Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 262 tematów w tym forum

• 11 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 933 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 946 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 37 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
  1. Tannoy m4

• 16 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
  2. Marantz SR7007

• 1 odpowiedź
    • 875 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  3. jamo j12

• 10 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
  4. Pierwszy zakup

• 14 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  5. Podłączenie

• 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Harbeth 😎 jest klimat        
    • Witam,   Posiadam heco aurora 700, pokój około 18 m², potrzebuje do tego wzmacniacz + streamer + kable. Budżet powiedzmy 3500, jesteście cos w stanie polecić?   Pozdrawiam.
    • Pod koniec lat 90tych zawładnęła mną tajemnicza muzyka, która dosięgła mnie z głośniczków laptopa jednego ze współpracowników. Sączyło się to zdradliwie za plecami i nie pozwalało skupić na pracy. Patrzę na tytuły i widzę: Era Infinity. Wtedy jeszcze nie miałem własnego komputera, wiec przesłałem mp3 siecią do naszego informatyka, który na firmowej nagrywarce (wtedy x4) wypalił mi płytkę. W domu słuchając muzyki miotały mną wątpliwości, bo za cholerę nie pasowała mi do stylu Ery (alias Erika Levi), tym bardziej że rozpoznałem tam też kawałki Adiemusa. Nazajutrz dałem jeszcze raz to wypalić, tylko że wywaliłem z playlisty 3 utwory. Był to mój pierwszy pirat, ale sumiennie postanowiłem zdobyć oryginał. Album po prostu mnie urzekł. Szukałem szukałem, niestety internet milczał, serwis Discogs podał jedynie że jest to nieoficjalny album wydany w Japonii w ilości 800 szt. Poszukiwania trwały 10 lat, ale nadzieja nie gasła, że uda się kupić chocby ten bootleg. W końcu jakiś dobry człowiek zakończył moje cierpienia i w Discogs wpisał... prawdziwe tytuły i wykonawców tych utworów. Mogłem se szukać... Zdobyłem oczywiście wszystkie albumy ukrytych wykonawców, choć też nie było to łatwe. Co jednak mogę powiedzieć, na każdym muzyka ciekawa, angażujaca, ale zabrakło tej baśniowej magii płynącej z pirata (tak właściwie składanki). Śmiało mogę napisać, że ta płyta Era Infinity na przestrzeni lat była najczęściej grana w moim systemie i absolutnie mi się nie znudziła. Tak, że od tej muzyki nie umiem się uwolnić, a przede wszystkim nie chcę.   Odsłuch dla chętnych (jak pominąć nr 3, 8 i 12 - to będzie to co mam na płytce)   P.S. Obecnie Discogs podaje, że bootleg został wydany nie w Japonii, a w Rosji https://www.discogs.com/release/1310451-Various-Era-Infinity   P.P.S. Utwór Habanera to jeden z moich testowych  
    • O to szybko czytasz😂.  Słucham jeszcze kolejnej mojej ukochanej płyty, dla której noc to naturalne środowisko...  Mezzanine odkrywam może nie na nowo ale raczę się nią od nowa. Nie wiem czy te kolumny grają rozdzielczo, detalicznie, dynamicznie itd, bo tego nie umiem porównać do innych ale na pewno cechuje je duży spokój i wysoka kultura. Cokolwiek kto przez to zrozumie. Takie mam wrażenie, że one robią swoje. Temat żeńskich wokali będzie przedmiotem szczegółowego śledztwa 😁
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...