Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 563 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  1. uniwersalny zestaw stereo

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  2. Wharfedale DS-1 - czy warto?

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  3. Budżetowy zestaw stereo

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
  4. Zestaw stereo do 4000

• 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 11,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
  5. Wycena sprzętu

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
  6. Zestaw stereo

• 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  7. Mój "Hi End" za ok. 5000 zł. 1 2

• 49 odpowiedzi
    • 17,7k wyświetleń
    • 222 odpowiedzi
    • 48k wyświetleń
  8. problem z kolumna

• 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 916 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  9. Wybór tanich kolumn

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• - Ktoś z pisowców trzymał taki plakacik "wszystkich nas nie zamkniecie". Pewnie nie, ale prace trwają - zażartował Tusk. 
    • W sumie to taki koncert ale nie-koncert, bo bez publiczności... Pompeje zostały tu potraktowane raczej jako gigantyczne studio nagrań, a nie scena koncertowa. Może dlatego mogli ustawić dźwięk bardziej na potrzeby samej rejestracji, a nie w celu najlepszego odbioru przez publiczność. A to już na pewno miało wielki wpływ na jakość nagrania. 
    • Potrzebuję pomocy w zrozumieniu odpowiedzi na zadane w tytule pytanie. Jako przykład podaję wzmacniacz, z którego sam korzystam Nuprime Sta-9. Nigdzie nie mogę wyczytać jednoznacznych informacji o sposobie działania, tzn. czy on działa jednocześnie jako klasa A i D (jak?), czy czasem jako A, a czasem jako D (w takim przypadku od czego to zależy?). Na stronie sklepu @rms.pl czytam, że końcówka ta jest wydajna energetycznie i się nie grzeje. No jednak grzeje się i to baaardzo, co sugeruje, że działa jednak jako klasa A (?). Czytam tam też, że "Urządzenie pracuje w układzie typu Single Ended, w którym wstępne wzmocnienie realizowane jest w klasie A, natomiast końcowe w klasie D". No ale tu już  brakuje mi i wiedzy, i wyobraźni, i doświadczenia, bo jest to końcówka mocy, więc myślałem, że wstępne wzmocnienie jest realizowane w przedwzmacniaczu, a więc poza nią. Poza tym w necie jakoś temat tego połączenia AD jest albo pomijany zupełnie albo powielany jest w kółko  jeszcze bardziej enigmatyczny opis, jakoby przy niskich sygnałach wzmacniacz grał jako klasa A, a przy wysokich jako D, co już w ogóle jest dziwne. Jakie to są niskie i wysokie sygnały, skąd miałbym wiedzieć czy wzmacniacz pracuje w danym momencie w klasie A, czy D? Więc może ktoś pomoże...?
    • 1. Trzykołowiec z wywrotką - nie wiem jaka marka, ale był metalowy i niebieski, napęd bezpośredni 🤣 2. Lolek - identyczny jak Reksio, ale mój z nieznanych powodów nazywał się Lolek   3. Pelikan 4. Wigry 2 na wypasie, z 3-biegową przerzutką Shimano w tylnej piaście i pięknymi chromowanymi (na lustro) błotnikami. Buchnęli mi z piwnicy   5. Romet Zenit - pierwszy wycieczkowiec, na którym nabijałem kilometry w dużych ilościach 6. Author Kinetic - zajeżdżony do cna. Mój pierwszy rower FR 🤣 7. Kona Coiler 2004 - mam do niego wielki sentyment i jest ze mną do dziś. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...