Karolina Gębczyk Napisano 2 stycznia Udostępnij Napisano 2 stycznia Hej hej jestem tu nowa . Chciał bym kupić swój pierwszy sprzęt grający i proszę was o pomoc mam budżet do 4500 tys z z kolumnami . Zastanawiam się nad dwoma : denon DRA 900h lub Yamaha MusicCast R-N600A + głośniki indiana linę 550 co o Tym sądzicie . Sprzęt będzie stał w salonie o powierzchni 25 M2 . Lub może polecacie coś innego w tym budżecie ;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia Cześć Wszystko zależy od tego, czego oczekujesz od sprzętu. Czy miałaś okazję posłuchać już jakiegoś systemu? Jeśli nie, to zachęcam do nas na odsłuchy, sprawdzisz kilka opcji i będziesz wiedziała, w jakim kierunku iść Podrzucam też film z kilkoma zestawami wartymi rozważenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia 18 godzin temu, Karolina Gębczyk napisał: Hej hej jestem tu nowa . Chciał bym kupić swój pierwszy sprzęt grający i proszę was o pomoc mam budżet do 4500 tys z z kolumnami . Zastanawiam się nad dwoma : denon DRA 900h lub Yamaha MusicCast R-N600A + głośniki indiana linę 550 co o Tym sądzicie . Sprzęt będzie stał w salonie o powierzchni 25 M2 . Lub może polecacie coś innego w tym budżecie Ja postawiłbym na Denona. W mojej ocenie to odpowiednik wyższego modelu Yamahy a przynajmniej wyższy niż R-N600a. Mam tu na myśli dynamikę, poziom detali, scenę muzyczną. Jeśli chodzi o kolumny to jak rozumiem chodziło Ci o Indiana Line Nota 550. Spokojnie zmieścisz się z modelem Tesi 561, ale polecam Ci też Pylon Pearl 27, które zagrają równiejszym pasmem i są bardziej selektywne. Tesi grają ciepło, mają sporo dołu i łagodniejszą górę dlatego Pearl`e mają tutaj przewagę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Gębczyk Napisano 3 stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia Zestaw stereo: Denon PMA-900HNE + Wilson Studio 7 a ten zestaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia Moim zdaniem nie i nie Lepiej zrobisz wybierając Wiim AMP + Magnat Tempus 77 Może udalo by się dozbierac do Aurora 700? Albo Arcam solo Uno + Monitor Audio Bronze 100 / KEF Q350 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Gębczyk Napisano 4 stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia Boże jakaś magia dla mnie ;( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia Wybierz się na odsłuchy. Tak jest raczej ciężko doradzić. Wszystko będzie grać, ale czy dobrze? Sama musisz ocenić. Poza tym akustyka. Każde pomieszczenie ma inną. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano wczoraj o 14:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:18 Dnia 4.01.2025 o 12:38, Karolina Gębczyk napisał: Boże jakaś magia dla mnie ;( Przejdź się do dwóch, trzech sklepów i wybierz na podstawie odsłuchu. Zgłębianie oferty i wszystkich możliwych konfiguracji jest dosyć frustrujące na początku. Jeśli złapiesz bakcyla to reszty dowiesz się z czasem. Mało kto kończy tę przygodę na pierwszym zestawie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Gębczyk Napisano 19 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 19 godzin temu Już mam zestaw i gra super dzięki za doradzenie. Odsłuchu i Piotrek dzikie za doradzenie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 4 minuty temu, Karolina Gębczyk napisał: Już mam zestaw i gra super I cóż to takiego? Na co się zdecydowałaś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Gębczyk Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu Wiim AMP pro do tego głośniki klipschare r 700 jestem bardzo zadowolona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkk Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 22 minuty temu, Karolina Gębczyk napisał: Wiim AMP pro do tego głośniki klipschare r 700 jestem bardzo zadowolona. Ciekawe połączenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Gębczyk Napisano 17 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 17 godzin temu Narazie wiimem się nie lubimy ale się musimy poznać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Dnia 4.01.2025 o 12:38, Karolina Gębczyk napisał: Boże jakaś magia dla mnie ;( nie martw się. Sporo osób tak ma a nie przyznaje. Jak ide do sklepu po inne RTV/AGD to też mam taki Mind Fcuk 13 godzin temu, Karolina Gębczyk napisał: Już mam zestaw i gra super dzięki za doradzenie. Odsłuchu i Piotrek dzikie za doradzenie . nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość! 11 godzin temu, Karolina Gębczyk napisał: Wiim AMP pro do tego głośniki klipschare r 700 jestem bardzo zadowolona. Też uważam że to ryzykowane połączenie ale jeśli po odsłuchu to jestem jak najbardziej za. 10 godzin temu, Karolina Gębczyk napisał: Narazie wiimem się nie lubimy ale się musimy poznać czemu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Gębczyk Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Powiem tak byłam skłonna kupić Aurory ale jak mi gościu puścił klipsy to byłam zachwycona mimi mają jak bynajmniej dla mnie czysty energiczny dźwięk . Natomiast Aurory miały taki spokojny. Czemu z winem się nie lubimy bo nie mam na nim yuyuba ale teraz wiem że na youtubie jest gorszą jakość muzyki niż na spotlife. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 54 minuty temu, Karolina Gębczyk napisał: Powiem tak byłam skłonna kupić Aurory ale jak mi gościu puścił klipsy to byłam zachwycona mimi mają jak bynajmniej dla mnie czysty energiczny dźwięk . Natomiast Aurory miały taki spokojny. Czemu z winem się nie lubimy bo nie mam na nim yuyuba ale teraz wiem że na youtubie jest gorszą jakość muzyki niż na spotlife. Klipche będą ok na krótki odsłuch, bo one jak włączysz to jak napisałaś taki czysty energiczny dzwięk czyli efekt Wow.Ale podczas długich odsłuchów to robi się męczące i nie da się tego długo słuchać.Wtedy ujawnia się przewaga takich kolumn jak Heco. Klipche grają bardziej górą i dołem a brakuje im środka. Gdybyś na przykład miała pracować w domu a muzyka miała by lecieć w tle to Klipche się nie sprawdzą. Jak już ogarniesz i przyzwyczaisz się do obsługi Wimma to będziesz zadowolona. Dużo osób bardzo chwali szczególnie apkę do obsługi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 13 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Klipche będą ok na krótki odsłuch, bo one jak włączysz to jak napisałaś taki czysty energiczny dzwięk czyli efekt Wow.Ale podczas długich odsłuchów to robi się męczące i nie da się tego długo słuchać. Tomasz, przestrzegam Cię przed wygłaszaniem takich ogólnych teorii. Nawet jeśli wypływają one z własnych doświadczeń (a wypływają?). Czy aby na pewno właściciele Klipschów nie są w stanie dłużej posłuchać na nich muzyki? @MariuszZ, jak to jest z tym u Ciebie? 13 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Gdybyś na przykład miała pracować w domu a muzyka miała by lecieć w tle to Klipche się nie sprawdzą. Tak samo mówią o Yamahach i Bowersach, a akurat taki zestaw służy mi własnie do słuchania muzyki przy pracy. I to wcale nie w tle, ale pełną gębą, na poważnie - hi-fi i praca w jednym. Jestem nim niezmiennie (i niezmiernie) od miesięcy zachwycony. Edytowano 2 godziny temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 19 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Gdybyś na przykład miała pracować w domu a muzyka miała by lecieć w tle to Klipche się nie sprawdzą. Z muzyką w tle gdy się pracuje, sprawdzi się nawet radyjko kuchenne i to lepiej niż drogie kolumny, ponieważ człowiek bardziej angażuje się w to co robi i nie koncentruje sie na muzyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 38 minut temu Udostępnij Napisano 38 minut temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: @MariuszZ, jak to jest z tym u Ciebie? Hej, U mnie jest tak, że jestem zadowolony i mogę długo słuchać. Tylko moje to Klipsch Heresy III, a modeli Klipsch jest sporo i pewnie prezentują różne granie. Heresy zaliczyłbym do kolumn po jaśniejszej stronie. Precyzyjny ale niezbyt nisko schodzący bas, detaliczna, żywa, namacalna średnica i dość jasna, ale nie męcząca góra pasma. To tak w wielkim skrócie. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 30 minut temu Udostępnij Napisano 30 minut temu 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Klipche grają bardziej górą i dołem a brakuje im środka. Wszystko się zgadza dla ich Chińskich wyrobów a więc R i RP. Ale Heritage z Arkansas to zupełnie inna filozofia. https://www.klipsch.com/uk/heritage-premium-audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 minut temu Udostępnij Napisano 20 minut temu 9 minut temu, Butler napisał: Wszystko się zgadza dla ich Chińskich wyrobów a więc R i RP. Ale Heritage z Arkansas to zupełnie inna filozofia. Oczywiście wszystkie odsłuchiwałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts