Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Tak to jest ten Onkyo. 

niestety rozczaruje bo nie umiem na to odpowiedzieć. Dlaczego?

Bo wcześniej miałem 707s2. Długa historia i pamiętam że kuły górą i wtedy miałem hegla h95, szukałem czegoś innego. Ale jak widać zatoczyłem koło z wersją s3. Czytając internet s3, nie mają tej góry tak natarczliwej i to mogę potwierdzić, ale czy to zasługo Onkyo? Nie wiem. Jak gra Onkyo ? Mogę tylko powiedzieć, że ja po za 20% nie wychodzę jest to mocny wzmacniacz. Ale o jego charakterze nie mogę się wypowiedzieć bo nie wiele pamiętam z poprzedniego ustawienia po za tą meczącą górą. 

Napisano
11 godzin temu, lisciu napisał:

Tak to jest ten Onkyo. 

niestety rozczaruje bo nie umiem na to odpowiedzieć. Dlaczego?

Bo wcześniej miałem 707s2. Długa historia i pamiętam że kuły górą i wtedy miałem hegla h95, szukałem czegoś innego. Ale jak widać zatoczyłem koło z wersją s3. Czytając internet s3, nie mają tej góry tak natarczliwej i to mogę potwierdzić, ale czy to zasługo Onkyo? Nie wiem. Jak gra Onkyo ? Mogę tylko powiedzieć, że ja po za 20% nie wychodzę jest to mocny wzmacniacz. Ale o jego charakterze nie mogę się wypowiedzieć bo nie wiele pamiętam z poprzedniego ustawienia po za tą meczącą górą. 

Czyli zmieniłeś jednocześnie i wzmacniacz i kolumny, a 707 S2 nie miałeś okazji posłuchać już pod Onkyo? A pamiętasz może różnice między tamtym setupem a obecnym? Wrażenia przestrzeni, sceny, basu i jego zejścia czy kontroli?

Napisano (edytowany)
33 minuty temu, Vectorinni napisał:

Czyli zmieniłeś jednocześnie i wzmacniacz i kolumny, a 707 S2 nie miałeś okazji posłuchać już pod Onkyo? A pamiętasz może różnice między tamtym setupem a obecnym? Wrażenia przestrzeni, sceny, basu i jego zejścia czy kontroli?

Tak i niestety nie. Ale ja też stety i niestety nie jestem pasjonatem i nie umiem opisywać dźwięku. Po prostu działa i nie męczy :)

o Basie tym bardziej się nie wypowiem nawet, bo mam teraz Subwoofer wtedy nie mialem. Myślę że w życiu czasem trzeba po prostu używać i nie szukać w kółko, bo to tzw. Fomo się nie kończy. I tego każdemu życzę w nowym roku.

Edytowano przez lisciu