Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 881 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
  1. Yamaha AX570 + Gale 3030

• 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. Jakość DAB+ w Polsce

• 3 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  3. Wzmacniacz do 1500

• 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 100 odpowiedzi
    • 16,7k wyświetleń
  4. Wymiana wzmacniacza

• 10 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  5. Wymiana subwoofera

• 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  6. Głośniki Audium

• 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  7. Gdzie podłączyć Dac?

• 5 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
  8. Laik szuka stereo.

• 16 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 12,7k wyświetleń
  9. Wzmacniacz+CD+kolumny

• 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Odrzućmy te terminy monitory, kolumny, suby itp To tylko narzędzia. I żeby to jeszcze jakoś wyglądało😁 Jeśli przejdziemy w terminologię - źródło/źrodła dźwięku, ciśnienie akustyczne i jego zmiany, fale akustyczne, ich składowe harmoniczne, przegrody, fale stojące, energia i jej nadmiar lub niedobór, wrażenia słuchowe itp może wtedy siądziemy do stołu i no coś w spokoju zjemy. Inaczej to ciagle w gardle będzie stawać, niestrawność czy biegunka.
    • A może całe założenie stereo to dwie kolumny bez suba? Może za bardzo chcemy coś poprawić na siłę?  Dążymy do naturalności, neutralności czy zwał jak zwał i doczepiamy jakiś element w tym wypadku sub, żeby ta gitara basowa, kontabas brzmiały mocniej, głębiej itp ale czy to tak jest na pewno naturalnie?  Może gdyby byłoby to takie oczywiste, naturalne brzmienie, producenci nie sprzedawali by pary kolumn tylko kolumny z subem? Tak sobie tylko gdybam. 
    • Kolego SiN. A kto Ci robił tę akustykę. I czy możesz wrzucić zdjęcie swojego pokoju po tym "zabiegu"?
    • Niestety, żadne współczesne kolumny nie zrobią takiej roboty jak suby.    @tomek4446No jasne tylko, że przy słabej akustyce to Ci nic nie zagra nawet sprzęt za bańkę, ale nie oszukujmy się droższe suby od rela są w chooj lepsze od tych budżetowych to nawet nie trzeba być jakiś audiofilem, żeby usłyszeć różnice. Jak miałem u siebie T7x z Jasperami 25 mk II to po odpaleniu no fajnie, ale po krótkim odsłuchu był za słaby, brakowało w walkach konturu, głębi, poszedł T9x wyraźnie więcej mocy, mocniej o wielkie lepiej ale dudniąco, dalej czuć , że coś nie tak zezaś s510 nie dość, że schodzi poprawnie nisko to jeszcze ma lepszy kształt i to jest odczuwalne oraz to słychać. U siebie mam zrobioną adaptację to np sub od Neumanna jest ultra precyzyjny i tu jest dopiero idealne wygaśnięcie. Co do kolumn to niestety nie słyszałem tych modeli, które podałeś ale jakoś nie jestem zwolennikiem marki Dali, zaś Macintosha słyszałem wzmak za 60 tys to był dla mnie dramat, wystarczyło 10 min a zmęczył mnie jak cholera i nie tylko mnie.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...