Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 163 tematów w tym forum

• 6 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  1. Trzaski, pomaga tryb pcm

• 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  2. altus 110

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  3. remote on w domu

• 6 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  4. Do usunięcia

• 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  5. zakup kolumn

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  6. Wzmacniacz do 400 PLN

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  7. Monitor Audio BX2 vs Silver 2

• 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  8. Monitory do Onkyo Tx-8250

• 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  9. Sonus Faber Chameleon

• 14 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Gdzie można wypożyczyć takie S40 do przesłuchania spokojnie w domu?
    • W oczekiwaniu na płytę basisty RHCP, zagłębiłem się w twórczość Billa Evansa, którego bardzo lubię ale jakoś tak się złożyło, że mam raczej jego koncerty, a studyjnych płyt jak na lekarstwo 🙄. w ostatnich dwóch-trzech latach był wysyp jego płyt w fajnych formatach oraz nowych opracowaniach masteringowych, więc nic tylko wybierać! Wśród kilku wytypowanych na pierwszy rzut 😉, m.in. ta o tu 👇 niżej . Ten remaster już nawet u mnie w pracy na słuchawkach brzmi po prostu obłędnie! Niestety wiele starych nagrań mono, które "przerabiano" potem na stereo albo po prostu niezbyt umiejętnie nagranych w początkach stereofonii, nie da się moim zdaniem słuchać na słuchawkach - nie ma tam żadnej realistycznej sceny tylko kanał lewy, kanał prawy i środek. Nie daję rady na dłuższą metę słuchać jak trąbka gra tylko w lewym uchu a np fortepian tylko w prawym, podczas gdy bas ledwo snuje się gdzieś po środku, a talerze bez sensu grają raz z lewej, raz z prawej...🥴. Na kolumnach nie brzmi to lepiej ale da się chociaż słuchać. Czasem po prostu wolę wersję mono. Dotyczy to niestety wielu płyt Evansa. Ale tu 👇 jest doskonale! BILL EVANS TRIO - Moon Beams, 1962 Craft Recordings, 2025 remestered (dostępne na wydaniu CD - wersja UHQCD z 2025), ale dziś striming
    • Witam wszystkich czytających. Z góry przepraszam jeżeli temat już był. Posiadam Arcam AVR-21 i LG C5 połączone kablem aoc unitek. Skonfigurowałem sprzęt wg. poleceń gemini i jest ok, pilotem od tv włączam/wyłączam wszystko i reguluje głośność. Wszystko działa płynnie nic się nie wiesza, jest zadowalająco. Skonfigurowałem sieć przez google home, i przy pomocy web gui ustawiłem połączenie światłowodem z komputerem  pod przyciskiem na pilocie STB tak jak gniazdo optyczne z tyłu obudowy. Przetestowałem to w praktyce i działa, przycisk STB przełącza na dźwięk ze światłowodu z PC i jest OK. ALE....   Tu zaczynają się moje problemy, bo nie wiem jak z pilota wrócić na kanał który w GUi/panelu nazywa się DISPLAY i obsługuje telewizor earc, nie ma go na pilocie ani nie mogę go przypisać do żadnego klawisza bo jest jakby na sztywno spięty tylko z DISPLAY. Jedyne co mogę zrobić to ręcznie na panelu wybrać Display z listy Input config  i wtedy wraca połączenie z TV. Każda zmiana źródła w Arcam prowadzi do tego samego, nie wiem jak zmienić żródło z powrotem na telewizor bez podchodzenia do arcama. To moje pierwsze doświadczenie z tym amplitunerem. Jeżeli ktoś wie jak opanować problem z pilotem czyli jak mam wybierać źródła i jak wrócić z powrotem do telewizora to bardzo dziękuje za pomoc.   Dziękuje i pozdrawiam.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...