Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 211 tematów w tym forum

1. zestaw stereo lub kino domowe

• 3 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  2. kolumny eltax

• 7 odpowiedzi
    • 35,4k wyświetleń
  3. Nagłośnienie w domu

• 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. WS502 jakie kolumny 1 2

• 38 odpowiedzi
    • 11,8k wyświetleń
  5. które kolumny wybrać

• 7 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 11,6k wyświetleń
  6. Problem z kolumną 1 2

• 43 odpowiedzi
    • 11,6k wyświetleń
  7. Głośniki do Mildton110

• 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  8. KIMBER KABLE 8VS - pytanie

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Koledzy mam pytanie w kwestii Wiim pro / pro plus ewentualnie Taga TWA10b wersja 2024. Mam kino oparte na Onkyo RZ50, do stereo korzystam z CD, gramofonu podłączonych do Audiolab-a 8300a, który w kinie pracuje jako końcówka dla frontów. Zastanawiam się nad ewentualnym streamerem (który również mam w Onkyo), korzystam z Apple Music więc tylko po Air Play, moje pytanie jest takie czy jest sens kupić Wiim-a pro / pro plus (tudzież Taga) żeby uzyskać lepszą jakość w stereo w porównaniu z tym co daje Onkyo w trybie Direct. Czy te tanie streamery wniosą coś więcej podłączając je pod wzmacniacz stereo po analogu (8300a nie ma DAC-a), czy to gra nie warta świeczki i jedyne co zyskam to tyle że nie będę musiał włączać Onkyo do słuchania muzyki ze streamingu. Wiem że najlepszą metodą jest wypożyczyć i samemu się przekonać, ale może ktoś akurat miał już takie porównanie.
    • Jescze   p.  WOźniak   został ,  pamietam  jak   wchodziły  Sundary  , to  niemal  pobiegłem je  kupić    po  przeczytaniu  ''recenzji'' ,  była  tak   nachalna   ze  juz  nie  pamietam  kiedy   czytałem w takim ujeciu - o   nowym i  tak   genialnym   ''cudzie   techniki''  z  kraju   Srodka.    Ja  posiłkuje  sie   słynnnymi   ''tabelkami''   chyba   z  HI-FI Muzuka  czy  Audio-Video, bo  mozna   zorientowac  sie   tak  na  szybko w  jakim  przedziale cenowym   były  dane   sprzeciory  w  chwili   produkcji .Oczywiscie    im  wiecej   gwiazdek  i   kropek   w  recenzjach tym   wieksza  rekalama    za  dwie  strony  w  opisysywanym   periodyku.
    • Macie jakieś sposoby,oprócz takich na ucho,żeby sprawdzić czy amplituner dostarcza wystarczająca ilość prądu do głośników? Ja ma tylko V6A ,a kino zbudowane na Heco 5.1.2.Front Heco 700 ,Heco center 30,Heco 300 i Heco AM 200 na suficie i rzeczywiście jeśli chodzi o głośnik centralny to ciężko u mnie mówić o jakiejś głębi podczas oglądania filmów.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...