Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze amplitunera !!! Help

Karolina Gębczyk

Recommended Posts

Hej hej jestem tu nowa . Chciał bym kupić swój pierwszy sprzęt grający i proszę was o pomoc mam budżet do 4500 tys z z kolumnami . Zastanawiam się nad dwoma : denon DRA 900h lub Yamaha MusicCast R-N600A + głośniki indiana linę 550 co o Tym sądzicie . Sprzęt będzie stał w salonie o powierzchni 25 M2 . Lub może polecacie coś innego w tym budżecie ;) 

Cześć :) Wszystko zależy od tego, czego oczekujesz od sprzętu. Czy miałaś okazję posłuchać już jakiegoś systemu? 

Jeśli nie, to zachęcam do nas na odsłuchy, sprawdzisz kilka opcji i będziesz wiedziała, w jakim kierunku iść :) Podrzucam też film z kilkoma zestawami wartymi rozważenia. 

18 godzin temu, Karolina Gębczyk napisał:

Hej hej jestem tu nowa . Chciał bym kupić swój pierwszy sprzęt grający i proszę was o pomoc mam budżet do 4500 tys z z kolumnami . Zastanawiam się nad dwoma : denon DRA 900h lub Yamaha MusicCast R-N600A + głośniki indiana linę 550 co o Tym sądzicie . Sprzęt będzie stał w salonie o powierzchni 25 M2 . Lub może polecacie coś innego w tym budżecie ;)

Ja postawiłbym na Denona. W mojej ocenie to odpowiednik wyższego modelu Yamahy a przynajmniej wyższy niż R-N600a. Mam tu na myśli dynamikę, poziom detali, scenę muzyczną. Jeśli chodzi o kolumny to jak rozumiem chodziło Ci o Indiana Line Nota 550. Spokojnie zmieścisz się z modelem Tesi 561, ale polecam Ci też Pylon Pearl 27, które zagrają równiejszym pasmem i są bardziej selektywne. Tesi grają ciepło, mają sporo dołu i łagodniejszą górę dlatego Pearl`e mają tutaj przewagę.