wtsz Napisano Czwartek o 21:15 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:15 (edytowany) 41 minut temu, MariuszZ napisał: Jest w programie komercyjnym Acourate zakładka, gdzie można podać dane tj. kubatura pomieszczenia, meble, dywany, absorbery itp. i na podstawie tych danych obliczy cel jaki powinna spełnić odpowiedź pomieszczenia by zmieścić się w granicach normy DIN dla pomieszczenia do słuchania muzyki czy studia muzycznego. Pewno przeglądałeś pliki m.dat, które załączyłem. Czy można poprawić EQ czymś za kolumnami. Za miejscem odsluchowym jest trudniej, ponieważ mam okno prawie na całej wysokości. Edytowano Czwartek o 21:17 przez wtsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Czwartek o 21:42 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:42 (edytowany) 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Sa pewnie inne kalkulatory, ale nie szukałem jeszcze. Ten wyskoczył jako pierwszy 😉 Też mi wychodzi, ze można zejść do 0,4ms. Raczej 0,6ms Edytowano Czwartek o 21:48 przez wtsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Czwartek o 22:12 Udostępnij Napisano Czwartek o 22:12 9 godzin temu, tomek4446 napisał: A'propos kalkulatorów. Korzystaliście z : https://noaudiophile.com/speakercalc/ https://www.soundton.com/ https://www.cardas.com/system-setup Przestawilem dzięki kalkulatorowi, ale sprawa nie jest taka prosta... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Czwartek o 22:17 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 22:17 2 minuty temu, wtsz napisał: ale sprawa nie jest taka prosta... Mówisz o choince ? Duża kubatura. Ładny pokój , zastanów się , czy warto zmienić jego charakter ustrojami. Czy nie lepiej postawić na Dirac Live. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Czwartek o 22:18 Udostępnij Napisano Czwartek o 22:18 (edytowany) No właśnie, pogłos Diraciem? EQ nie jest zle Edytowano Piątek o 21:05 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Piątek o 10:06 Udostępnij Napisano Piątek o 10:06 Dnia 23.09.2024 o 20:37, Rega napisał: Wiele zależy od wymiarów i układu pomieszczenia. Czasem wystarczy niewiele. Tak, więc @Amarok bądź dobrej myśli. Tak, i można nie zmienic wystroju wnętrza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Piątek o 10:30 Udostępnij Napisano Piątek o 10:30 13 godzin temu, wtsz napisał: Za miejscem odsluchowym jest trudniej, ponieważ mam okno prawie na całej wysokości. To akurat dobrze. Zasłona i po kłopocie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Piątek o 13:02 Udostępnij Napisano Piątek o 13:02 2 godziny temu, Kraft napisał: To akurat dobrze. Zasłona i po kłopocie. Ciężko bedzie. @tomek4446 może potwierdzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Piątek o 13:06 Udostępnij Napisano Piątek o 13:06 To otwórz to okno. Najlepszy absorber. 100% skuteczności. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 13:47 Udostępnij Napisano Piątek o 13:47 Dobreeeeee 😂😂😂😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Piątek o 16:47 Udostępnij Napisano Piątek o 16:47 3 godziny temu, Kraft napisał: To otwórz to okno. Najlepszy absorber. 100% skuteczności. To jest nieotwieralne, akurat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Piątek o 16:57 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 16:57 9 minut temu, wtsz napisał: To jest nieotwieralne, akurat No popatrz. A tak się przypadkiem składa , że akurat zajmuje się oknami Kiedy wyrywamy ? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Piątek o 18:18 Udostępnij Napisano Piątek o 18:18 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: No popatrz. A tak się przypadkiem składa , że akurat zajmuje się oknami Kiedy wyrywamy ? Mam nadzieję, że nie za mojego życia 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu No i się zaczęło ! Normalnie wniosłem , jeszcze nie rozpakowałem , a pogłos już o połowę mniejszy. Nie poszedłem na łatwiznę. panele zamówiłem do samodzielnego malowania. W NCS-ie niestety nie robią , a mnie zależy by zniknęły na tle ściany. Na zdjęciu po podkładzie , jeszcze dwie warstwy farby i wieszam. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Tomek, ile tych paneli? Poproszę o nazwę firmy. Potrzebuję i chciałbym je pokolorować. Tnx. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Tomek, ile tych paneli? 20 ! A nie sorry , przejęzyczyłem się , całe dwie sztuki A firma ? A to płatne jakoś jest ? No dobra. Dogadałem się z P. Bartkiem Chojnackim / Mega Acoustic / , i mam surową sklejkę. Polecam przed malowaniem przemalować podkładem już w docelowym kolorze. Nie chce robić reklamy .... chociaż , jak coś jest dobre to czemu nie. Podkład i farba genialna. Idealna konsystencja i krycie. Mam mat , ale jest też półmat i połysk. Jest już pierwsza warstwa farby. Edytowano 10 godzin temu przez tomek4446 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 41 minut temu, tomek4446 napisał: 20 ! A nie sorry , przejęzyczyłem się , całe dwie sztuki A firma ? A to płatne jakoś jest ? No dobra. Dogadałem się z P. Bartkiem Chojnackim / Mega Acoustic / , i mam surową sklejkę. Polecam przed malowaniem przemalować podkładem już w docelowym kolorze. Nie chce robić reklamy .... chociaż , jak coś jest dobre to czemu nie. Podkład i farba genialna. Idealna konsystencja i krycie. Mam mat , ale jest też półmat i połysk. Jest już pierwsza warstwa farby. W którym miejscu będą wisieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Pozostaje jeszcze zmienić kolor obicia, bo czarny zniweczy samomaskowanie się panela na ścianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Normalnie wniosłem , jeszcze nie rozpakowałem , a pogłos już o połowę mniejszy. Kwiatki za kolumną już passe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Tomek, nie za mało tych paneli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 4 godziny temu, tomek4446 napisał: Normalnie wniosłem , jeszcze nie rozpakowałem , a pogłos już o połowę mniejszy. A tu się na forum zastanawiają ile trza wstawić,żeby działało ,wychodzi ,że cztery bez rozpakowywania i sprawa pogłosu załatwiona😀 4 godziny temu, tomek4446 napisał: W NCS-ie niestety nie robią , a mnie zależy by zniknęły na tle ściany. No i jak zawsze najbardziej oczywiste rozwiązanie umykają ! Dzięki @tomek4446. Najlepsze,że w kuchni sam malowałem fronty,w domu stoi komoda i półka również mojej malarskiej roboty,a ja szukam ustrojów w kolor!😀.Baran!😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 56 minut temu, wtsz napisał: W którym miejscu będą wisieć? Za kolumnami / rys. w załączniku/ 56 minut temu, Kraft napisał: Pozostaje jeszcze zmienić kolor obicia Oryginalny kolor materiału wybrałem z palety Mega Acoustic , szary. I jest szary , tylko , że ciemno szary , na zdjęciach w necie wydawał się jaśniejszy. Próbowałem oklejać te szczeliny przed malowaniem , ale nie da się / wg. mnie/ pomalować dokładnie sklejki przy szczelinach / grubość/ bez i tak pobrudzenia tkaniny. Farba jest wodna. Jadę więc całość łącznie z materiałem. Materiał delikatnie po pomalowaniu przecieram ściereczką. 43 minuty temu, wtsz napisał: Kwiatki za kolumną już passe? Nie stać mnie 30 minut temu, audiowit napisał: Tomek, nie za mało tych paneli? No , fakt. Mam jeszcze jedną nerkę Wiem , że powinienem zacząć od panelu za kanapą , ale na razie odpuszczam. Wiem też , że szału nie będzie , ze względu na za małe pokrycie ścian panelami. Ale jak to Nell powiedział " Jeden mały krok dla człowieka , jeden wielki skok dla ludzkości " 23 minuty temu, Nowy75 napisał: No i jak zawsze najbardziej oczywiste rozwiązanie umykają ! Każda firma sprzeda Ci surowe panele. To , że wyda się taniej jest czysto iluzoryczne Farba do drewna z mieszalni tania nie jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 5 minut temu, tomek4446 napisał: Za kolumnami / rys. w załączniku/ Oryginalny kolor materiału wybrałem z palety Mega Acoustic , szary. I jest szary , tylko , że ciemno szary , na zdjęciach w necie wydawał się jaśniejszy. Próbowałem oklejać te szczeliny przed malowaniem , ale nie da się / wg. mnie/ pomalować dokładnie sklejki przy szczelinach / grubość/ bez i tak pobrudzenia tkaniny. Farba jest wodna. Jadę więc całość łącznie z materiałem. Materiał delikatnie po pomalowaniu przecieram ściereczką. Nie stać mnie No , fakt. Mam jeszcze jedną nerkę Wiem , że powinienem zacząć od panelu za kanapą , ale na razie odpuszczam. Wiem też , że szału nie będzie , ze względu na za małe pokrycie ścian panelami. Ale jak to Nell powiedział " Jeden mały krok dla człowieka , jeden wielki skok dla ludzkości " Każda firma sprzeda Ci surowe panele. To , że wyda się taniej jest czysto iluzoryczne Farba do drewna z mieszalni tania nie jest. Czekamy na pomiary🤞 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu To trochę Tomek sknociłeś. Materiał powinien przepuszczać powietrze. Nie wiem, czy po pomalowaniu będzie. Być może czeka Cię jednak wymiana tego materiału. Skonsultuj sprawę z Bartkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) 5 minut temu, Kraft napisał: Materiał powinien przepuszczać powietrze. Nie wiem, czy po pomalowaniu będzie. Będzie. To nie olejna. Mikro dostrajanie ustroi. Mówi Ci to coś ? Edytowano 7 godzin temu przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts