Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 587 tematów w tym forum

• 9 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  1. kolumny do pioneera a-443

• 5 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  2. Dobór lepszego DAC 1 2

• 44 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  3. Subwoofer do Yamahy CRX-E150

• 11 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  4. tuning odtwarzacza CD

• 20 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  5. advance acoustic map101

• 6 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  6. Marantz CD5004 czy UD5007

• 3 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  7. direct i subsonic

• 7 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  8. Kolumny do Marantz RN1200

• 16 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 87 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Trzeba lubić wstęgę. Inne granie do jedwabnej , aksamitnej kopułki. Jak daleko siedzisz od głośników ? Może nie potrzebujesz podłogówek
    • Jarosław Kaczyński znowu zostanie prezesem PiS. Niby zero zaskoczeń i nie ma o czym mówić, a jednak jest to informacja, która wpływa na całą scenę polityczną. W PiS bardzo wielu polityków czekało aż prezes ustąpi i tak samo wielu odetchnęło z ulgą, że jednak nie ustąpi. Bo prezes jest osią polskiej polityki niezależnie od tego, czy ktoś się z nim zgadza, czy nie. Prezes odchodził już tak wiele razy, że chyba nikt poza kompletnymi amatorami nie bierze tych jego zapowiedzi poważnie. Kiedy prezes zapowiada, że nie będzie już startował w wyborach na szefa partii, w PiS odbywa się swoisty rytuał. Spora część polityków partii z uniesieniem zaczyna odgrywać rolę zmartwionych porzuceniem sierotek, które proszą prezesa, żeby ich nie zostawiał. Lamentom nie ma końca. Pojawiają się listy i błagania. Na biurko prezesa trafiło wiele relacji Część kompletnych żółtodziobów politycznych wyskakuje przed szereg i zaczyna kombinować, co by tu zrobić, skoro prezes właśnie się zbiera na emeryturę. Tych prezes sobie bardzo dokładnie zapisuje. Tak będzie teraz z Andrzejem Śliwką, który przestrzelił i sądził, że może zaatakować ulubionego rzecznika partii. Śliwka chciał zastąpić Rafała Bochenka, ale ten ma jeden atut, prezes zwyczajnie go lubi, a nie lubi, kiedy coś wokół niego się zmienia. Śliwka natomiast ma jeden mankament, jest kojarzony ze środowiskiem Morawieckiego, a były premier popełnił już błąd i kiedy za którymś razem prezes zapowiedział swoją emeryturę, zgłosił, że bardzo chętnie zostałby prezesem PiS w przyszłości. Prezes to sobie zapamiętał. Teraz było identycznie. Jarosław Kaczyński zgłosił, że chyba tym razem odpuści i od razu pojawiły się listy, prośby i deklaracje. Nikt co prawda nie zgłosił swojej kandydatury na nowego prezesa, ale za to prezes dostał na biurko na Nowogrodzkiej bardzo wiele relacji o tym, kto się mało zmartwił, a kto wyrażał choćby po cichu nadzieję, że tym razem to na poważnie. Prezes jednak przecież nie mógł odejść, bo oto 1 czerwca uwierzył, że może dokonać ostatecznego rozrachunku z Tuskiem i za dwa lata pokonać go definitywnie. To jest wizja, która musiała prezesa przekonać, że emerytura nie jest dla niego. Co to zmienia w polskiej polityce? Właściwie wszystko. Koalicja 15 października mogłaby po cichu liczyć, że prezes tak jak już wielokrotnie zapowiadał, odejdzie, a pisowskie frakcje wezmą się za łby, wyrywając sobie schedę po prezesie. https://www.newsweek.pl/polska/polityka/to-wszystko-zmienia-jaroslaw-kaczynski-wie-ze-czeka-go-ostatnie-starcie/xtjq97k – Oczywiście (rzucałem koktajlami Mołotowa – red.), ze skutkiem pozytywnym. Rzucaliśmy przede wszystkim w Nyski policyjne i działka armatnie, które jeździły podczas demonstracji i bardzo zimną wodą rozpędzały demonstrantów. To był nasz główny cel. – powiedział podczas wywiadu na żywo na Facebooku Mateusz Morawiecki.  A nawet nie wiedział, że to były 'suki' i 'polewaczki' 🤦  https://natemat.pl/299313,morawiecki-rzucal-molotowami-w-policyjne-nysy-zapytalismy-o-to-historykow  Poza tym - jak każdy kłamca - podaje zbyt wiele szczegółów (dla, wg siebie, uwiarygodnienia konfabulacji). – Uciekałem razem w kolegą po takich rachitycznych rusztowaniach przed milicjantami, bo tak się wtedy nazywali policjanci. I w końcu nas złapali na tych rusztowaniach na czwartym czy piątym piętrze. Próbowali szarpać się z nami, grożąc, że zrzucą nas stamtąd. I mnie konkretnie również – wspominał premier. I dodał z grozą: – Trzymałem się takiej rachitycznej rurki, która chyba ocaliła mi życie, bo udało się przetrwać tamtą scenę.
    • Owszem, tylko nie każda na taką skalę, jak robił to PiS wespół z ojcem dyrektorem. Oj tam, nikt nie miał takiego wkładu jak Morawiecki, który wieku 11 lat działał w podziemiu, a w wieku 13lat brał udział w akcjach opozycyjnych.  🤦🏻😆😆😆 Aha, czyli wiarygodni nie są, bo jak opowiadają o Bitwie pod Grunwaldem, albo o Westerplatte z 1939r. to kłamią i manipulują, bo nie mogło ich tam przeca być 🤭 No piękny argument panie wysunąłeś.
    • Cześć, przyszła pora na zmianę sprzętu. Zastanawiam się nad zmianą obecnego Yamaha 803d + Indiana Line Diva 5 który stoi w salonie, pojedzie w inne miejsce, aktualnie też zmienił mi się gust, jest więcej cieplejszych rytmów, mieszkanka od rocka, rnb/soul po muzykę filmową. Zestaw tez będzie spięty z TV - weekendowy film must have dla rodzinki 🙂 myślałem nad czymś co zagra bardziej detalicznie, ciepło ale zachowa szczegóły i tu myślę że lepszą opcja będzie wzmacniacz niż ampli.  Co sądzicie o CREEK 4040A + Elac Carina FS247.4 ? czy lepiej wydać więcej na Rotel S14 albo coś podobnego? Po odsłuchu mam wrażenie że Elac to dynamiczne brzmienie z jasną górą oraz ogólnie troszkę chudą prezentacją dźwięku - czuć że to kawał solidnej roboty brzmi przyjemnie i dobrze byłoby mieć ten sprzęt u siebie, jednak czy przy zastosowaniu do bardziej rytmicznych gatunków muzyki, filmów będzie ok? Nie jestem pewny czy da się połączyć chęć uzyskania precyzyjnego brzmienia, detalicznego jednocześnie ciepłego potrafiącego zejść niżej zachowując klasę, przyjemne do odsłuchu muzyki jak i uzyskania przyjemnych efektów oglądając film z dobrym dźwiękiem - trzymając się max 15k   TopHiFi łączy Rotel S14 + Indiana Line Tesi 5, indiana gra bardziej ciepło ale mniej detaliczne i mam wrażenie że Elac to troszkę inna liga ogółem mam mętlik i przyda mi się Wasza wszelka pomoc żeby na odsłuchy pójść z konkretami 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...