Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 034 tematów w tym forum

• 9 odpowiedzi
    • 863 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  1. Czas na nowy sub

• 9 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  2. Głośniki przednie do 2 tys.

• 9 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  3. AMPLITUNER ONKYO TX-SR393

• 9 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  4. Kino domowe HK BDS 877

• 9 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  5. Zestaw 5.0 do kina domowego

• 9 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  6. Pioneer VSX-LX70

• 9 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
  7. niedrogie kino domowe

• 9 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  8. Kino domowe Marantz SR 5013

• 9 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  9. Impedancja w KD

• 9 odpowiedzi
    • 787 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  10. MA BR6 czy JBL ES90

• 9 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @Sundin997Np. moc włącz sobie takiego gownianego cambridga cxa, a później przełącz się przykladowo na denona 2500ne przy jasperach 25mk II to juz nie będziesz zdawał takich pytań. 
    • Panowie kupiłem Dali opticon 6mk2 i mikrofon Umilk1. Amplituner Onkyo rz50 .  Dlaczego na Dirac Live OFF kolumny grają bardziej naturalniej. Góra jest bardziej słyszana. Do testów wyłaczam bass na maxa -10. Subwofer jest wyłaczony ponieważ to bardziej pomaga wyłapać mi szczegóły. Może czepiam się szczegółów jednak to delikatnie słychać między tym co ustawiałem w Dirac Live. A mianowicie: Prób mikrofonu: z 1 punktem /9 punktami i 13 punktami. Na wykresie ręcznie : średnie tony (200hz-3khz) próbowałem +- od 0,5 do 2-3 db. Na wysokie tony (3KHZ -12 KHZ) próbowałem tak samo -+ od 0,5 do 3db. Zazwyczaj zmiany pomagały ocieplić dźwięk lub podbić /złagodzić soprany. Pomimo licznych prób oryginalnie kolumny grają tyci lepiej. Chodzi o stereo. W filmach też delikatnie słychać. Próbowałem mikrofonem dołączonym do amplitunera i to samo co UMILK1. W ustawieniach amplitunera też wszystko co mogłem zmieniałem. Taka myśl ,że to wina akustyki pomieszczenia. Na tył ściany muszę wstawić dyfuzory myślę ,że pomoże. I drugi pomysł zrobić kalibrację DIRAC bez kolumn i głośnika centralnego(nie wiem czy możliwe).  Jakieś pomysły?
    • Tak dobrze odpuszczę zakup bo jak wspomniałem nie kupię kabla za prawie 1000 zł bongo będzie przerost formy nad treścią w moim przypadku co innego jeżeli byłby jakiś kabel za ok 300 zł to jeszcze może bym rozważył. 
    • Ilekroć napotykałem się na ten ten zbiór, nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że to wydawnictwo brytyjskie.  Czy posiada ktoś z Państwa? Szukam teraz, a tu ceny też wyspiarskie.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...