Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 674 tematów w tym forum

1. Subwoofer do kina domowego

• 0 odpowiedzi
    • 636 wyświetleń
  2. Subwoofer do Denon AVR-1513

• 0 odpowiedzi
    • 765 wyświetleń
  3. Zestaw do 3000 zł salon 30 m2 1 2

• 39 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
  4. Roksan kandy k3 jakie kolumny

• 5 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 82 odpowiedzi
    • 25,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
  5. Yamaha CD S2100

• 4 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
    • 37 odpowiedzi
    • 11,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  6. Jakie audio do 3000 1 2

• 32 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 17,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 22,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  7. Dobór wzmacniacza do kolumn

• 0 odpowiedzi
    • 973 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jako laik muszę stwierdzić, że wygląda to przerażająco i nawet trudno powiedzieć, czy w tym wszystkim grają jeszcze jakieś pliki muzyczne, czy może jednak te wszystkie sprzętowo-programowe zmienne i stałe... 🤪 Do tego jeszcze na jednym z wątków równoległych postawiono tezę, że muzyka z Linuxa brzmi lepiej niż z Windowsa (czego zresztą nie oceniam, bo nawet nie mam takich narzędzi, a co dopiero chęć i wiedzę by to zrobić). W wątkach o streamingu (tu także) przewija się często teza, że dostawcy "coś" robią z plikami ale oczywiście nikt nie wie co...? Teza jest nie do zweryfikowania ale jakoś się ku niej skłaniam, tak intuicyjnie 😉.  Zmierzam do zasadniczego pytania: co my tak naprawdę próbujemy testować? Czystą zawartość plików? Czy to w ogóle jest możliwe w wersji streamingowej? Skoro stawia się tyle warunków technicznych, a w każdym razie, nawet gdy nie są one koniecznymi warunkami, to po prostu istnieją jako pewne możliwości, powiedzmy wpływania na ostateczny odbiór dźwięków... Przecież słuchając z platform streamingowych nie mamy do czynienia z fizycznymi plikami, jeżeli tak w ogóle można się logicznie wyrazić...😁 (mam na myśli, że nie da się ich pobrać, rozciąć skalpelem i zobaczyć co w środku 😉). Dostajemy dostęp do pewnego strumienia informacyjnego, przygotowanego i zdefiniowanego przez nadawcę, a nie do pliku źródłowego.  Nie żeby mi to sen z powiek spędzało, bo postawiłem na inne rozwiązanie kwestii streamingu. Ale cały czas mam poczucie, że jest więcej pytań, niż odpowiedzi gdy chodzi o jakość plików, zwłaszcza  w streamingu.   
    • Swoją drogą,Tomasz, niezła tabela z tym jedzeniem 😁. Jestem ostatnio w delegacji w Radomiu,nim dojechałem wszedł hot- dog, garść orzeszków,3 duże kawy w trasie, zgodnie z tematem wątku 😁. Dopiero teraz ,w obiad, leczę żołądek,flaki , żurek i do roboty! Cholera, wątki się mieszają😁
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...