Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 211 tematów w tym forum

• 28 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 872 wyświetleń
    • 224 odpowiedzi
    • 68,9k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  1. AUDIO PHYSIC 5

• 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  2. Co zamiast Zensor 3

• 17 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 831 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 655 wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 10,2k wyświetleń
  3. Monitor Audio Bronze 50

• 14 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  4. Mikser do codziennego użytku

• 0 odpowiedzi
    • 554 wyświetleń
  5. DAC VIM3l

• 0 odpowiedzi
    • 629 wyświetleń
  6. Zmiana modułu BT

• 1 odpowiedź
    • 561 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  7. ELAC Uni-Fi Reference

• 9 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 548 wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
    • 246 odpowiedzi
    • 26,8k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  8. Tidal

• 19 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Si. Zmienił na rz30, opisał kalibrację dwóch sub'ow, ale z tego co widziałem to chyba rz30 jest już wystawione na sprzedaż.
    • Wielkie dzięki za wyjaśnienia. Czy wiesz może czy jeżeli nie dzieje się to liniowo, to czy z postępowaniem obniżania poziomu, degradacja się zwiększa, czy zmniejsza? Pytam, ponieważ teoretycznie, jeżeli najmniejsze straty są na początku, to mogę swojego Toppinga także odpalić w formie PRE, i zamiast obniżać na maska głośność tylko w Wiimie, podzielić to na dwa urządzenia.    Robiłem jakiś czas temu testy. Sprawdzałem jak gra sam Wiim po WiFi ze Spotify, w połączeniu z Fosi V3 mono VS muza  z PC po USB do Dx7 pro - sterownik w Win ustawiony na 32bity 96khz.  Mówiłem wtedy, że ewidentnie czuję różnice na korzyść DACa w Dx7 pro, względem Wiima. Ale im dłużej się tym bawię, tym bardziej czuję że to nie jest kwestia DACa, a czego innego. Wydaje mi się, że nawet YouTube Music z PC, gdy wykorzystywane jest USB Toppinga i mikser windowsowy, powoduje że dziwek jest lepszy niż korzystanie ze streamingu Wiima. Przy streamingu zachodzi jakaś kompresja, która degraduje dzwiekna maksa. ALBO sztucznie scenę jak i dynamikę buduje Topping po USB. Nie wiem. Ale to jednak nie kwestia DACa.    Tak czy siak. Topping z końcówka przez USB z PC z Chroma, brzmi lepiej niż Wiim do końcówki ze Spotify Connect  
    • Racja, w sumie nie ogarniam co to za instrument 😄 Niemniej to jazgot straszny na kolumnach u mnie.  No i podobna sytuacja jest niestety ze Slayerem np.  Mam płytkę "God hates as all" i ciężko się tego słucha. Podobnie Biohazard z CD, jakieś zwykłe europejskie raczej zremasterowane wydanie. Po tym włączam sobie Sade albo Stinga, stare wydania i dźwięk jest piękny, wciągający. Boli, że wszystko nie może tak brzmieć 🥲  
    • Conrad Johnson PV12 (klon) przerobiłem (popełniłem) dwa warianty. Pierwszy musiał mieć "równe" sparowane lampy. Obecnie gram na dwóch różnych lampach z lat 50-60. Jest ciekawiej. Mogę zmieniać tylko jedną lampę. Lampy nie muszą być sparowane. Same zalety. Preamp bierze po połówce każdej lampy na kanał. PV12 można samemu złożyć. Koszt budowy na dobrych elementach z obudową około 3,5 k + lampy. Gotowca z Chin można kupić za około 2k. Ale satysfakcja większa porobić samemu. Pozdrawiam 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...