Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 033 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 830 wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 802 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  1. Soundbar do 1300zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
  2. yamaha RX-v681

• 1 odpowiedź
    • 999 wyświetleń
  3. Jamo S606

• 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  4. Kino domowe Klipsch + Onkyo

• 13 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  5. Zmiana YAMAHA DSP AX1

• 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
  6. Kolumny KEF iq30

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  7. Yamaha RX V383

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć, Chciałbym was prosić o opinie odn. alternatywy dla Audiovector QR 3. Od 3 lat grają u mnie z Musical Fidelity M2si, źródłem jest Bluesound lub M2S CD i chciałbym żeby te sprzęty zostały. Rozważam zmianę kolumn ponieważ wydaje mi się że QR3 są zbyt małe dla mojego metrażu (salon 35mk + otwarta kuchnia + korytarz) i wydaje mi się że nie mogę wykorzystać z tego powodu całego ich potencjału. Od razu przyznaję że nie mam dużego doświadczenia, jest to mój 1 sprzęt. Przed zakupem QR3 słuchałem tylko kilku innych kolumn, te które zapadły mi w pamięci to m.in. Fyne 502 (świetne granie, nie zdecydowałem się wówczas na ich zakup tylko dlatego że trochę przytłaczały mnie ich rozmiary). Największe wrażenie zrobiły na mnie AP Classic 5 podczas odsłuchu w 1 salonie audio (wiem, o takiej akustyce mogę w domu pomarzyć), nie mogłem uwierzyć że te niepozorne kolumienki zagrały tak pięknie i z taką sceną że nie mogłem później zasnąć 😄. Zdaję sobie sprawę. że do mojego metrażu potrzebuję większych kolumn stąd pomysł zakupu nowych AP Classic 35, tym bardziej że są jeszcze dostępne na wyprzedaży. Brałem też pod uwagę zakup uzywanych Tempo 6 bądź Scorpio 2, ale używki są strasznie drogie, rzadko dostępne i po 3 obawiam się że osobie takiej jak ja czyli z niewielkim doświadczeniem byłoby ciężko zweryfikować ich rzeczywisty stan i wykryć ewentualne (ukryte) wady. Te pierwsze to wydatek rzędu 9k  drugie 11-12k a nowe AP Classic 35 można kupić za 15k. Czy mogę prosić tych którzy znają te kolumny o ich porównanie? Czytałem że AP ostatnio trochę spuścił z tonu i że stare modele były dużo lepsze. Oczywiście zdaję sobie sprawę że przed zakupem będę musiał je wypożyczyć i pograć w warunkach domowych ale chciałbym usłyszeć wasze opinie czy warto iść w 35. Chciałbym iść w AP bo bardzo spodobało mi się to granie. Czy zmiana QR3 na AP 35 to waszym zdaniem krok do przodu czy jednak w bok? Z góry dziękuję za wasze sugestie i życzę miłego wieczoru.
    • https://tidal.com/album/3063272?u
    • YBA Design No kurna, jestem zainteresowany 😁   Naim dla mnie zamożnych? Aequo Audio  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...