DiBatonio Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowany) 11 minut temu, rajdek napisał: Wstawianie mobilnego absorbera w wolnej przestrzeni gdzie mam 3,5m do ściany bocznej nie przekonuje mnie w żaden sposób. Ty mówisz o panelu, a ja o parawanie, czy ekranie akustycznym. Te są większe, szersze i wyższe. Poczekaj, może pokażę. 😉 https://asound.pl/pro-felt-s-3/ Tu masz wszystkie w jednym miejscu : https://asound.pl/akustyka-pomieszczen/parawany-akustyczne/ Zapytaj, może da się zamówić, a jak się nie sprawdzi oddać. Chyba, że będzie to pod indywidualne zamówienie/projekt to ze zwrotem może być problem. Tylko ja cały czas w tej dyskusji miałem na myśli takie właśnie, a Ty pewno panele 100x50 😉 Edytowano 19 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowany) Ciekawie to wygląda, oczywiście cena bardzo zachęcająca. Lewą kolumnę mam 1,3m od drzwi balkonowych tutaj dobrze mogło by zrobić. Edytowano 19 godzin temu przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Dobrze mogłoby też na tą otwartą przestrzeń o której rozmawialiśmy, zwłaszcza te duże z pierwszego linku. Z tymi oknami nie demonizujmy, wystarczy gruba zasłona, stora i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 19 godzin temu, KrólKiczu napisał: Jeśli masz kłopot z czytelnością sceny, może warto zadbać o pierwsze odbicia. Albo wysunąć kanapę do przodu i słuchać w "bliskim" polu, redukując wpływ pierwszych odbić Z wysunięciem sweet spota do przodu/średnio bliskie pole, to może być bardzo korzystne posunięcie. Sebastian, dodam od siebie, ponieważ sprawdziłem u siostry w 5 na 7 mtr salonie, że kiedy zbliżyliśmy do siebie kolumny z około 3 na max 2 mtr i mniej agresywnie na uszy, to obojgu nam opadły szczęki. W tym konkretnym przypadku to Xavian Perla. Od kilku lat kolumny tak właśnie stoją i siostra zadowolona, ponieważ priorytetem dla niej jest wrażenie „naturalnej” wielkości źródeł pozornych. Każdy driver inaczej „sypie”. Warto popróbować. @rajdek namawiam Cię, byś nie dogracał salonu. To na co patrzysz, ma lub może mieć wpływ na to jak odbierasz brzmienie/wrażenie. Jednocześnie gorąco namawiam do wypożyczenia ze sklepu/kolegi kilku paneli z wełny i gdy żona na zakupy/koleżanka, poszurał kolumnami i sweet spotem. Choć prostym/lekkim stołkiem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts