Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 966 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  1. Odtwarzacz CD

• 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  2. CD-NT670 + WX-030

• 0 odpowiedzi
    • 819 wyświetleń
  3. Zestaw do małego pokoju

• 0 odpowiedzi
    • 751 wyświetleń
  4. Zestaw stereo ~10-12 tys.

• 10 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
  5. Jaki wzmacniacz wybrać ?

• 4 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  6. Wzmacniacz do 300-500zł

• 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  7. Jaki to kupić subwoofer

• 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  8. Zestaw stereo-(4000-5000 tys.)

• 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
  9. Wybór wzmacniacza do Klipsch rp-260f

• 20 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 895 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  10. wzmacniacz yamaha rs-501

• 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 688 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 787 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Duża! 😎   Nie "Czas odpuścić dyskusję z tym jegomościem" ale raczej "czas na opuszczenie Forum przez..."   Prorok czy co 😉 A gdy już mamy (mamy mieć...) spokój na Forum-proponuje posłuchać drugiej części koncertu "Jazzy Christmas. Kuba Badach & Przyjaciele" (Gregory Porter, Chris Góry i,  Henryk Miśkiewicz, Zuzanna Grabowska, Sanah)" na TVP 2 (od 21.00 do 22.05). Jest sympatycznie i kulturalnie, spokojnie i z klasą- i tylko trochę jazzowy, więc nawet jak ktoś za tym gatunkiem nie przepada to (mam nadzieję) będzie zadowolony. Pozdrawiam 
    • Czy aby na pewno wiesz o czym piszesz?   Potok słów ,  z których absolutnie nic nie wynika. Tak na marginesie, na gramofonie się nie gra, na  gramofonie się odtwarza płyty.   Odnoszę nieodparte wrażenie, ze niestety jeszcze wielu innych rzeczy nie rozumiesz. 😁 Dlatego nie pakuj się w żadne starocia, które będą skarbonką bez dna, tylko kup sobie przyzwoity nowy gramofon typu Teac, Thorens, AT, Dual, nawet Denon czy Yamaha, wybierz dowolny, który Ci się podoba, wbrew temu co piszą co niektórzy, są to całkiem przyzwoite sprzęty, lepsze od staroci w "idealnym" stanie ( takich w praktyce niestety nie ma)
    • Niestety Ił Dottore inaczej pojmuje "Świąteczny nastrój" niż większość Użytkowników naszego Forum. Poza tym nie ma miejsca na Forum AUDIO na złośliwości typu typu "Jesteś tylko posiadaczem nędznego złomowiska udającego system stereo. " czy "No w końcu mówisz ludzkim głosem"! Kilka razy już był upominany i jak widać poprawy nie ma 😡 Pozdrawiam i proszę o spokój i bardziej wyważone wypowiedzi. Pozdrawiam  PS. Jak się domyślacie -przy okazji parę postów wyleciało... również za OT i polityczne wkręty.
    • Oczywiście, że jeszcze nie wiem z racji na to, iż nigdy nie posiadałem do tej pory w swoim życiu gramofonu i tak jak wspomniałem na samym starcie chciałbym mieć możliwość odsłuchu swoich płyt, które zbieram od jakiegoś czasu. Mam świadomość tego, że dźwięk z winyli nie jest jakimś przeskokiem pod kątem jakości w stosunku do odpalenia sobie muzyki chociażby z płyty CD czy ze streamingu na Tidal'u jednak odkąd pamiętam interesuje mnie temat sprzętów audio i gdzieś tam chciałbym sobie realizować takie hobby. W żadnym miejscu nie wspomniałem, że gramofon to mityczny złoty środek, który sprawi że nigdy już nie będę słuchał muzyki w żaden inny sposób. A z racji na to, że posiadam akurat dwa monitory studyjne KRK Rokit 5 G3 to nie chciałbym od razu kompletować całego zestawu wydając na to kij wie ile pieniędzy, tylko zacząć sobie po troszku zbierać sprzęty zaczynając od gramofonu, bo takie mam widzimisię i chcę w końcu odsłuchać swoich płyt, więc pomyślałem, że na start mógłbym skorzystać z owych głośników aktywnych do odsłuchu płyt, a w późniejszym czasie tak jak również napisałem ulepszać sobie swój "setup".  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...