Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 107 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  1. Dali Zensor 7 orzech

• 8 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  2. Cena

• 3 odpowiedzi
    • 940 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 786 wyświetleń
  3. [Amator] Audio w 3 pokojach

• 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
  4. Onkyo 656

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  5. yamaha rx-v683

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  6. Pomoc w wyborze projektora

• 0 odpowiedzi
    • 692 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 898 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  7. Glosniki do domu

• 1 odpowiedź
    • 889 wyświetleń
  8. Zestaw 5.0 do 2700 zł

• 0 odpowiedzi
    • 735 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 909 wyświetleń
  9. Serwis do amplitunera

• 0 odpowiedzi
    • 754 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 786 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jak ktoś ma ochotę na porządny, współczesny funkowy koncert, to tu jest. Ich płyty są trochę nużące jak dla mnie, choć stylistyka ogólnie jest ok. Tu grają bardziej gitarowo, może dlatego to brzmi naprawdę bdb!
    • Mam po budowie domu jeszcze do wydania 4 takie "innowacyjne opakowania" 😁. Czarne, bardziej hajendowe...
    • Jako laik muszę stwierdzić, że wygląda to przerażająco i nawet trudno powiedzieć, czy w tym wszystkim grają jeszcze jakieś pliki muzyczne, czy może jednak te wszystkie sprzętowo-programowe zmienne i stałe... 🤪 Do tego jeszcze na jednym z wątków równoległych postawiono tezę, że muzyka z Linuxa brzmi lepiej niż z Windowsa (czego zresztą nie oceniam, bo nawet nie mam takich narzędzi, a co dopiero chęć i wiedzę by to zrobić). W wątkach o streamingu (tu także) przewija się często teza, że dostawcy "coś" robią z plikami ale oczywiście nikt nie wie co...? Teza jest nie do zweryfikowania ale jakoś się ku niej skłaniam, tak intuicyjnie 😉.  Zmierzam do zasadniczego pytania: co my tak naprawdę próbujemy testować? Czystą zawartość plików? Czy to w ogóle jest możliwe w wersji streamingowej? Skoro stawia się tyle warunków technicznych, a w każdym razie, nawet gdy nie są one koniecznymi warunkami, to po prostu istnieją jako pewne możliwości, powiedzmy wpływania na ostateczny odbiór dźwięków... Przecież słuchając z platform streamingowych nie mamy do czynienia z fizycznymi plikami, jeżeli tak w ogóle można się logicznie wyrazić...😁 (mam na myśli, że nie da się ich pobrać, rozciąć skalpelem i zobaczyć co w środku 😉). Dostajemy dostęp do pewnego strumienia informacyjnego, przygotowanego i zdefiniowanego przez nadawcę, a nie do pliku źródłowego.  Nie żeby mi to sen z powiek spędzało, bo postawiłem na inne rozwiązanie kwestii streamingu. Ale cały czas mam poczucie, że jest więcej pytań, niż odpowiedzi gdy chodzi o jakość plików, zwłaszcza  w streamingu.   
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...