Skocz do zawartości

Mój pierwszy lampiak, do tego w klasie A i do tego kupiony w ciemno!

tomasz1w

Recommended Posts

Dobry wieczór. 

Jak widać nerwoza weszła już w stan apogeum;)

Zamówiłem SYNTHESIS ROMA 96DC+ Silver Alu w ofercie BF za 6299 zł, moim zdaniem dobra cena, zwłaszcza, że w tym modelu wersje z frontem alu były chyba droższe, niż te z malowanym. Jak mi nie siądzie, to odeślę. Jak mi się znudzi za jakiś czas, to go sprzedam chyba bez dużej straty. U mnie taka sama strategia od pewnego czasu, ale małżonka będzie wk.., o pardon, zdenerwowana. 

13 godzin temu, Chmarski napisał:

Nie kusiła oferta na 753AC?

Niestety w ofercie NTA brak modeli z frontami alu (tylko drewniane, malowane), poza tym zależało mi na DAC'u na pokładzie wzmacniacza.

A z tego co czytałem, ten AK4495SEQ w Roma 96DC+ jest całkiem niezły. Mam po prostu takie doświadczenia z Bluesound Node, że jak go wpinam do DAC'a we wzmacniaczu, to jest dużo lepiej, niż po analogu. Wprawdzie te doświadczenia mam na podstawie jedynie Rotela A14MK2 i Regi Elex MK4, ale nie sądzę, żeby ten DAC zamontowany w Romie 96DC+ był gorszy, niż we wspomnianych wzmacniaczach, a tym bardziej, niż w Bluesound Node.

Edytowano przez tomasz1w

50 minut temu, tomasz1w napisał:

A z tego co czytałem, ten AK4495SEQ w Roma 96DC+ jest całkiem niezły. Mam po prostu takie doświadczenia z Bluesound Node, że jak go wpinam do DAC'a we wzmacniaczu, to jest dużo lepiej, niż po analogu.

Powinien Ci się spodobać. Zdecydowanie fajniejsze brzmienie niż z wbudowanego w BS Node. Po USB go pchaj jeśli twój BS Node na to pozwala. 

Na stronie Synthesisa są w razie czego sterowniki jakbyś chciał PC podłączyć po USB do niego.

4 godziny temu, Chmarski napisał:

Powinien Ci się spodobać. Zdecydowanie fajniejsze brzmienie niż z wbudowanego w BS Node. Po USB go pchaj jeśli twój BS Node na to pozwala. 

Pozwala, więc na pewno spróbuję po USB. A masz jakieś doświadczenia z coxialem w 96DC+? W porównaniu do USB?

4 godziny temu, Chmarski napisał:

Na stronie Synthesisa są w razie czego sterowniki jakbyś chciał PC podłączyć po USB do niego.

Jak do tej pory komputer i system audio to u mnie dwa rozłączne środowiska. Ale dziękuję za podpowiedź👍

Edytowano przez tomasz1w

14 minut temu, Chmarski napisał:

W 54DC+ miałem optyka i USB. Bardziej mi pasował USB.

Dzięki za info. Faktycznie chyba większość ich wzmaków z DAC ma wejścia USB i optyczne. "Komplet" trzech wejść wraz z coaxialem jest tylko w niektórych modelach. Chyba jednak, generalnie, coxial jest lepszy od optyka. A USB teoretycznie powinien być lepszy, niż coaxial, ale to już różnie wychodzi.

Spróbuję najpierw od coaxiala, ale po USB też później podziałam.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Z jakimi to kolumnami będzie?

Dzisiaj dojedzie czy jutro?

Te, co w sygnaturce:)

Przesyłka DHL, trochę strach po ostatniej historii, kiedy paczka z Niemiec szła prawe 3 tygodnie... Na razie zaznaczyłem odbiór własny. Jeżeli mają umowę z innym przewoźnikiem, zdecyduję się na wysyłkę. Będę dawał znać.