MMarek Napisano 15 września Autor Udostępnij Napisano 15 września 14 minut temu, Carmion napisał: Ale gdy miałem przyjemność ich słuchać to mnie po prostu porwały 😉 Mnie porwały już po raz trzeci, poza tym mają porywać, bo to przecież klub Bowersów 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 września Udostępnij Napisano 15 września 1 godzinę temu, Carmion napisał: Przy wyborze 800/platinium miałbym duży dylemat. A ja w ciemno (a raczej w "głucho") z tych dwu brałbym B&W. Ogólnie zgadzam się z tym, co napisałeś wcześniej. Z perspektywy czasu też uważam, że MA zaczyna się od serii Gold (podobnie jak Elac od serii Vela). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 15 września Udostępnij Napisano 15 września 3 godziny temu, Rafał S napisał: A ja w ciemno (a raczej w "głucho") z tych dwu brałbym B&W. Ogólnie zgadzam się z tym, co napisałeś wcześniej. Z perspektywy czasu też uważam, że MA zaczyna się od serii Gold (podobnie jak Elac od serii Vela). Tutaj nie ma złego wyboru. Elac vela również uważam za świetne kolumny i również tak uważam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 września Udostępnij Napisano 20 września Można tu jeszcze wspomnieć o serii Solano (również ze wstęgą) w wersji 2.0 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-solano-fs-287-2.html To niewiele gorsza kolumna od Vela 407.2 Jest mniej popularna ale naszym zdaniem interesująca. Szczególnie jak ktoś ceni sobie, bardzo mocny bas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września To ja bym wolał w tej samej cenie te „niewiele lepsze” Vele… https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-vela-fs407-2-orzech-polysk.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października A jak obecnie odbieracie granie Bowers and Wilkins B&W 802 Mk1? Ktoś z Was użytkuje, może podzielić się opinią? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) Co sądzicie o Bowers & Wilkins 705 S2 Signature? Plusy, minusy? Docelowo w połączeniu z Cyrus Classic Amp. Edytowano 19 października przez kassyx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października Kurde, takie same jakie miałem jeszcze rok temu. Może to moje? Ja kupiłem w salonie, a więc musiały być dla mnie same plusy, minusów nie pamiętam. Po dwóch latach zmieniłem na wyższy model B&W. Niestety w tej robocie tak się ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Nie słuchałem połączenia ale słyszałem te paczki i znam Classic AMP, który grał u mnie. Dla mnie decydujące będzie pomieszczenie i ustawienie tych monitorów jak najdalej od ścian. Sam wzmacniacz bardzo niewiele własnego charakteru narzuca a ta lekka słodycz jaką można usłyszeć może się z tymi Bowersami podobać, przydać. Będziesz zadowolony, pod warunkiem, że paki staną dobry metr od tylnej ściany a sam nie będziesz siedział pod przeciwną ścianą. Monitor, który spokojne daje radę na 20m a wręcz w mniejszej kubaturze bym go nawet nie widział. Nie grozi Ci żadna emfaza na górnej średnicy ani ostra góra w takim połączeniu. Jedynie z basem uważaj, na szczęście ten Cyrus na tle innych wzmacniaczy, zwłaszcza brytyjskich jest zwarty i punktowy na dole, nie szarżuje z basem. Jak dasz paczkom przestrzeń to na najbliższe 15 lat masz z głowy gonienie. Chyba, że pozazdrościsz Markowi. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) Przeczuwałem, że coś skrobniesz. Młodość RULEZ 👍 Edytowano 20 października przez MMarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) Zazdrościć to już zazdroszczę 😂 ale na tym musi się skończyć. 1 godzinę temu, MMarek napisał: "Kurde, takie same jakie miałem jeszcze rok temu." Cytat Pod względem wyglądu jak dla mnie ślicznotki. Edytowano 20 października przez kassyx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Sprzedane A chciałem po nie jechać. No nic, poluję dalej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 4 minuty temu, kassyx napisał: Sprzedane A chciałem po nie jechać. No nic, poluję dalej... Jaka była cena? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Około 6tys. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 4 godziny temu, MMarek napisał: Po dwóch latach zmieniłem na wyższy model B&W. Marku, jedna i największa różnica między tymi modelami. 4 godziny temu, kaczadupa napisał: Będziesz zadowolony, pod warunkiem, że paki staną dobry metr od tylnej ściany Adam, co zaobserwowałeś, gdy w mniejszej odległości od tejże ściany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 10 minut temu, AudioTube napisał: Adam, co zaobserwowałeś, gdy w mniejszej odległości od tejże ściany? Napisałem tak, ponieważ uważam że te paczki mocno pracują BR, niskie tony są z tych soczystych, zaokrąglonych i kojarzonych z konsekwencjami średnio udanego zaadoptowania BR, bardzo dalekie od tego co znam z paczek ATC, Audiovector czy PMC. I Epos es7n. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Rozumiem. Słucham właśnie najnowszej Deep Purple. Zerkam na wpisy w tym klubie. Ciekawym jak usłyszałbym stopę na 705 i basową Rogera. I czy blachy na „No money to burn” z soczystym👌 blaskiem. Nie ta zakładka, ale zachęcam, gdy lubimy czyste wokale/Ian. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Stało się, od połowy tygodnia proszę o dołączenie mnie do klubu 😉. Teraz jeszcze jedno wyzwanie - standy. Te ze zdjęcia rewelka, ale może jednak czarne. Macie jakieś inne propozycje? Z góry dziękuję. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Nieśmiało zaproponuję https://rogoz-audio.com/produkt/antywibracyjne-standy-glosnikowe-rogoz-audio-4qb80-mkii/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października (edytowany) 12 godzin temu, kassyx napisał: Macie jakieś inne propozycje? Z góry dziękuję. hmm... chyba mam jeszcze standy po moich monitorach, już "właściwie" dociążone metalowymi wiórami ATABITES SMD-z 7.5HD jakby co? to pisz, poszukam/sprawdzę. https://i.postimg.cc/HxDGxjLP/P1070983.jpg Edytowano 21 października przez Bogusław 66 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 21 października Autor Udostępnij Napisano 21 października 19 godzin temu, AudioTube napisał: Marku, jedna i największa różnica między tymi modelami. Największa to cena, a potem wygląd 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października https://www.olx.pl/d/oferta/polk-r200-marantz-m-cr612-okazja-CID99-ID1173T5.html Warto zagadać - może sprzeda same oryginalne bowersowskie standy?? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października (edytowany) Po 707S2, przymierzałem się ostatnio do nieco większych monitorów. Rozważałem MA Gold 100 5G albo Acoustic Energy AE500. A stanęło na takich 706S3:) Powinny być na weekend. Edytowano 22 października przez tomasz1w 6 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 23 października Autor Udostępnij Napisano 23 października 15 godzin temu, tomasz1w napisał: A stanęło na takich 706S3:) Będzie Pan zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts