Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 082 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  1. pomoc w doborze zestawu

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 839 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 11,9k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  2. Pomoc w doborze zestawu stereo

• 13 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 34 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  3. Pomoc w doborze.

• 0 odpowiedzi
    • 722 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 961 wyświetleń
  4. Pomoc w dobraniu sprzętu

• 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  5. pomoc w dobraniu stereo

• 15 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 433 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Hej, planuję uwić się w nowym lokum i skorzystać z okazji na montaż atmosów w suficie, ale zdecydowanie potrzebuję pomocy w temacie, ponieważ raz zamontowane, zostaną tam na długo. Przestrzeń salonowa jaką dysponuję to ok. 15m², ale jest ona otwarta z aneksem kuchennym. I teraz tak, w podwieszonym suficie mam tylko 9 cm głębokości. Planowałem kupić ICP 62, ale mają 88 mm i byłyby na styk. Może macie do polecenia coś o mniejszej głębokości, albo może jakiś myk montażowy?  Druga sprawa to czy iść w 2 czy może jednak 4 głośniki na takiej przestrzeni? W przypadku dwóch montuję je sobie trochę przed kanapą i w zasadzie tyle, jedynie roztaw między nimi do ustalenia. W przypadku czterech jednak, głośniki nie znajdowałyby się nad kanapą tylko sporo przed i za nią. Jako że motażówki grają generalnie pionowo w stronę podłogi, obawiam się, że efekt końcowy mógłby być mocno niesatysfakcjonujący. Chyba że znowu - może macie do polecenia coś co jednocześnie zmieści się w suficie, a jednocześnie można będzie odchylić w kierunku słuchacza? Dodatkowym ograniczeniem w moim przypadku dla atmosów są belki (pomiędzy belkami jest 40 cm przestrzeni) i oświetlenie. Tak to mniej więcej wygląda w 'projekcie' dla czterech w suficie. Starałem się pójść tu na kompromis z wytycznymi z Audioadvice https://ctrk.klclick.com/l/01KGYNR2KA9G4J6VH7AKY7J1P0_4 Aktualnie chciałem też wykorzystać swój zestaw 5.1 Magnatów i zastanawiam się czy skoro tylne atmosy byłyby tak blisko tylnej ściany to czy nie udałoby się wykorzystać tam głośników ATM202, które również posiadam. Szafa mogłaby tu pozornie przeszkadzać, ale ma 1.97, a wysokość pokoju to 2.6 m. Dajcie znać czy ma to jakiś sens. Oczywiście kanapę mogę jeszcze co nieco przesunąć, domyślnie miała być 1 m od tylnej ściany. Po zainstalowaniu atmosów będzie już raczej uziemiona  
    • Hej, planuję uwić się w nowym lokum i skorzystać z okazji na montaż atmosów w suficie, ale zdecydowanie potrzebuję pomocy w temacie, ponieważ raz zamontowane, zostaną tam na długo. Przestrzeń salonowa jaką dysponuję to ok. 15m², ale jest ona otwarta z aneksem kuchennym. I teraz tak, w podwieszonym suficie mam tylko 9 cm głębokości. Planowałem zamontować ICP 62, ale mają 88 mm i byłyby na styk. Może macie do polecenia coś o mniejszej głębokości, albo może jakiś myk montażowy?  Druga sprawa to czy iść w 2 czy może jednak 4 głośniki na takiej przestrzeni? W przypadku dwóch montuję je sobie trochę przed kanapą i w zasadzie tyle, jedynie roztaw między nimi do ustalenia. W przypadku czterech jednak, głośniki nie znajdowałyby się nad kanapą tylko sporo przed i za nią. Jako że motażówki grają generalnie pionowo w stronę podłogi, obawiam się, że efekt końcowy mógłby być mocno niesatysfakcjonujący. Chyba że znowu - może macie do polecenia coś co jednocześnie zmieści się w suficie, a jednocześnie można będzie odchylić w kierunku słuchacza? Dodatkowym ograniczeniem w moim przypadku dla atmosów są belki (pomiędzy belkami jest 40 cm przestrzeni) i oświetlenie. Tak to mniej więcej wygląda w 'projekcie' dla czterech w suficie. Starałem się pójść tu na kompromis z wytycznymi z Audioadvice https://ctrk.klclick.com/l/01KGYNR2KA9G4J6VH7AKY7J1P0_4 Aktualnie chciałem wykorzystać swój zestaw 5.1 Magnatów i zastanawiam się czy skoro tylne atmosy byłyby tak blisko tylnej ściany to czy nie udałoby się wykorzystać tam głośników ATM202, które również posiadam. Szafa mogłaby tu pozornie przeszkadzać, ale ma 1.97, a wysokość do sufitu to 2.6 m. Dajcie znać czy ma to jakiś sens. Oczywiście kanapę mogę jeszcze co nieco przesunąć, domyślnie miała być 1 m od tylnej ściany. Po zainstalowaniu atmosów będzie już raczej uziemiona    
    • Hej, planuję uwić się w nowym lokum i skorzystać z okazji na montaż atmosów w suficie, ale zdecydowanie potrzebuję pomocy w temacie, ponieważ raz zamontowane, zostaną tam na długo. Przestrzeń salonowa jaką dysponuję to ok. 15m², ale jest ona otwarta z aneksem kuchennym. I teraz tak, w podwieszonym suficie mam tylko 9 cm głębokości. Planowałem zamontować ICP 62, ale mają 88 mm i byłyby na styk. Może macie do polecenia coś o mniejszej głębokości, albo może jakiś myk montażowy?  Druga sprawa to czy iść w 2 czy może jednak 4 głośniki na takiej przestrzeni? W przypadku dwóch montuję je sobie trochę przed kanapą i w zasadzie tyle, jedynie roztaw między nimi do ustalenia. W przypadku czterech jednak, głośniki nie znajdowałyby się nad kanapą tylko sporo przed i za nią. Jako że motażówki grają generalnie pionowo w stronę podłogi, obawiam się, że efekt końcowy mógłby być mocno niesatysfakcjonujący. Chyba że znowu - może macie do polecenia coś co jednocześnie zmieści się w suficie, a jednocześnie można będzie odchylić w kierunku słuchacza? Dodatkowym ograniczeniem w moim przypadku dla atmosów są belki (pomiędzy belkami jest 40 cm przestrzeni) i oświetlenie. Tak to mniej więcej wygląda w 'projekcie' dla czterech w suficie. Starałem się pójść tu na kompromis z wytycznymi z Audioadvice https://ctrk.klclick.com/l/01KGYNR2KA9G4J6VH7AKY7J1P0_4 Aktualnie chciałem wykorzystać swój zestaw 5.1 Magnatów i zastanawiam się czy skoro tylne atmosy byłyby tak blisko tylnej ściany to czy nie udałoby się wykorzystać tam głośników ATM202, które również posiadam. Szafa mogłaby tu pozornie przeszkadzać, ale ma 1.97, a wysokość do sufitu to 2.6 m. Dajcie znać czy ma to jakiś sens. Oczywiście kanapę mogę jeszcze co nieco przesunąć, domyślnie miała być 1 m od tylnej ściany. Po zainstalowaniu atmosów będzie już raczej uziemiona    
    • Odszedł szef wszystkich szefów. Edward Linde-Lubaszenko RIP
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...