kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Staram się zrozumieć Twój wybór. Przebyć tak długą drogę, tyle zobaczyć i wybrać… Staram się zrozumieć. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Ale to nie jest tak, że według mnie Bowersy miażdżą konkurencje. Granie wielu kolumn mi się podoba. Może lepsze dla mnie byłby Q Acoustic 300, Qln Prestige One, Kudos Super 10 albo jeszcze coś innego. Tylko z nimi jest większy problem z dostępnością - drogie i mało popularne. Może kiedyś będzie jeszcze okazja je sprawdzić, ale jak nie, to też nic się nie stanie - z tym, co mam też jest dobrze. 2 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 24 minuty temu, kaczadupa napisał: Staram się zrozumieć Twój wybór. Przebyć tak długą drogę, tyle zobaczyć i wybrać… Staram się zrozumieć. A tam, każdy ma jakąś swoją drogę. Ty próbujesz różnych wzmacniaczy (choć ostatnio coś słabo, także bardzo prosimy o poprawę;), Kraft sfiksowany na Bowersa, a ja na żonglowanie monitorami. I co na to poradzisz? Nie ma jedynej recepty. 11 minut temu, Kraft napisał: Tylko z nimi jest większy problem z dostępnością - drogie i mało popularne. Kupić u nas niszową markę, owszem można, tylko bardzo ciężko znaleźć za rozsądne pieniądze a później jeszcze trudniej sprzedać. Ja podziękuję za taki deal, od dłuższego czasu kupuję klamoty, które w razie czego da się sprzedać bez większej straty. Cudów ni ma, przynajmniej w tej branży. Edytowano 5 godzin temu przez tomasz1w 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Jarek, pamiętam jak za czasów moich studiów na polibudzie szef katedry matematyki Pan prof. Hryniewicz liczył całki przy tablicy (100 osób z roku tylko gapiło się nic nie rozumiejąc z tego co widzą na tablicy) i jedyne co mówił to - matematyka to prawda. Czy Ty jesteś jak nasz ulubiony profesor a osoby z mojego roku to audiofile (w tym ja) nie kupujący brzmienia Bowersa? Czy piękno muzyki da się przedstawić za pomocą matematyki? A może potrzeba trochę swobody, niedopowiedzenia a nie cała muzyka zamknięta w sztywnych, matematycznych obliczeniach i z całą mocą wywalona prosto w uszy? Staram się zrozumieć. 12 minut temu, tomasz1w napisał: Ty próbujesz różnych wzmacniaczy (choć ostatnio coś słabo Rega Elex mk4 trochę mnie usadziła na d…pie. Na jakiś czas odnalazłem spokój. Edytowano 5 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Adam, bez złośliwości, ale jak w rzeczywistości z tym basem w ATC: Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 18 minut temu, kaczadupa napisał: Czy Ty jesteś jak nasz ulubiony profesor a osoby z mojego roku to audiofile (w tym ja) nie kupujący brzmienia Bowersa? Jeśli już, to emerytowany. Tak gdzieś od dwóch lat nie słucham już "audiofilsko". A już całkowicie odmienił moje spojrzenie na obcowanie z muzyką niedawny, dłuższy epizod z nocnymi odsłuchami na jakimś Bang & Olufsen BeoSound. Niby śmieszny sprzęt, ale na tyle dobrze zestrojony, że nie miałem najmniejszego problemu, żeby dotrzeć do sedna tego, czego słuchałem. Słuchanie muzyki przy pracy na 607-kach też potrafi dać mi dużo radości. Absolutnie nic mnie w ich brzmieniu nie drażni. W moim ustawieniu i repertuarze, to kolumny doskonałe, idealne do długich odsłuchów. Dlatego inne się kurzą. Nie mam potrzeby ich na nic podmieniać. Ale w salonie chcę się trochę powygłupiać. Ma nie tylko poprawnie grać, ale też ekscytować mnie wyglądem i techniką głośnikową. Bowers dobrze na te zachcianki odpowiada. Edytowano 5 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Bo u mnie porównywalne wielkością 707 S2 wymiatały, aż miło. Także ten, chyba nie ma jedynej idealnej drogi w naszych poszukiwaniach. Poza tym jeden woli owoce morza a drugi antrykot. Eee, wolę jednak antrykot, zwłaszcza posiekany do spagetti:) Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) A tak swoją drogą, to 706 S2 były najbardziej ekscytującymi kolumny z jakimi się zetknąłem. Niestety tylko na krótkie dystanse - góra 100 m - a płyty trwają jednak dłużej:( Edytowano 5 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 9 minut temu, Kraft napisał: Słuchanie muzyki przy pracy na 607-kach też potrafi dać mi dużo radości. Absolutnie nic mnie w ich brzmieniu nie drażni. W moim ustawieniu i repertuarze, to kolumny doskonałe, idealne do długich odsłuchów. Dlatego inne się kurzą. Nie mam potrzeby ich na nic podmieniać. Ale w salonie chcę się trochę powygłupiać. Ma nie tylko grać, ale też ekscytować mnie wyglądem i techniką głośnikową. Bowers dobrze na te zachcianki odpowiada. O to, to. Co do monitorów Bowersa, ależ te moje, poprzednie 707 S2 były dobre:) Oczywiście 706 S3, jak już pisałem, są lepsze, ale 707 S2 to jest po prostu okazja w dzisiejszych czasach. Jest sporo ofert za rozsądne pieniądze. Pokój 10-15m2 i nie ma co kombinować, to bardzo dobry wybór. Edytowano 5 godzin temu przez tomasz1w Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, tomasz1w napisał: Adam, bez złośliwości, ale jak w rzeczywistości z tym basem w ATC: Wg mnie jest tak: w małych pomieszczeniach jest trochę basu w ATC7, a w większych pomieszczeniach go nie ma (prawie) wcale -i dlatego wybieram inne kolumny. Ale to jest moje zdanie, a na Forum jest kilku zadowolonych ich użytkowników. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, RoRo napisał: Wg mnie jest tak: w małych pomieszczeniach jest trochę basu w ATC7, a w większych pomieszczeniach go nie ma (prawie) wcale -i dlatego wybieram inne kolumny. Ale to jest moje zdanie, a na Forum jest kilku zadowolonych ich użytkowników. A ATC SCM11 do strefy odsłuchowej 17m2 otwartej na aneks (w sumie ok. 25 m2) plus subwoofer ASW608? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu To już dużo lepiej... Ale wątek jest o Bowersach, więc nie odchodźmy od głównego tematu. Zadałeś pytanie Adamowi, ja napisałem swoje zdanie i tyle. Pozdrawiam Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Chyba będzie Evoke 10 lub Gato FM8. Pierwsze są osiągalne, włącznie z ofertami używek. Drugie absolutnie nie, przynajmniej na razie (co najmniej od kilku miesięcy). Albo Acoustic Energy AE500, niby je skreśliłem z listy jakiś czas temu, ale ciągle jakoś wracają do głowy. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 15 minut temu, tomasz1w napisał: 707 S2 to jest po prostu okazja w dzisiejszych czasach. Jest sporo ofert za rozsądne pieniądze. Pokój 10-15m2 i nie ma co kombinować, to bardzo dobry wybór. Zgadzam się, szczególnie, że są znacznie bardziej uniwersalne niż 706 S2. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A tak się różnią tweetery serii S3 od S2. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu 5 godzin temu, Kraft napisał: A już całkowicie odmienił moje spojrzenie na obcowanie z muzyką niedawny, dłuższy epizod z nocnymi odsłuchami na jakimś Bang & Olufsen BeoSound. Niby śmieszny sprzęt, ale na tyle dobrze zestrojony, że nie miałem najmniejszego problemu, żeby dotrzeć do sedna tego, czego słuchałem. Na podobnej zasadzie mi zawsze ustawia odpowiednią perspektywę wizyta u kolegi (nie audiofila). Sprzęt z lat 90-tych: gramofon Sansui, cedek Yamahy, tuner Rotela, wzmacniacz Harmana Kardona i małe podłogówki Technicsa. Wszystko kupione w audio komisie po kilkaset złotych za sztukę. W kategoriach audiofilskich oczywiście można znacznie lepiej. Ale gra to bardzo przyjemnie, słuchamy sobie (w całości!) kolejnych płyt winylowych z epoki, jest w tym surowa barwa i duch tamtych czasów i kto wie czy nie jest milej, niż kiedy delektuję się własnym, znacznie droższym systemem. Cudowne jest to uczucie, że kiedy coś szumi i trzeszczy, to nie muszą sprawdzać i poprawiać wtyków w gniazdach - ma prawo szumieć, bo leci z wiekowego analogu. Poza tym - nastawienie i pewna otoczka towarzyska to połowa sukcesu. Właśnie wróciłem od tego kolegi, jak zwykle naładowany pozytywną energią. Już tęsknię za kolejnym spotkaniem u niego. Przepraszam za offtop i dobranoc. Odpisz, cytując
Recommended Posts