Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 938 tematów w tym forum

1. Pomocy

• 2 odpowiedzi
    • 680 wyświetleń
  2. Problem z Tidal-em na HEOS-ie 1 2

• 41 odpowiedzi
    • 12,3k wyświetleń
  3. Co polecacie?

• 6 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  4. Jaki streamer 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 562 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 679 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 742 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 552 wyświetleń
  5. Pierwsze stereo

• 18 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 53 odpowiedzi
    • 17,2k wyświetleń
  6. Pierwszy komplet do 5k

• 11 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 96 odpowiedzi
    • 13,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  7. Duński Lyngdorf

• 2 odpowiedzi
    • 767 wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 40 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  8. Wzmacniacz do PC

• 8 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 602 wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  9. Kolumny do 12 000 zł 1 2 3

• 61 odpowiedzi
    • 8,4k wyświetleń
  10. Jakie CD do 2000 zł? 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Świetna wytwórnia. Dobre wykonania. Gratuluję! Ja mam pierwsze wydanie z 1994, jak dotąd z najwyższym DR wśród wszystkich dotychczasowych wydań. DR to jeden z kilku parametrów składających się na wysoką jakość nagrania, i to ten raczej nie najważniejszy, ale miło, że średnio osiąga 15 a w „piku” nawet 20. To rzadkość dla kopii wydawanych na CD.
    • Udało się przesłuchać a6 g2 oraz wersje ME również g2. Na początku może opiszmy plusy sprzętu moim laickim okiem. No podoba mnie się to. Wizualnie sprzęt mnie kupił, świetny wyświetlacz, wyświetlanie okładki przy odsłuchu plików czy wizualizacje przy spotify itp. LUBIE TO.  Z minusów należy wymienić problemy z softem i przez to z działaniem. Apka również jakaś tak nie intuicyjna biorąc pod uwagę choćby tą z yamahy, Zacznijmy od włączania przez apke. Sprzęt musi być podłączony kablem bo po wifi go nie włączy. Do tego chwile schodzi zanim on się wczyta w apce, żeby go uruchomić. Po dłuższej przerwie w ogóle nie mogę włączyć z poziomu apki...sprzęt jest offline... Tymczasem yamahe mogę wybudzić nawet z poziomu samego spotify, Po prostu wybieram odtwarzaj na ampli i wszystko się uruchamia. W dmp-a6 można o tym zapomnieć. Kolejny wyłapany bug softu dotyczy pauzowania w spotify. Jeśli w apce eversolo damy pauze to tak naprawdę on wyłącza dźwięk a muzyka dalej leci. Okładki się zmieniają na ekranie i jak damy play to leci już inna piosenka.  Pauza w apce spotify albo zmiana źródła dźwięku faktycznie wyłącza piosenkę.  Z okładkami tez miał kilka dziwnych sytuacji, typu włączony spotify a okładka jest z ostatnio słuchanego flaca i tak się utrzymuje dopóki nie zmienię źródła.  Irytujące sprawy jak na sprzęt za 3500/ 5000zł psujący obraz całości. Teraz odsłuch. Nie jestem melomanem, Nie potrafię pięknie opisywać dźwięku, ale coś spróbuję. Wzmacniacz A-S1200, do tego po main in podpięte A1080, line in1 a6, line 2 - a6 ME. Używane RCA to Klotz za 100wkę oraz wymiennie Inakustik premium za 200+. Kolumny Heco Aurora 700. Muzyka rap, Rock, metal Słuchałem flaców i spotify losless, przełączając na żywca z jednego źródła na drugie i trzecie słuchając tego samego utworu na tej samej głośności.  Ku mojemu zdziwieniu najlepiej brzmi mi tu.....yamaha.... Może jestem skrzywiony bo miałem już kilka modeli na przestrzeni kilkunastu lat ale coż... a1080 po ustawieniu ypao eq na through daje mnóstwo czystego basu. Brzmi to super, chociaż średnica jest troche zbyt wycofana. Góra nie drażni- mi pasuję. Całość gra trochę "ciemniej" W tym samym czasie a6 g2 gra jaśniej. Mniej basu. Więcej średnicy i góry. Nie jest źle. Może bym sir przyzwyczaił po dwóch tygodniach słuchania. Natomiast nie po to płaci się 3.5k żeby musieć się przyzwyczajać i żeby mi czegoś brakowało. Do tego problemy z softem przekreśliły całość. Wersja Master edition gra jeszcze jaśniej i ma jeszcze mniej basu. To już w ogóle nie przypadło mi do gustu.  Zmiana RCA z klotz na inakustik był praktycznie pomijalny. Coś tam czasem słyszałem inaczej ale nie na tyle by się tym sugerować.   Oczywiście jest to moja opinia, mój słuch, a każdy ma swój, jak również różny sprzęt i różną akustykę. Dlatego każdemu polecam sprawdzić sobie samemu. Ja się napaliłem bo kupił mnie wyglądem a potem czar prysł. 
    • A ja Ci mówię, że to nie jest normalna cena transakcyjna. Wiem ile oferowano mi w innych salonach, wiem z forum właścicieli modelu w jakich cenach inni kupowali, jaki rabat otrzymali i wierz mi, gdy podałem jaki rabat dostałem, to niektórzy (przyszli nabywcy rozeznający rynek)  prosili mnie o namiary salonu, bo też chcieli taki rabat wyhaczyć. Kończąc już temat napiszę - co ja tam wiem.... To żadna promocja, to prymitywny marketing.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...