Skocz do zawartości

Co z tą Polską?

RoRo

Recommended Posts

6 godzin temu, Artur Brol napisał:

5 lat? 

Skąd mi sie to 4 wzięło w takim razie.

A Jaruzelski został wybrany przez Zgromadzenie Narodowe na 6-letnią kadencję.

23 godziny temu, desmodronik napisał:

A  ja   ,  z  checia  dowiem  sie   co  mi  zabierze    bążur  ,  bo  jego   mocodawca  -folksdojcz   ryżyWuj  juz  mi   repetuje  w  portfelu.    Rafi  niech   scieki  sprawdza  ,  bo  18  tego  z  nimi  odpłynie.

Znieważenie Premiera RP, poprzez nazwanie go folksdojczem, to chyba ścigane z urzędu jest?

Art. 226 kk

Znieważenie funkcjonariusza publicznego lub organu konstytucyjnego RP

§ 3. Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ Rzeczypospolitej Polskiej,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Edytowano przez pairtick

17 godzin temu, Sipo napisał:

Odkryłem przy okazji Kanal Zero.

Spoko kanał. 👍

Polecam w obecnym czasie, a ten jak wiadomo "jest zmienny" 😉, - "Rozmowy kandydatów na Prezydenta". 

Trwają nieraz 3 godziny! z każdym z osobna. Coś pięknego i NIESPOTYKANEGO NIGDZIE INDZIEJ jak dotąd (nowy wymiar informacji) z możliwością nawet zadzwonienia do studia i zapytania przyszłego potencjalnego Prezydenta. 

Kto tak zrobił do tej pory? NIKT!

Szacun dla Kanał Zero.

@pairtick z tym ciągłym wyjeżdżan iem z paragrafami przypominasz nieco prezesa Kaczyńskiego😁. Na początku ostatniej ośmiolatki PiS prezes miał wielkie plany budowy całej sieci zakładów karnych w Polsce. Śmiałem się ,że jak już wszystkich wsadzi,to kto będzie na te więzienia pracował 😁. Skończyło się tylko na Funduszu Sprawiedliwości,z którego pieniądze PiS wydawał niezgodnie z założeniami.

Wczoraj w Polsacie profesor Migalski mówił o przestrzeganiu wolności słowa w Polsce. Generalnie,tak jak ja kilka postów wyżej, twierdził,że u nas zależy ona od tego co,i o kim się mówi. A tak nie powinno być, jeśli chcemy by była ona naprawdę . Forma wypowiedzi kolegi @desmodronik też mi nie odpowiada, głównie dlatego , że jest tylko obraźliwa,a mało merytoryczna. Ale żeby zaraz paragrafy,to mi wieje komuną, której chyba nie lubisz

Parafrazując klasyka:

słabe są wiara, czy autorytety, które trzeba chronić stosując specjalne paragrafy prawa.

Te prawdziwe, nie potrzebują tego typu ochrony, bronią się same.

A swoją drogą polaryzacja społeczeństwa, cyfrowa samotność, wynikająca z niej podatność na manipulację, powodują u niezdolnych do refleksji ludzi kierowanie się wyłącznie emocjami.

Co z kolei prowadzi do indukowania tragicznych w skutkach zachowań.

Dziwi mnie tylko, że nikt nie reaguje na podejrzane zachowania osób, które ciągle pracują w dużym stresie.

Bo sygnały o wcześniejszych dziwnych zachowaniach strażnika więziennego, były znane jego przełożonym.

Ale kiedy służba więzienna ma kilka tysięcy nieobsadzonych etatów, nikt nie czepia się tych nielicznych, którzy jeszcze przychodzą do pracy.

A potem dochodzi do tragedii...

12 godzin temu, pairtick napisał:

Znieważenie Premiera RP, poprzez nazwanie go folksdojczem, to chyba ścigane z urzędu jest?

Art. 226 kk

Znieważenie funkcjonariusza publicznego lub organu konstytucyjnego RP

§ 3. Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ Rzeczypospolitej Polskiej,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Nie  tylko  jest  folksdojczem   ale      zakłamanym   szkodnikiem  i  sabotazysta   gospodarczym. To  szkop    z  krwi  i  kosci. Makaron   zwołuje   co  chwila  konference  a  ten   gamoń   obiera  kartofle ,  zresztą   i  tak    jego  zdanie    jest  takie  samo  jak   helmutów    .

https://www.kworum.com.pl/art2856,czy_donald_tusk_jest_polakiem_.html

Screenshot_11.jpg

Fascynujące jest to, że prawica wszędzie doszukuje się szkodliwych żydowskich wpływów. Węszą i wszędzie widzą żydowski spisek przeciwko wielkiej Polsce.

A potem plujący antysemickim jadem Grzegorz Braun i jemu podobni lecą zawierzać Polskę pod opiekę temu najbardziej znanemu na świecie Żydowi Jezusowi...

I tej Żydówce Matce Boskiej Maryji...

Prawica modli się żeby para Żydów z obrazów i krzyży chroniła ojczyznę przed innymi żydami?

Czy tylko ja widzę bijącą z tego obrazka paranoję?

Edytowano przez michaudio
Literówka

5 godzin temu, Nowy75 napisał:

Na początku ostatniej ośmiolatki PiS prezes miał wielkie plany budowy całej sieci zakładów karnych w Polsce.

Dla siebie budowali 😁 

Ale żeby zaraz paragrafy,to mi wieje komuną, której chyba nie lubisz

Pomówienia Tuska o to że jest Niemcem, nie mają nic wspólnego z wolnością słowa. 

Zgodnie z dekretem Hitlera z 1 września 1939 obywatele Wolnego Miasta Gdańska stali się automatycznie obywatelami Niemiec.

Andrzej Remin i Hans Juergen Groth odkryli w archiwach ustawę wydaną przez Adolfa Hitlera 1 września 1939 r. Według niej, obywatele Wolnego Miasta Gdańska stawali się automatycznie obywatelami III Rzeszy.

1 września 1939 Niemcy rozpoczęły agresję na Polskę atakiem na składnicę wojskową na Westerplatte i Pocztę Polską w Gdańsku, ogłaszając (uchwałami Reichstagu oraz gdańskiego Senatu) włączenie (niem. Anschluss) Wolnego Miasta Gdańska do III Rzeszy.

A co do słynnego "dziadka w Wehrmachcie. 

Józef Tusk po wybuchu II wojny światowej 1 września 1939 został aresztowany przez Gestapo. Został wysłany na roboty przymusowe, przebywał w obozie w Nowym Porcie, od 19 marca 1940 był osadzony w niemieckim obozie koncentracyjnym Stutthof (pracował tam przy budowie baraków; na jednej z zachowanych drewnianych tabliczek znalezionych w tym obozie odkryto podpis J. Tusk 24 września 1939), a potem także w Neuengamme (numer obozowy 5939), w którym przebywał do 26 sierpnia 1942. Został zwolniony ze względu na nieprzydatność do pracy. Najpóźniej pod koniec 1943 powrócił do żony i dzieci w Gdańsku. 

3 godziny temu, desmodronik napisał:

Nie  tylko  jest  folksdojczem   ale      zakłamanym   szkodnikiem  i  sabotazysta   gospodarczym. To  szkop    z  krwi  i  kosci. Makaron   zwołuje   co  chwila  konference  a  ten   gamoń   obiera  kartofle ,  zresztą   i  tak    jego  zdanie    jest  takie  samo  jak   helmutów    .

Po wojnie władze polskie zrehabilitowały większość osób zakwalifikowanych przymusowo na niemiecką volkslistę.

https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/;3993099 

4 godziny temu, desmodronik napisał:

Screenshot_11.jpg

Sądzę, że czas zacząć brać sprawy na poważnie i wskazać komu trzeba co to jest odpowiedzialność za słowa.

Teraz bardzo poważne pytanie do Ciebie @desmodronik.

Informuję, że jestem Niemcem. Jakie prawa mi odbierzesz i jakich epitetów użyjesz?

Wiara, jeśli ktoś jej potrzebuje jest w porządku.

Schody zaczynają się kiedy w życie ogółu wkracza zinstytucjonalizowana religia...

I w sojuszu z tronem-władzą usiłuje urządzić życie wszystkim według jedynie słusznego patentu.

Patriarchat, czyli narzucanie woli samców samicom Homo Sapiens, jest tego oczywistym przykładem.

Zakaz aborcji i związane z tym patologie w służbie zdrowia, świetnie to ilustrują.

Moim skromnym zdaniem, jeśli ktoś nie chce aborcji, to niech jej sobie nie robi.

Natomiast narzucanie jej z automatu wszystkim, bo tak każe "prawo Boże" ,to zwykłe przegięcie.

Jeśli Twoja religia nie pozwala Ci czegoś robić, to tego nie rób.

Ale oczekiwanie, że wszyscy inni, włącznie z niewierzącymi muszą się podporządkować nakazom Twojej wiary jest już potwornym nadużyciem...

I jak każda rażąca nierówność powoduje bunt.

Bo jak mawiała w tym przypadku klasyczka:

"Gdyby ministranci zachodzili w ciążę z księżmi, to aborcja byłaby sakramentem"...

2 godziny temu, michaudio napisał:

potem plujący antysemickim jadem Grzegorz Braun i jemu podobni lecą zawierzać Polskę pod opiekę temu najbardziej znanemu na świecie Żydowi Jezusowi...

Jak już wyżej pisałem,Braun ,moim zdaniem, popadł w ekstremizm. Nie zmienia to faktu, że stosunki na linii Polska- Izrael,Izrael- reszta świata rodzą wiele pytań. A u nas od wielu lat pytania takie obłożone są tabu ze strony polityków i mediów głównego nurtu. O Izraelu można tylko dobrze,a jak się ostatnio okazało, można nawet zagwarantować bezpieczny pobyt zbrodniarzowi wojennemu, jeśli akurat jest ważną figurą z tego kraju . I jakoś nie grzmieli na to ci politycy, którzy tak chętnie ujeżdżają Brauna

2 godziny temu, pairtick napisał:

Pomówienia Tuska o to że jest Niemcem, nie mają nic wspólnego z wolnością słowa. 

Uważam ,że wolno to rozważać jeśli ktoś potrzebuje. Zastrzeżenia mam do stylu w jakim serwuje te rewelacje kolega @desmodronik.  Wracając do paragrafów,to nie wiem ,czy kolega z Wysp zauważył,że prawo ostatnio w Polsce kuleje😁. Sędziowie nielegalni, trybunały nielegalne, dlatego i rozliczenia idą marnie😁. Ale zwykłego obywatela można wsadzić do więzienia jak dawniej, więc nie wszystko stracone😁

6 minut temu, michaudio napisał:

I w sojuszu z tronem-władzą usiłuje urządzić życie wszystkim według jedynie słusznego patentu.

Są różne "religie". Mają swoje święte księgi i męczenników oraz wyznawców. Nie ograniczajmy problemu do transcendencji.

8 minut temu, michaudio napisał:

Patriarchat, czyli narzucanie woli samców samicom Homo Sapiens, jest tego oczywistym przykładem.

Nie pochwalam takiego ujęcia. Jednak kultury i cywilizacje jaki stworzył homo sapiens zasadniczo różni go od "samców i samic". Przetrwanie gatunku nie jest już jedynym celem człowieka.

11 minut temu, michaudio napisał:

Natomiast narzucanie jej z automatu wszystkim, bo tak każe "prawo Boże" ,to zwykłe przegięcie.

Nie ma czegoś takiego jak "prawo boże". To zabieg socjotechniczny. Wywodzenie jego niestosowności czy zła w jego istocie jest dyskusją o tym co jest czarne, a co jest białe. Czcze i błędne logicznie.

13 minut temu, michaudio napisał:

Gdyby ministranci zachodzili w ciążę z księżmi, to aborcja byłaby sakramentem

Gdyby. Gdyby postudiować historię KRK (choć nie tylko, ale tu koszula bliższa ciału) to takich "praw" trochę by się znalazło. Weźmy celibat.

Uważam ,że wolno to rozważać jeśli ktoś potrzebuje.

Napisać o polityku, że jest idiotą/debilem/tumanem/etc. można i to jest wolność słowa. 

Natomiast napisać o Polaku, że folksdojczem, przekracza tę granicę i to nieakceptowalnie.

Wracając do paragrafów,to nie wiem ,czy kolega z Wysp zauważył,że prawo ostatnio w Polsce kuleje😁. Sędziowie nielegalni, trybunały nielegalne, dlatego i rozliczenia idą marnie😁.

Przez osiem ostatnich lat... PiS tak namieszał, że się w pale nie mieści.