Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 376 tematów w tym forum

1. Stereo do salonu

• 8 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 68 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 554 wyświetleń
    • 39 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 859 wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. Fyne Audio F702 vs F502 SP

• 19 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 40 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 429 wyświetleń
    • 96 odpowiedzi
    • 10,6k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 725 wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 961 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 682 wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  3. Który wybrać?

• 5 odpowiedzi
    • 662 wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 641 wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  4. Technics czy Magnat

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 361 wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Po Meksyku i Kanadzie, Szwecja zaczyna bojkot produktów z USA.
    • RZ730 nie ma Diraca i nie każdy chce do tego dopłacać w nowszych modelach  A to przestanie łączyć z Chromecastem, a to BT złapie 30 sekund (tak, pół minuty!) opóźnienia, a to dźwięk zaniknie sobie z wybranego HDMI, a czasem reverb sam włączy i jest echo jak cholera, choć Ampli nawet takiej funkcji nie ma 😅 Soft ONKYO to gniot jakich mało i zauważyłem to na 3 różnych modelach...
    • ONKYO RZ730 lub DENON X4400 do wyboru. Samo DSP nie zmieni wszystkiego. Poza tym, wolę to przerobić by od zera grało ciekawiej.
    • Nie prawda. Powrót jest jak najbardziej możliwy. W przeciwnym wypadku nie byłoby mnie na tym forum.  Szkoda że nie poznaliście mnie w czasach gdy twierdziłem, że np. Kable zasilajace grają. Zaciekle wypisywałbym o ich wpływie na brzmienie, a jako że nie było mnie na forum, to też nie miałem gdzie tego wypisywać  - byłem po prostu "słyszącym je".  Co takiego sprawiło, że obecnie już tak nie piszę? Oczywiście "pewne zdarzenie" z odsłuchem, gdy nie widziałem, który kabel gra (wiadomo co mam na myśli). To bardzo zmieniło mój punkt widzenia. Po "otrzasnieciu się" i zaakceptowaniu po pewnym czasie tego, co się wydarzyło, moim celem było "szukanie" przyczyn takiego stanu rzeczy. Tak dotarłem do czegoś, o czym wcześniej nie pisano "na lewo i prawo". Mowa tu o wpływie "psychoakustyki" i wszystkiego co związane z postrzeganiem/percepcją. Obecnie w tym temacie jestem już kilka grubych lat.  Na tym forum założyłem tematy z tym związane, nie po to by tworzyć jakieś "g... burze" ale by dzielić się tym czego doświadczyłem (jak by nie patrzeć to swego rodzaju "oświecenie" ), a co za tym idzie chęć rozmów i wymiany doświadczeń (zupełnie jak chęć wymiany doświadczeń po zastosowaniu akcesorii akustycznych i ich wpływie na poprawę aspektów brzmienia - to przecież takie...  ludzkie). Caly przekaz z mojej strony sprowadza się do tego, by się dodatkowo UPEWNIĆ, że to co słyszymy to NAPRAWDĘ KABLE. Pomoc w zweryfikowaniu tego upatruje TYLKO I WYŁĄCZNIE w teście ABX! Tak wynika z moich dotychczasowych obserwacji i doświadczeń.  Dlaczego test ABX jest taki wspaniały? Ponieważ jesli "przejdziemy" go poprawnie, mamy 100% pewność, że to co słyszymy, to nie wpływ "psychoakustyki" i naprawdę słyszymy "że kable grają". Tylko tyle i aż tyle. Test ABX jest jednym z najlepszych "rzeczy" jakie poznałem w "świecie audio".  Dlatego z mojej strony to nie jakaś krucjata, lecz POMOCNA DŁOŃ w kierunku kolegów i koleżanek. Szkodą jest to że często jest to widziane nie w ten sposób.  Proszę, spójrzcie na to z mojej perspektywy, zanim ocenicie mnie zbyt pochopnie. AMEN.    
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...