Dedal Napisano Niedziela o 19:11 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:11 (edytowany) @tomek4446Mogles całą ścianę, zaadaptować, zabrał byś 6-8 cm ale nic by nie zakłóciło wystroju . Ale trzeba by było się trochę postarać wczesniej jak remont Robiłeś 😉 Edytowano Niedziela o 19:11 przez Dedal 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano Niedziela o 19:31 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:31 Liczyłem,.że.mi pocisniesz w swoim stylu.🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Niedziela o 19:51 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 19:51 @wtsz , @DiBatonio Zrobiłem kalkulację 1 szt. panelu zakładając , że wszystko bym nabył w jednym markecie budowlanym. oczywiście można poszperać w necie i zrobić taniej , ale poznajmy jaki to rząd wielkości. Technologia jaką przyjąłem to taka jak w moich panelach , czyli najprościej jak się da. - wełna Rockwool Rockslab Acoustic - 24,98 ,- - sklejka 10 mm - boki skrzynki - 68,60,- - sklejka 10 mm - listwy wewn. - 50,05,- - plecy płyta 4mm laminowana - 21,60,- - sklejka 4 mm - płyta czołowa / bez szczelin / - 90,29,- - cięcie sklejki / 8 zł mb/ - 115,40,- - kątowniki 4 szt. - 7,60,- - wkręty do drewna - 3,29,- - gwoździe - 9,76,- - agrowóknina - 10,- - tkanina na front - 70,- - klej tapicerski - 30,- - sztyfty do tackera - 12,- - farba z podkładem - 70,- / bejca będzie tańsza/ RAZEM : 583,57,- A teraz pytanie. Ile kosztuje wycięcie na CNC szczelin , oczywiście jak sami opracujemy wzór. Nie mam pojęcia , więc wycena tego nie zawiera. Tak jak nie zawiera robocizny , paliwa , roboczogodziny 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Niedziela o 20:01 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:01 Kurde, teraz Ci każą dopłacić, 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Niedziela o 20:04 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 20:04 (edytowany) 10 minut temu, Kraft napisał: Kurde, teraz Ci każą dopłacić, Nieee. Bo to w rupiach A nie pisałem wcześniej ? Edytowano Niedziela o 20:12 przez tomek4446 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Niedziela o 20:05 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:05 14 minut temu, tomek4446 napisał: RAZEM : 583,57,- Racja!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Niedziela o 20:15 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 20:15 7 minut temu, wtsz napisał: Racja!!! Stolarz , chciał 500 zł za jedną skrzynkę. Co prawda wykonaną wg. mojego bardziej skomplikowanego projektu. Bez sklejki na froncie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Niedziela o 20:19 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:19 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Stolarz , chciał 500 zł za jedną skrzynkę Strasznie sie porobiło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 21:01 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:01 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: RAZEM : 583,57,- A teraz pytanie. Ile kosztuje wycięcie na CNC szczelin , oczywiście jak sami opracujemy wzór. Nie mam pojęcia , więc wycena tego nie zawiera. Tak jak nie zawiera robocizny , paliwa , roboczogodziny To jest cena za 2szt. a ludzie się dziwią dlaczego branża kasuje ponad 300 za panel. Co moim zdanie patrząc na Twoje nakłady czasu, projektu, roboty itd. Zupełnie by mi się nie chciało samemu dłubać. Tomek, że też Ci się chciało to wszystko dla nas tutaj wyliczać 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Niedziela o 21:17 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 21:17 (edytowany) 16 minut temu, DiBatonio napisał: To jest cena za 2szt Nie. To jest cena za 1 sztukę, czyli jednego panelu. Po za wkrętami i śrubami , bo to cena paczki. 16 minut temu, DiBatonio napisał: Tomek, że też Ci się chciało to wszystko dla nas tutaj wyliczać Na co dzień robię o wiele większe kalkulacje na duuużo większą kasę. Edytowano Niedziela o 21:18 przez tomek4446 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 22:41 Udostępnij Napisano Niedziela o 22:41 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Nie. To jest cena za 1 sztukę, czyli jednego panelu. Po za wkrętami i śrubami , bo to cena paczki. O ludzie 🤦♂️ To tym bardziej dałbym sobie spokój. Ale jak to mówią, kto bogatemu zabroni 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Poniedziałek o 19:34 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:34 Dnia 1.02.2025 o 13:34, tomek4446 napisał: Poprawiłem i obiecuję , że taki standard w dalszych realizacjach będzie już utrzymany - zapakowałem wełnę w agrowłókninę - zmieniłem materiał przedni na przepuszczający powietrze Nie wiem jak dźwięk , ale estetyka z pewnością się poprawiła Przebijam, czekam aż żona zapyta kiedy kupię coś innego. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano Poniedziałek o 20:06 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:06 Czyli na podpuchę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 20:07 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:07 32 minuty temu, wtsz napisał: Przebijam, czekam aż żona zapyta kiedy kupię coś innego. Sprytne posunięcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Poniedziałek o 20:20 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:20 A mowiłem... Dnia 17.01.2025 o 22:20, MariuszZ napisał: Mam sypialnię i wygodne łóżko od spania. Wystarczyło zapytać. Materac aktualnie zaś eksploatujemy z żoną ten z obrazka poniżej jeżeli Cię kwestie mojego spania interesują 😉 Za tani żeby się wyspać? Mod zaproponowal wersję Gold. Nie kazdego bedzie stac na taki ustroj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Poniedziałek o 20:24 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:24 47 minut temu, wtsz napisał: Fajne kolumny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Poniedziałek o 20:54 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:54 28 minut temu, Kraft napisał: Fajne kolumny. 32 minuty temu, audiowit napisał: A mowiłem... Mod zaproponowal wersję Gold. Nie kazdego bedzie stac na taki ustroj. Żonę stać, to czekam:-) 30 minut temu, Kraft napisał: 1 godzinę temu, wtsz napisał: Expand Fajne kolumny Wstęga jest świetna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Poniedziałek o 21:03 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:03 To nie jest wstęga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano Poniedziałek o 21:04 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:04 40 minut temu, audiowit napisał: A mowiłem... Dużo mówisz i nic z tego nie wynika. Marnujesz czas. Twojego mi nie szkoda, ale mógłbyś uszanować czas innych. Cytując moje słowa zabrałeś mi kilka minut mojego życia bo widząc powiadomienie wypadało zajrzeć i przeczytać. Zmarnowany czas. Ech... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Poniedziałek o 21:07 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:07 Mozesz mnie ignorować. Zaoszczedzisz duzo czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Poniedziałek o 21:11 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:11 (edytowany) 9 minut temu, audiowit napisał: To nie jest wstęga. Jet to nie wstęga? Edytowano Poniedziałek o 21:12 przez wtsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Poniedziałek o 21:21 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:21 Nie to amt. Po wygaśnieciu patentu Oskara Haila zostala ta konstrukcja adoptowana przez inne firmy pod inną nazwa. Np w Elac to Jet. Możesz w Stanach kupić pierwotną wersje Amt w 3 roznych rozmiarach. Bardzo lubie tą konstrukcję. Na pierwszy rzut oka jest podobna do wstegi. Ale to inna zasada dzialania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Poniedziałek o 21:31 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:31 19 minut temu, wtsz napisał: Jet to nie wstęga? To tzw. akordeon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Poniedziałek o 21:33 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:33 Jeszcze jako ciekawostka podpowiem Ci, ze wersja, ktorą Ci wkleilem pokrywa od 800 do 20khz... geniusz to stworzył. Masz spojną charakterystyke w calym tym przedziale bez podziałów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wtsz Napisano Poniedziałek o 21:34 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:34 11 minut temu, audiowit napisał: Nie to amt. Po wygaśnieciu patentu Oskara Haila zostala ta konstrukcja adoptowana przez inne firmy pod inną nazwa. Np w Elac to Jet. Możesz w Stanach kupić pierwotną wersje Amt w 3 roznych rozmiarach. Bardzo lubie tą konstrukcję. Na pierwszy rzut oka jest podobna do wstegi. Ale to inna zasada dzialania. Dzięki, dobrze wiedzieć. Oparłem się na prasie, tak piszą wszędzie, ale gra dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts