Kraft Napisano Poniedziałek o 20:02 Napisano Poniedziałek o 20:02 Dzięki. I już na starcie klops. Na stronie Bowersa brak informacji o zejściu przy -6 dB. A miała być. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Wtorek o 05:31 Napisano Wtorek o 05:31 9 godzin temu, Kraft napisał: Dzięki. I już na starcie klops. Na stronie Bowersa brak informacji o zejściu przy -6 dB. A miała być. Jarek, a próbowałeś zszywać suba z monitorami posiłkując się REWem i umikiem? Odpisz, cytując
Kraft Napisano Wtorek o 06:59 Napisano Wtorek o 06:59 Jeszcze nie. Zmieniłem laptopa i jak sobie pomyślę o tych wszystkich instalacjach i konfiguracjach... to mi się nie chce;). 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Wtorek o 07:39 Napisano Wtorek o 07:39 Ja mam uczulenie na słowo „konfiguracja” szczególnie gdy zgodnie z zapewnieniami ma być „dziecinnie prosta” Pole manewru dotyczy jak rozumiem trzech zmiennych: położenia suba, poziomu i odcięcia. Te dwie ostatnie rzeczy powinien producent rekomendować jeśli chodzi o jego głośniki. Odpisz, cytując
Kraft Napisano Wtorek o 07:45 Napisano Wtorek o 07:45 3 minuty temu, majkel74 napisał: Pole manewru dotyczy jak rozumiem trzech zmiennych: położenia suba, poziomu i odcięcia. Jeszcze są dwa przebiegi stromości krzywej, czyli symulacja zwrotnicy zszywającej suba z frontami. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Wtorek o 07:47 Napisano Wtorek o 07:47 Czyli wyższa szkoła jazdy. Tu by się przydało znać charakterystyki przenoszenia głośników i suba. Te ostatnie oczywiście będą inne w różnych pomieszczeniach… powodzenia mimo wszystko 😉 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Wtorek o 07:53 Napisano Wtorek o 07:53 38 minut temu, Kraft napisał: Jeszcze nie. Zmieniłem laptopa i jak sobie pomyślę o tych wszystkich instalacjach i konfiguracjach... to mi się nie chce;). A może warto? Ja też bardzo długo walczyłem z ustawieniem suba , żeby grało to tak, że nie słychać gdzie kończą grać kolumy a zaczyna sub i dopiero dzięki umikowi udało mi się uzyskać zadowalający MNIE efekt. Ta pogrubiona krzywa to moje PMC z subem. Do ideału daleko ale skoro tak dobre monitory jak dali mają w dobrze zaadaptowanym pomieszczeniu dość spore podbicie na basie, to i ja przestałem walczyć z moimi kolumnami 🙂. 3 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Wtorek o 08:06 Napisano Wtorek o 08:06 3 minuty temu, KrólKiczu napisał: Ta pogrubiona krzywa to moje PMC z subem. Bardzo fajna krzywa. Mocny bas, w miarę równy środek z lekko podniesionym głównym pasmem wokali, potem klasyczny dołek BBC, żeby nieco odsunąć scenę, dyskretne niższe soprany (obszar sybilantów) i na końcu wzmocnienie samej góry dla dodania blasku i powietrza. Lubię taką charakterystykę ze słabszym przełomem średnicy i wysokich, chociaż np. Adam wolałby pewnie ten fragment podciągnąć o kilka decybeli. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 09:20 Napisano Wtorek o 09:20 1 godzinę temu, Rafał S napisał: chociaż np. Adam wolałby pewnie ten fragment podciągnąć o kilka decybeli. Dynaudio, Harbeth i Spendor raczej będą bardzo równo prowadzone na przejściu. Jednak nie skreślam żadnego głośnika po samych wykresach, uszy i własny pokój najważniejsze. 2 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Dnia 8.09.2025 o 12:53, Rafał S napisał: Da się włączyć na nich jakiś spokojny instrumentalny jazz w tle i popracować przy komputerze albo poczytać książkę? Zdecydowanie, da się. Przynajmniej na EL34;) Dnia 9.09.2025 o 11:20, kaczadupa napisał: Jednak nie skreślam żadnego głośnika po samych wykresach, uszy i własny pokój najważniejsze. O tak Edytowano 1 godzinę temu przez tomasz1w Odpisz, cytując
Recommended Posts