Kraft Napisano Niedziela o 15:46 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:46 12 minut temu, Erill napisał: Dlaczego nie piramidka? Wysokie tony trochę wytłumi. Lepiej działać na szerszy zakres pasma, by zachować prawidłowy balans. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Niedziela o 18:37 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:37 4 godziny temu, Kraft napisał: Byle nie piramidki. Może podejmij decyzję w sprawie sufitu na koniec. Najpierw posłuchaj, co dały pozostałe ustroje. Popieram. @Erill masz dalekosiężne plany, no i ambitne. Zwróć uwagę, że jak dasz tyle wełny to wytniesz sporo basów ale również wszystkie wysokie. @Kraft ma rację z piramidkami. Ja dałem za kolumny na całą ścianę 15 cm welny i właściwie to załatwiło całą sprawę. Przy tej ilości wełny jaką planujesz piramidka nic nie poprawi, a skutki niepożądane są trudne do przewidzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Niedziela o 20:13 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:13 1 godzinę temu, fp74 napisał: jak dasz tyle wełny to wytniesz sporo basów ale również wszystkie wysokie To trzeba przykryć wełnę płytą GK. 1 godzinę temu, fp74 napisał: Ja dałem za kolumny na całą ścianę 15 cm welny i właściwie to załatwiło całą sprawę. LEDE 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erill Napisano Niedziela o 20:33 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:33 W gruncie rzeczy, wełna za plecami ma za zadanie wyciąć wszystko - ile się da. W stereo może trochę bez sensu, ale w kinie domowym poprawia lokalizację. Aktualnie bez wygłuszenia mam czasem wrażenie, że pewne efekty w stereo są jednak za mną co uważam za niedopuszczalne. Piramidki bo są cienkie i je posiadam za darmo. Na 5cm wełny mogę nie znaleźć miejsca, na 10 na pewno nie znajdę. Chcę nimi zredukować pogłos wysokich tonów od pierwszych odbić. Uważam, że mam sporo wysokich tonów i przy głośniejszych odsłuchach robi się jazgot. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts