Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 974 tematów w tym forum

1. Ocena zastawu 2.0

• 13 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 840 wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 63 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. OKABLOWANIE

• 11 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  3. Fyna audio f 501

• 23 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  4. Denon PMA860 vs Marantz PM80

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  5. NAD 368 plus KEFQ950

• 2 odpowiedzi
    • 901 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 716 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  6. Stereo w salonie do 10k 1 2 3

• 63 odpowiedzi
    • 19,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 845 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 13,3k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @BlaBla działam metodą faktów dokonanych😁. Bywa z tym różnie, kiedyś rozglądałem się po salonie rozmyślając o ustrojach akustycznych i słyszę z kanapy: chyba nic tu nie będziesz montował?!😁. Skąd one to wiedzą? Przecież nic nie mówiłem 😁
    • Po podlączeniu kolumn i podaniu sygnau z komputera przez cd kolumny graja tylko przy wlączonym tape monitor potencjometr gośnosci przeskakuje amplituner leża nieużywany przez kilka lat jaka jest tego przyczyna? zabrudzenia? uszkodzony potencjometr?
    • Hej, Ja nie mam doświadczenia w zasłony, na pewno zmniejszą RT60 w najwyższym zakresie. Nie dam Ci gwarancji, że poprawi się zasadniczo jakość odtwarzanej muzyki, ale warto spróbować.  W pokoju dziennym mam zasłony i takie lamele na filcu na ścianach. Nie jest dobrze. Soprany w porównaniu bez lameli przygasły do tego stopnia, że podbijam najwyższe oktawy ok. 3dB w DSP filtrem półkowym.  Z samymi zasłonami miałem wrażenie za dużego poglosu. Przesadziłem o co nie trudno w tej materii.  Na Twoim miejscu celowałem  w kilka ozdobnych absorberów za plecami np. 4x 120x60x10cm. To pewniejszy sposób bo bardziej szerokopasmowo ogarniesz RT. Poszukam pomiaru REW z tymi lamelami do porównań i załączę później w tym poście. Pozdrawiam. M
    • No to bardzo łagodnie i wręcz z dobrotliwym pobłażaniem.... A nie słyszałeś nigdy czegoś w stylu "Chyba na głowę upadłeś, jak to ma tu stać" albo wersja skrócona dla zaawansowanych "A to tu tak będzie stało?" i sam wiesz co dalej robić 😆....
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...