Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 136 tematów w tym forum

• 7 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,5k wyświetleń
  1. kino do 2500

• 4 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  2. Opinia o zestawie Kina Domowego

• 6 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 13,5k wyświetleń
  3. kabel wtyk

• 4 odpowiedzi
    • 11k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
  4. Porada dla nowicjusza

• 5 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  5. grzejące się onkyo

• 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  6. Zestaw głośników 5.0 do 2000zł Jaki?

• 3 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  7. IMPEDENCJA NOMINALNA

• 6 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  8. DENON AVR 1508

• 4 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  9. DENON AVR-1708 + DVD-1940

• 9 odpowiedzi
    • 10,5k wyświetleń
  10. Problem z ustawieniem:)

• 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
  11. problem z podlaczeniem

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  12. Onkyo TX-SR506 i Q Acoustics

• 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  13. W obronie marki YAMAHA!!!

• 10 odpowiedzi
    • 10,1k wyświetleń
  14. onkyo 805 (Dolby Digital)

• 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jest obecnie chyba polska dystrybucja. Ale według klientów Fosi wygląda ciekawiej. 
    • Ostatnio Bosch dokonał aktualizację oprogramowania silnika. Można za pomocą aplikacji  Flow na smartfon, bezprzewodowo zaprogramować dodany tryb jazdy TOUR+. Coś fantastycznego,  jak automatyczna skrzynia biegów w samochodzie. W zasadzie nie ma potrzeby już żonglować trybami wspomagania. Chyba, że jest mocno pod górę, wtedy wybieramy tryb TURBO. Jeśli ktoś chce maksymalnie oszczędzać akumulator aby zwiększyć zasięg wtedy ustawia ECO, a może także wyłączyć wspomaganie, wtedy zasięg ma nieograniczony  
    • Nie narzekam. Między innymi dlatego jest u mnie 6B4G. Dostępność i cena lamp NOS jest nieporównywalnie korzystniejsza od tych wspomnianych przez Ciebie. Poza tym ruskich 6C4C z kartonu całkiem sporo w obiegu dzięki sporym zapasom. Wszystkie państwa bloku wschodniego używały ruskiego sprzętu, zakładów naprawczo remontowych było sporo więc i pełnych kartonów lamp do wymian było w magazynach. Znalezienie nieużywanych NOS zatem nie jest trudnym wyzwaniem. Ostatnio brałem z Mołdawi po 100 pln za sztukę.  Myślałem, że ich żywotność jest słaba, ale na jednej parze grałem 4 lata i nie ma żadnych oznak zużycia. Czasami przekładałem te zapasowe do wzmacniacza żeby je "potrenować" Lampy z zapasów powinny od czasu do czasu się pogrzać. W jednostkach wojskowych były nawet procedury i formularze do trenowania lamp. Kontrole gospodarcze i nadzór techniczny rygorystycznie rozliczały ich prowadzenie i rzetelność.  Oczywiście nie wszystkie muszą, głównie te droższe, magnetrony, klistrony, lampy z falą bieżącą, ale i zwykłe lampy mocy.  Pozdrawiam. M
    • Nie mam żadnego miernika. Gra subtelniej niż Sony TA-AN1000 ale to może kwestia ustawień i Diraca (tam mam ostro podkręcone Minxy).
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...