Kraft Napisano Sobota o 17:54 Udostępnij Napisano Sobota o 17:54 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Kurde super ! Dzięki ! Jak będą robić takie męskie to sobie kupię . Zawsze można pomalować;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 18:03 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 18:03 25 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Zwłaszcza to... Czyli ? Możemy o tym porozmawiać , bo mam swoje przemyślenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 18:11 Udostępnij Napisano Sobota o 18:11 (edytowany) Gdzieś już widziałem coś podobnego😉 a może nawet ładniejszego Edytowano Sobota o 18:13 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 18:17 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 18:17 5 minut temu, Rega napisał: Gdzieś już widziałem coś podobnego I to wszystko dłutem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 18:20 Udostępnij Napisano Sobota o 18:20 (edytowany) Nieeee, część kozikiem. Obok absorbery firmy Essentials. Podobne do Twoich. Tyle, że bez sciany czołowej bo to jedynie absorbery. A hybryd będzie (a właściewie już jest) więcej. Częsć takich samych a częsć binarnych. Sześciokąty znanej i ekskluzywnej firmy REGA R.🤣. Robi jedynie krótkie serie i wyłącznie na zamówienie. Edytowano Sobota o 18:31 przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Sobota o 18:37 Udostępnij Napisano Sobota o 18:37 1 godzinę temu, Kraft napisał: Coś dla tych, co się brzydzą ustrojów w salonie. Puchate grafiki z Action. Czy te puchate grafiki zadziałają? Może na echo, pogłos troszku. 😉 Na pewno przystroją wnętrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Sobota o 18:50 Udostępnij Napisano Sobota o 18:50 46 minut temu, tomek4446 napisał: Czyli ? Możemy o tym porozmawiać , bo mam swoje przemyślenia. Wiem, wiem, to tylko panel i na dodatek od środka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 19:24 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 19:24 5 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Wiem, wiem, to tylko panel i na dodatek od środka. W robocie mam do czynienia ze stolarką powiedzmy na wysokim poziomie. Klienci na skrzydle drzwiowym lakierowanym , lub fornirowanym np. 80 x 300 , są w stanie je reklamować ze względu na skazę mniejszą niż łepek od szpilki. A przypominam , że drzwi to wyrób budowlany , a nie dzieło sztuki. A teraz stolarka paneli. Czy można to było zrobić bardziej profesjonalnie ? Jasne. I jak je otworzyłem , w pierwszej chwili zastrzeżeń miałem mnóstwo. Takie zboczenie zawodowe. Ale, tak jak napisałeś , to konstrukcja , spełnia swoją rolę. Ogólnie to my Polacy jesteśmy cholernie trudnym klientem i wg. mnie przeginamy. Wczoraj widziałem program o remoncie chałupy w Stanach. Chałupa za 3 mln. dolców. W salonie drewniane dwuskrzydłowe zielone drzwi w stylu loftowym na ...... taśmowych , brudno- złotych , budowlanych zawiasach z czarnymi wkrętami. Na takich to u nas się mocuje na budowie płyty OSB. A tam , klienci wprost zachwyceni Inny świat , kurna 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Sobota o 19:38 Udostępnij Napisano Sobota o 19:38 (edytowany) @tomek4446 czy ten panel nie powinien być wypełniony jakąś watą, albo pianką? 😉 Edytowano Sobota o 19:46 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Sobota o 19:51 Udostępnij Napisano Sobota o 19:51 (edytowany) 7 godzin temu, tomek4446 napisał: Tomek, mogę jeszcze o czymś wspomnieć? Przy takim ustawieniu dywanu lewy punkt pierwszego odbicia od podłogi masz ogarnięty, a prawy (być może) nie. Nie wiem, czy ma to realne znaczenie (może nie), ale to takie lekkie wybrzuszenie na drodze do doskonałości. Edytowano Sobota o 20:09 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 19:58 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 19:58 15 minut temu, DiBatonio napisał: czy ten panel nie powinien być wypełniony jakąś watą, albo pianką? Wypełnione były droższe , a wiesz , nie przelewa się 4 minuty temu, Kraft napisał: Przy takim ustawieniu dywanu lewy punkt pierwszego odbicia id podłogi masz ogarnięty, a prawy (być może) nie. Jarek , przez Ciebie doinwestowałem te panele prawie do wartości mojego auta. Dywanu nie rozciągnę , a na nowy mnie nie stać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Sobota o 20:01 Udostępnij Napisano Sobota o 20:01 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Wypełnione były droższe , a wiesz , nie przelewa się Teraz to się zgrywasz 😉 Watkę tonsilowską chociaż wsadź 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 20:16 Udostępnij Napisano Sobota o 20:16 15 minut temu, tomek4446 napisał: Wypełnione były droższe , a wiesz , nie przelewa się @tomek4446 - od 1.01.2025 jest zakaz wyrzucania zużytych tekstyliów do pojemników na odpady zmieszane. Napisz ogłoszenie informujące o tym, że przyjmiesz nieodpłatnie i założe się ze w ciągu godziny będziesz miał wywrotkę materiału do wypełnienia😋 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 20:18 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 20:18 10 minut temu, DiBatonio napisał: Watkę tonsilowską chociaż wsadź Pisałem już wcześniej. Jak patrzę na panele to wydaje mi się , że one też " grają". Gitara. Taki instrument , kojarzysz ? A widziałeś , by ktoś do pudła wpychał watę ? No dobra. @Kraft mnie zainspirował. Opróżniłem trochę szafek z ciuchami , wpakowałem do worka , upchnąłem w skrzynce i jest git 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Sobota o 20:32 Udostępnij Napisano Sobota o 20:32 13 minut temu, tomek4446 napisał: Pisałem już wcześniej. Jak patrzę na panele to wydaje mi się , że one też " grają". Gitara. Taki instrument , kojarzysz ? A widziałeś , by ktoś do pudła wpychał watę ? To zamiast worka z ciuchami mogłeś założyć struny 😆 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Niedziela o 15:07 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 15:07 @Chyba Miro 84 wracając trochę do budowy paneli. Chciałem je wykonać sam , ale zrobiłem błędne założenie. Dlaczego ? Bo chciałem , je wykonać zgodnie ze sztuką i jakością stolarki do jakiej przywykłem. I to był błąd Zwróciłem się do kilku stolarzy, ile kosztowałoby wykonanie skrzynki z calowych desek , lub sklejki , z frezami na wpusty płyty czołowej i pleców. Łączenie 45 st. na pióro wpust lub kołki. Zrobiłem rysunki techniczne każdego elementu. Ceny tej usługi jakie otrzymałem były zaporowe. Pomyślałem no cóż, nie przebije masowej produkcji A tu wystarczyło dać cztery kątowniki na wkręty , zamiast frezów listewki od środka na sztyfty , listwa do listwy zamiast 45 st. Genialne w swej prostocie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Niedziela o 15:34 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:34 Tomek, teraz następne panele, bo jak zapewne wiesz, dwa w takim pokoju to za mało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 15:42 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:42 (edytowany) 10 minut temu, MMarek napisał: Tomek, teraz następne panele, bo jak zapewne wiesz, dwa w takim pokoju to za mało. Może starczy, Tomek używa DSP. Jak by tak iść dalej, to jeszcze boczne ściany, sufit (bardzo ważny) i tylna ściana. Ale podejrzewam, że Tomek chce zachować jakąś harmonię, styl i wystrój salonu. Nie każdy może, nie każdy też chce wydziwiać z salonem dziennym. Edytowano Niedziela o 15:45 przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Niedziela o 17:56 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 17:56 2 godziny temu, MMarek napisał: dwa w takim pokoju to za mało. Marek , liczy się jakość , a nie ilość , pamiętaj 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Jak by tak iść dalej, to jeszcze boczne ściany, sufit (bardzo ważny) i tylna ściana. tak wiem. Ale zdaje sobie też sprawę z ograniczeń pokoju dziennego o których pisałeś. Nigdy nie dojdę do doskonałości , co najwyżej coś tam poprawię. I tutaj warto sobie zadać pytanie , czy warto i tak mieć substytut adaptacji akustycznej, kosztem spójności aranżacji. Z tym DSP to jest różnie. Aktualnie odłączyłem. QLN-y to drugie po Altecach kolumny , które powodują problemów z basem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Niedziela o 18:17 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:17 (edytowany) 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Genialne w swej prostocie. Dla mnie zbyt genialne.😱 W zasadzie to wyprodukowałeś je sam powtórnie. W supermarkecie taką sklejkę przytną ci za free prawie, a resztę dokupisz. Masz na pewno resztę farby, więc 1 następny zrobisz w dwie godziny, a 3 kolejne w godzinę w tej "technologi". Nałożyłbym farbę w kolorze ściany...tak jak się dobiera kratki wentylacyjne. Edytowano Niedziela o 18:32 przez wtsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Niedziela o 18:25 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:25 (edytowany) 37 minut temu, tomek4446 napisał: liczy się jakość , a nie ilość , pamiętaj W tym wypadku raczej wielkość😋 PS Rega nie byłby sobą, gdyby łatki nie przypiął🤣 Edytowano Niedziela o 18:34 przez Rega 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 18:33 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:33 14 minut temu, wtsz napisał: Dla mnie zbyt genialne.😱 W zasadzie to wyprodukowałeś je sam powtórnie. W supermarkecie taką sklejkę przytną ci za free prawie, a resztę dokupisz. Masz na pewno resztę farby, więc 1 następny zrobisz w dwie godziny, a 3 kolejne w godzinę w tej "technologi". Przycinanie za free w marketach się dawno skończyło, chociaż majątku to nie kosztuje. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Niedziela o 18:40 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:40 (edytowany) 8 minut temu, DiBatonio napisał: Przycinanie za free w marketach się dawno skończyło, chociaż majątku to nie kosztuje. 😉 "prawie". Z gustami sie nie dyskutuje, natomiast najważniesze jest, co to dało? Wg zaleceń przy 80db. Edytowano Niedziela o 18:42 przez wtsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 18:44 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:44 3 minuty temu, wtsz napisał: prawie". Z gustami sie nie dyskutuje, natomiast najważniesze jest, co to dało. Wg zaleceń przy 80db. Jaki to ma związek z tym co napisałem o tym, że już nie przycinają za darmo w marketach? 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Niedziela o 18:50 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:50 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Jaki to ma związek z tym co napisałem o tym, że już nie przycinają za darmo w marketach? 🤔 Nic istotnego. Napisałem: "za free, PRAWIE". Nie ma znaczenia, bez urazy.🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts