Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 190 tematów w tym forum

1. Projektor do domu

• 1 odpowiedź
    • 861 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 927 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  2. Sala kinowa w domu

• 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  3. projektor kinowy

• 0 odpowiedzi
    • 849 wyświetleń
  4. Odtwarzacz DVD do kina

• 4 odpowiedzi
    • 911 wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-audio-physic-classic-5-CID99-ID17wlcI.html
    • Hej, przepraszam za nowy temat, ale siedzę w tym od kilku dni i dalej nie wiem, czy dobrze kombinuję 😅 Nie znam się na sprzęcie, więc liczę na konkrety od bardziej ogarniętych osób. Na start chciałem kupić Wiim Amp i Klipsch R-60M, ale zastanawiam się, czy nie poczekać i dopłacić do Wiim Amp Ultra, Jeśli bym czekał, to chwilowo grałbym na moim starym Yamaha RX-V357. Rozważam Wiim, bo cena jest bardzo konkurencyjna, a opinie (zwłaszcza na YouTube) są raczej pozytywne, więc wydaje się to rozsądny wybór w tym budżecie. Słucham muzyki (każdy gatunek) głównie ze Spotify (czasem filmy z PS4 Pro) i w przyszłości chciałbym też gramofon – myślałem o Argon Audio TT MK2, ale wolałbym automat w budżecie 1200–1500 zł. Lubię więcej basu, więc docelowo planuję zestaw 2.1, ale zaczynam od stereo. Na start chcę wydać ok. 4 tys. zł (głośniki + wzmacniacz), a całość z czasem rozbudować do ok. 7 tys. zł.( gramofon + subwoofer)  Chciałbym, żeby wzmacniacz miał HDMI ARC, bo w przyszłości pewnie zmienię TV. Pytania: 1.Czy Wiim Amp to dobry wybór, czy lepiej dopłacić do Ultra, lub coś innego?  2.Jakie kolumny podstawkowe do tego polecacie (niekoniecznie Klipsch R-60M)?myślę że max 2-2,3k za głośniki.  3.Jaki gramofon automatyczny w okolicy 1500 zł warto rozważyć i czy ma sens przy Wiimie? 4.Jak wygląda podłączenie kabli do Wiima? Mam obecnie zwykłe gołe przewody głośnikowe (miedź bez końcówek) — czy się nadadzą, czy muszę kupić coś innego? Z góry dzięki za pomoc i cierpliwość
    • Niestety dysleksja dysgrafia dysortografia nie widzę przecinków składni ale że ta ściśle super😉co do audio.to mój pierwszy zestaw i same nowości ale brzmi to zacnie .sorki że pisownię nie jestem pijany .w rafinerii jestem inz procesu a na leworęcznego Michała każdy oko przymyka .Myślę że nie tylko ja mam problem z tymi bananami ,czytałem stary wątek.to niby to rozwiercali😁
    • Tak, jutro rozdział pierwszy zatytułowany - pierwszy pocałunek.   Nie ma na co czekać, za stary już jestem na jakieś chodzenie…  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...