wtsz Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowany) 41 minut temu, MariuszZ napisał: Jest w programie komercyjnym Acourate zakładka, gdzie można podać dane tj. kubatura pomieszczenia, meble, dywany, absorbery itp. i na podstawie tych danych obliczy cel jaki powinna spełnić odpowiedź pomieszczenia by zmieścić się w granicach normy DIN dla pomieszczenia do słuchania muzyki czy studia muzycznego. Pewno przeglądałeś pliki m.dat, które załączyłem. Czy można poprawić EQ czymś za kolumnami. Za miejscem odsluchowym jest trudniej, ponieważ mam okno prawie na całej wysokości. Edytowano 22 godziny temu przez wtsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Sa pewnie inne kalkulatory, ale nie szukałem jeszcze. Ten wyskoczył jako pierwszy 😉 Też mi wychodzi, ze można zejść do 0,4ms. Raczej 0,6ms Edytowano 22 godziny temu przez wtsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 9 godzin temu, tomek4446 napisał: A'propos kalkulatorów. Korzystaliście z : https://noaudiophile.com/speakercalc/ https://www.soundton.com/ https://www.cardas.com/system-setup Przestawilem dzięki kalkulatorowi, ale sprawa nie jest taka prosta... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 21 godzin temu 2 minuty temu, wtsz napisał: ale sprawa nie jest taka prosta... Mówisz o choince ? Duża kubatura. Ładny pokój , zastanów się , czy warto zmienić jego charakter ustrojami. Czy nie lepiej postawić na Dirac Live. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowany) 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Mówisz o choince ? Duża kubatura. Ładny pokój , zastanów się , czy warto zmienić jego charakter ustrojami. Czy nie lepiej postawić na Dirac Live. No właśnie, pogłos Diraciem? EQ nie jest zle Edytowano 21 godzin temu przez wtsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Dnia 23.09.2024 o 20:37, Rega napisał: Wiele zależy od wymiarów i układu pomieszczenia. Czasem wystarczy niewiele. Tak, więc @Amarok bądź dobrej myśli. Tak, i można nie zmienic wystroju wnętrza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 13 godzin temu, wtsz napisał: Za miejscem odsluchowym jest trudniej, ponieważ mam okno prawie na całej wysokości. To akurat dobrze. Zasłona i po kłopocie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, Kraft napisał: To akurat dobrze. Zasłona i po kłopocie. Ciężko bedzie. @tomek4446 może potwierdzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu To otwórz to okno. Najlepszy absorber. 100% skuteczności. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Dobreeeeee 😂😂😂😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Kraft napisał: To otwórz to okno. Najlepszy absorber. 100% skuteczności. To jest nieotwieralne, akurat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, wtsz napisał: To jest nieotwieralne, akurat No popatrz. A tak się przypadkiem składa , że akurat zajmuje się oknami Kiedy wyrywamy ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: No popatrz. A tak się przypadkiem składa , że akurat zajmuje się oknami Kiedy wyrywamy ? Mam nadzieję, że nie za mojego życia 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts