Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 100 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 674 wyświetleń
  1. Rozmieszczenia kolumn

• 1 odpowiedź
    • 983 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  2. Kino domowe do salonu 35m2

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  3. Elac debut b6

• 11 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 812 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  4. 2.0 czy 5.1 do 1000 zl

• 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  5. JAKI ZESTAW 5,1 CZY 2,0 KD

• 15 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
  6. KD Klipsch 5.1

• 4 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  7. Zestaw Głośników pod Amplituner HK

• 19 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Deva Premal, uwielbiam jej mantry, niesamowity głos. Wrzucam link do Utube ale oczywiście jest również na Spotyfi czy Qobuz. Uczta ezoteryczna.    
    • I Wiim, i Fosi bazują na tym samym chipie TI TPA3255, which is not a bad thing - ale wszystkie wzmacniacze na nim brzmią trochę podobnie, przerobiłem kilka i po początkowych zachwytach ("takie małe i tak gra!") zacząłem miec wątpliwości. Brzmieniu brakowało (dla mnie) wypełnienia, plastyczności, scena dźwiękowa bywa duża ale wypełniają ją raczej sylwetki z dykty, nie bryły. Aż przeczytałem tę recenzję - nie mogłem najpierw uwierzyć, sam p. Wojciech Pacuła, recenzent klocków hi-end pochylił się nad budżetowym chińskim drobiazgiem, i jeszcze się nim zachwyca? Porównuje do dobrej lampy? I to nie w prima aprilis?? Myślałem najpierw, że to jeden z pięćdziesięciu chińskich wzmacniaczy na tanim w zakupie i implementacji TI (które budzą euforię Amira swoimi cudownymi pomiaramia i SINADami), ale nie - tam siedzi nowszy, niemiecki Infineon MA5332 jako wzmaczniacz mocy klasy D. A do tego jest sterowany analogowo,  drabinką, a nie "na łatwiznę" cyfrowym tłumikiem w chipie DACa. Podobnie w niemal bliźniaczym AO300, który jednak ma DAC (Cirrus, niezły) oraz HDMI Arc. Oba te b. niepozorne, łatwe do przeoczenia wzmacniacze (mają też bliźniaka Loxije A40 i na tym chyba koniec na tym chipie Infineona), jak dla mnie pobiły i pozamiatały wszystko na TPA3255. Brzmienie ożyło, dało namiastkę analogu, dało radę kolumnom Fyne F501SP o wiele łatwiej niż te rzekomo 100-300 watowe na papierze maluchy z zasilaczem jak od starego laptopa. To moje zdanie i oczywiście mogę się mylić.  Wiele też zalezy (jak zawsze) od kolumn - Fyne są dość detaliczne i po jaśniejszej stronie, być może z ciemniejszymi kolumnami lepiej jednak sprawdzi się TI, czy Hypex, jako bardziej "suche".  Ale bardzo gorąco polecam wypróbowanie, można zakończyć poszukiwania. Wg mnie streamer Wiima połączony cyfrowo z AO300, albo DAC Fosi analogowo z AO200 (to może być strzał w dziesiątkę), to wiele lepsze rozwiązanie niż cokolwiek na TI, do ktorych sie trochę zraziłem po wielu próbach.
    • ChillWave - Electro Pop - Synth Pop - Indietronica - Indie Pop - Indie Rock - Chamber Pop Tidal https://tidal.com/playlist/f195b167-c77a-4544-8e8d-f373c2abff5a Spotify    
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...