bowersa polubią się z tym graniem. Duże, mocno nasycone, swobodne brzmienie z łagodną górą, o wiele mniej wyeksponowanym detalem. Całościowo cieplejsze. Na średnicy ład, porządek, spokój. Ale na pewno warto posłuchać Edytowano 27 lipca przez lpomis 2 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 27 lipca Napisano 27 lipca Warto się z nimi poznać . Bo , to fajna zabawa Odpisz, cytując
MarSZ Napisano 27 lipca Napisano 27 lipca Też przeszedłem tę samą drogę, od fascynacji ATC scm7, Bowersami 705, Triangle, po Buchardt 400. Na szczęście kupiłem tylko ATC. Dylematy czy rozjaśnić torem ciepłe kolumny, czy ocieplić jasne. Do współczesnego metalu i rocka lubię dynamiczne, eteryczne granie, do starszego rocka i bluesa i soula ciepłe, gęste, barwne. To też pewnie kwestia samopoczucia, biometu itp. Teraz mam dylemat czy dobrze zrobiłem kupując Epos es7n, bo Audiovector R1 Arette też mi się bardzo podobały, ale też w innym torze i repertuarze. Na szczęście mam słuchawki i tam mi wszystko dobrze gra, kompromisy są mniej bolesne, może dlatego że tam jest mniej zmiennych w równaniu na audio nirwanę. 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 27 lipca Napisano 27 lipca (edytowany) 7 minut temu, MarSZ napisał: Epos es7n Fajne paki, nie wymyślaj jak ten, no, jak mu tam, przypomnijcie mi, mokra kura?, kaczadupa ?, jakoś tak Edytowano 27 lipca przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dylemat. Chcę sobie kupić do salonu monitory Bowersa z serii 700. Myślałem o używanych 705 S2. W podobnych pieniądzach są jednak 706 S3 z drugiej ręki. I teraz, fikuśniejsze starsze, czy nowsze, ale mniej flagowe? Ktoś już rozważał tę kwestię, porównywał, może się podzielić doświadczeniami? Odpisz, cytując
Rega Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Wybór nalezy do Ciebie. Jeśli mam mozliwość wyboru w podobnej cenie to zawsze wybieram najwyższy możliwy model. Mam te satysfakcje, że niższe, z jakiegoś powodu są niższe i niczego nie tracę. Edytowano 7 godzin temu przez Rega 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Po testach w sieci fajniejsze powinny być te fikuśne/starsze. I ogólnie to chyba dobry kierunek przy Bowersach tj. starsze. Edytowano 6 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: Ktoś już rozważał tę kwestię, porównywał, może się podzielić doświadczeniami? Wybór między 705 S2 a 706 S3, moim zdaniem nie jest łatwy. Gdyby to były 706 S2, to sprawa jasna; dźwięk niesamowicie przestrzenny, w pewnych aspektach podkręcony, a w 705 na pewno spokojniejszy, lepiej ułożony. Ale seria 3, uspokoiła model 706. Ja bym chyba w tym wypadku wybrał 706 S3. A najlepiej to kup 705S3 i będziesz miał spokój na lata :). Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, Grzesiek202 napisał: i będziesz miał spokój na lata :). Mówisz? Nic Ci tam nie chodzi po głowie? Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Brałbym model z „fajką”, która myślę nie bez powodu jest obecna w każdym modelu serii 800. Wiadomo, sama fajka trochę inna, głośnik też, ale jak dla mnie to jeden z symboli myśli technicznej Bowersa. 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Staram się mieć uszy otwarte. Koledzy z forum również kuszą opisami. Ale jeśli mam mieć jedną parę kolumn, to są to moje obecne. Dam sobie jeszcze parę lat, kupię 805 D4, zapuszczę brodę na dobre i przestanę i gadać z ludźmi, z którymi nie muszę. Czy może być piękniej? 3 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 22 minuty temu, majkel74 napisał: symboli myśli technicznej Bowersa. Dobry argument. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 41 minut temu, Grzesiek202 napisał: Ja bym chyba w tym wypadku wybrał 706 S3. A ja - tak jak @Rega - w ciemno wybrałbym zawsze wyższy model starszej serii (zaznaczam, że abstrahuję tu od B&W - chodzi mi o ogólną zasadę). Szczególnie, jeśli miałbym zaufanie do marki. Oczywiście każdy producent zachwala świeższe wydania, podkreślając ciągły rozwój technologii. Ale w praktyce o "inności" nowszych serii decyduje często rynkowa konieczność przejścia na nowe podzespoły, bo poprzednie już nie są dostępne itd. No i spójrzmy na to tak: to te starsze serie wypracowały prestiż marki, a nowsze tylko go podtrzymują. (O kwestii ewentualnej odsprzedaży nawet nie warto wspominać.) Edytowano 5 godzin temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Logika czyli coś w czym Jarek @Kraft jest mocny podpowiada, że skoro można bez problemu wypożyczyć 706S3 to trzeba wypożyczyć, może się okazać, że to zamknie temat ( bez względu na ostateczny wybór). Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 37 minut temu, Grzesiek202 napisał: , zapuszczę brodę na dobre i przestanę i gadać z ludźmi, z którymi nie muszę. Czy może być piękniej? 👍 Te rozmowy bywają czasem bardzo męczace i niekoniecznie wpływają na dobry nastrój, a tym samym chęć zagłębienia się w świat odsłuchów. Normalnie, wszystkiego się odechciewa. Tym bardziej jesli ta rozmowa przebiega w atmosferze rozkazów, którym trzeba się podporządkowac. Edytowano 4 godziny temu przez Rega Odpisz, cytując
Sipo Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, Kraft napisał: Dylemat Kwestia brzmienia jest w sumie indywidualna, 706 musiałoby brzmieć znacznie lepiej żebym wybrał je mając do wyboru 705. Od strony wizualnej, 705 wyglądają dużo lepiej, gwizdek cieszy oko, od razu widać ze to B&W +10 do zajebistosci. 50 minut temu, Grzesiek202 napisał: zapuszczę brodę na dobre i przestanę i gadać z ludźmi, z którymi nie muszę mam to teraz, renta ma swoje zalety Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, Rega napisał: Jeśli mam mozliwość wyboru w podobnej cenie to zawsze wybieram najwyższy możliwy model. Sensowna zasada, ale w tym przypadku sprawa jest mniej oczywista. To nie jest wybór między seriami 600, 700 czy 800. 706 i 705 to dwa monitory oparte na dokładnie takich samych przetwornikach i mające taką samą obudowę. Krok w bok po skosie, a nie skok do przodu. 26 minut temu, Sipo napisał: Od strony wizualnej, 705 wyglądają dużo lepiej, gwizdek cieszy oko, od razu widać ze to B&W +10 do zajebistosci. Zgadzam się. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 28 minut temu, Sipo napisał: mam to teraz, renta ma swoje zalety Ja nie mam jeszcze czterech dych. A na system nie liczę. Dobrze, że zaczynam urlop. No to grzeję lampki... @Kraft dołóż do 705S3 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Kraft napisał: Dylemat. Chcę sobie kupić do salonu monitory Bowersa z serii 700. Myślałem o używanych 705 S2. W podobnych pieniądzach są jednak 706 S3 z drugiej ręki. I teraz, fikuśniejsze starsze, czy nowsze, ale mniej flagowe? Ktoś już rozważał tę kwestię, porównywał, może się podzielić doświadczeniami? Napisz mi trzy ulubione albumy, do których często wracasz, a podpowiem Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Trzech płyt, to się nie da. Z pięćdziesięcioma miałbym problem. Mogę jedynie podrzucić parę tropów. Lubię R&B z lat 70-, 80- tych, np. George Benson - Give Me the Night, elektronikę, np. Air - Moon Safari, i nazwijmy to poezję śpiewaną, np. Hanna Banaszak - Kofta. Ale ogólnie oprócz metalu i techno, to słucham wszystkiego. Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Biorąc pod uwagę muzykę, której słuchasz wybrałbym 706 S3. Różnica w cenie za egzemplarze używane jest +/- 500zł, więc niewiele. Zresztą, których byś nie wybrał i tak będzie sztos! Edytowano 1 godzinę temu przez soberowy Odpisz, cytując
Recommended Posts