Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 016 tematów w tym forum

• 14 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  1. Nowy wzmacniacz

• 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 940 wyświetleń
  2. Unison Unico 90

• 6 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  3. Stereo do 20 tyś. 1 2 3 4 5

• 102 odpowiedzi
    • 28,4k wyświetleń
  4. cambridge czy audiolab

• 6 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  5. Jaki wzmacniacz

• 4 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  6. Streamer Wxad-10

• 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 65 odpowiedzi
    • 12,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  7. Amplituner do Dali Zensor 7

• 13 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 233 odpowiedzi
    • 39,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  8. Kolumny Stereo

• 22 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  9. Kolumny jakie polecicie?

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  10. Jaki sprzęt stereo do 2k 1 2 3 4

• 76 odpowiedzi
    • 14,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 9,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jezeli nie jest to dual mono to mogą. Nawet wskazane.  
    • W ilu punktach się mierzy?
    • Ale, że jak to łomotu?  Tegoroczne Wrapped ze Spotify na pierwszym miejscu moich ulubionych gatunków umieściło death metal (a na kolejnych: neoklasycyzm, smooth jazz, ścieżka dźwiękowa, elektroniczna - spory rozrzut 🤣). A jak widać po cyferkach w nicku, jestem tylko troszkę nowszym Nowym  Pierwszą kasetę kupiłem za kieszonkowe w drugiej klasie podstawówki i był to czarny album by Metallica (wydawnictwo "takt"  ). Szybko rozszerzyłem upodobania i w mojej kolekcji zagościły takie tuzy ówczesnego rzeźnictwa jak Death, Cannibal Corpse, czy Morbid Angel. Oczywiście nie zabrakło też naszego produktu eksportowego pod przewodnictwem Piotra Wiwczarka (Vader). Tak mi zostało do dziś. Tyle, że przez te blisko 40 lat metal wg mnie bardzo się rozwinął. Różnorodność podgatunków, brzmień, poziom kompozycji jak również możliwości prezentowane przez muzyków - czasem aż trudno się zdecydować, czego posłuchać. Wracając jednak do tematu, długo nie musiałem się zastanawiać, który utwór ciągnie się za mną od (powiedzmy) dzieciństwa. Jest to Toccata i Fuga d-moll J.S. Bacha (BWV 565). Nie sądzę, żeby kiedykolwiek mi się znudził. Słuchałem chyba z milion razy, w różnych wykonaniach, nie tylko na organach. Kiedyś nawet sam próbowałem nauczyć się go grać na gitarze elektrycznej, ale była to dość okrojona wersja (możliwości instrumentu) i nie bardzo mi się podobała. Teraz "męczę" od wielu miesięcy o wiele lepsze opracowanie (Edson Lopes - poniżej) na gitarze klasycznej i jestem z siebie dumny, że doszedłem już do ok 6 min.   A tu wersja na gitarze 11-strunowej w rewelacyjnym wykonaniu. Sprawia wrażenie, jakby utwór był napisany na gitarę.    
    • To fajny klocek, ale skrojony raczej pod pomieszczenia rozmiarów typowych salonów. Nie widzę go na 6m2.  Można zastosować jakiś rozdzielacz na wejścia, jak np. Topping EXT90. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...