Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 190 tematów w tym forum

1. Jaki amplituner?

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  2. Kable głośnikowe

• 20 odpowiedzi
    • 10,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 975 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  3. Blu-Ray

• 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  4. Onkyo 656 + Netflix

• 8 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  5. Kino domowe do 3.5 tys.

• 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  6. Zestaw głośników do KD

• 13 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 811 wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  7. aplituner

• 7 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  8. Wybór suboofera 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Mój amplituner raczej nie ma żadnego DAC-a to 20-letni Denon AVR 1306. Obecnie dźwięk idzie z TV kablem optycznym do amplitunera.  Nie znam się i nie mam pojęcia czy źródłowy dźwięk cyfrowy przesłany optykiem jest taki sam z każdego urządzenia i przetwarza go amplituner czy odwrotnie i to właśnie streamer odpowiada za jago obróbkę i pełnie brzmienia. Chciałbym poprawić jakość dźwięku, ale też mam rozsądek finansowy i świadomość jakości mojego audio. Sypać pereł przed wieprze nie ma co W rozsądku głównie chodzi mi o umiar w doradzaniu, gdyż już się naczytałem, że zakup mojego gramofonu to pomyłka i trzeba kupić coś za 5000, żeby to w ogóle miało jakość. Kupiłem gramofon za 300 wymieniłem wkładkę, kupiłem słuchawki za 700 zł, też proponowali droższe. Na ten budżet jestem zadowolony i tak samo chciałbym zrobić z poprawą odsłuchu Tidala na kolumnach. Chciałbym żeby było lepiej ale w granicach rozsądku,  
    • Napisałem moje odpowiedzi mając dwie główne motywacje: 1 Wskazanie prawdy, ocena prawdziwej jakości w stosunku do ceny, odsłonienie kłamstw marketingowych i trików, bo na koniec dania liczy się aby kupić dobry sprzęt za niską cenę a nie odwrotnie. Nie lubię gdy ludzie nabierają się np na cudowne garnki. I będę to robił.  Więc z poczucia uczciwości i zgodnie z sumieniem  wskazuje - > to bezczelne, manipulacja, nie dajcie się nabrać! (zwykły kartofel, ale kosztuje jak drogi egzotyczny owoc)  2 Ciągle zależy mi na sukcesie polskich firm i ocaleniu dorobku który rozumiemy pod nazwą Unitra. I właśnie DLATEGO denerwuje mnie że pod reklamowanym powrotem polskiej firmy na którą czekamy jest niestety Fałsz! To że lubimy nazwę unitra >NIE GWARANTUJE< że spełnia się sen.  W realnym świecie są cwaniacy, są marketingowe triki, wyłudzenia, granie cenami, emocjonalne błędy... które są mówiąc normalnie oszustwem. A oni to wykorzystują. NIE macie gwarancji , że oni są uczciwi. Nie zasługują na uznanie i wsparcie tylko dlatego że MOWIĄ , ŻE TO DOBRY ZAKUP. (zasłużyli by na wiele gdyby rzetelnie realizowali budowę polskiej dobrej (potrzebnej) marki) - tak nie jest, chcą kasy, jakość hi fi się nie liczy, myślę że nawet jej nie rozumieją. W hi fi bawię się ponad 20 lat. Pamiętam, że miałem dwa wzmaki unitry (był to rok około 2004 i grało z STX 220a i kartą dźwiękową sb live gold  )   ,  : Mały amplituner stereo R8040 - nie miał jeszcze czinczy, nie psuł się, był całkiem udany, lubiłem go. Wzmacniacz stereo Ws 503- dno, okropne zniekształcenia, po prostu złe brzmienie, dużo gorsze niż mały r8040 i jeszcze grzał się mocno. Potem przerzuciłem dużą ilość japońskich wzmacniaczy używanych, KAŻDY był znacznie lepszy. Przetestowałem też masę sprzętu bo sprowadzałem go przez kilka lat z Anglii biznesowo/hobbistycznie. Dzisiaj mam taki sprzęt: Dali Helicon 800mk2, Yamaha a-x2000, Topping D70 i pracuję nad poważną adaptacją akustyczną pokoju 25m2. Wytłumaczyłem jak umiałem, nie zrozumiesz, twoja sprawa. Patrząc na Unitrę dzisiaj przychodzi mi namyśl przykre zdanie, najbardziej okradnie cię Polak :((
    • Póki co to właśnie polityka cenowa odchodzącego zarządu się nie sprawdziła. Spółka ma znikome przychody i w relacji do nich gigantyczną stratę. Jakoś nowa unitra nie potrafiła przekonać klientów do swoich wzmacniaczy, a jak padło wyżej, wzmacniacz jest warty tyle, ile ktoś jest gotów za niego zapłacić. Wygląda na to, że prawie nikt nie był skłonny zapłacić ceny proponowanej przez Unitrę. 805-tkę widziałem na AVS i nie jest to poziom wykonania Luxmana czy Accuphase. Yamaha też sprawia lepsze wrażenie. Jak dla mnie zbyt dosłownie odtworzony stary projekt, przez to trochę siermiężny, bez polotu i elegancji wspomnianych rywali. O brzmieniu trudno pisać, bo grały kolumny podłogowe i grały fatalnie.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...