no_i_fajnie Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, pairtick napisał: No i fajnie, idź na AS 😛 Nie wiem, co to. Rozwiniesz skrot? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Pozdrowienia z 2 baterii dywizjonu artylerii przeciwlotniczej JW2707 ,na stanie cztery "Szyłki" działa samobieżne ZSU 23-4. Plus mobilna stacja radarowa na gąskach. Plus operatorzy "Strieł" wystrzeliwanych ręcznie rakiet przeciwlotniczych, sterowanych kamerami wizyjnymi. Panie, kiedyś to było... 😁 Byłem uczestnikiem pierwszego strzelania rakietowego w Polsce, rakietami ziemia-woda na poligonie w Ustce latem 1993 roku. Strzelała Rakietówka z Bolesławca. Wtedy nasze Szyłki też o mało nie "zdjęly" transportowca ciągnącego aluminiowy cel-parasol dla dział. W podzięce ,"latawiec" przyleciał niziutko nad naszą poligonową kantynę, po czym poszedł pionowo w górę na dopalaczu. Ponad połowa szyb w oknach kantyny przeszła do historii. A co do strzelania... Miałem świetne wyniki z kałacha. Dzięki doskonale utrzymanej sztuce broni z rocznika 1966, a także maksymalne noty na trenażerach karabinu wyborowego, na 300 metrów. Ale fizycznie nigdy nie strzelałem ze snajperki, więc to się nie liczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts