Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 950 tematów w tym forum

• 4 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  1. Wybór wzmacniacza

• 6 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  2. zestaw stereo do oceny

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  3. Kenwood RA5000

• 7 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
  4. wzmacniacz + 4 glosniki

• 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 24,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  5. Dynaudio DM 2/7 vs 2/8

• 2 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  6. Yamaha Pianocraft MCR-840

• 7 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  7. Ktore kolumny lepsze??

• 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  8. DIORA - SMART STEREO TOSCA 303

• 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
  9. Zestaw do 600 zł!!! POMOCY!!!

• 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
  10. Problem z kolumnami 1 2

• 38 odpowiedzi
    • 10,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wiem coś na ten temat😋. Polecam wszystkim, którzy mają warunki, bo bez warunków to lepsze połowy złoża pozwy rozwodowe😄.
    • Ja absolutnie nie jestem przeciwnikiem korektora: uważam, że zaimplementowany z głową (bez wyrywkowego podbijania wąskiego podzakresu) i na odpowiednim poziomie technicznym (bez słyszalnego spadku SNR) może być przydatny. Natomiast nigdy nie był dla mnie priorytetem. Może dlatego, że moja rozpiętość głośności słuchania nie jest zbyt duża - wynosi może 20 decybeli, a przy normalnym słuchaniu 10-15.  Bardzo cicho - tylko w tle do pracy, a bardzo głośno - praktycznie nigdy.  Jakoś tak zawsze wychodziło, że piece, które mnie kusiły były pozbawione możliwości korekcji. A te, które ją miały nie przekonywały mnie brzmieniem i korektor nie był w stanie na to pomóc. Bo przecież koryguje on tylko ilość wysokich tonów czy basu, a nie ich charakter.
    • Chce ich posłuchać ze względu na duże przetworniki niskotonowe. Odpadły by mi suby. Ale ponoć mają charakter bardziej pod akustyczną muzykę, fortepian…?  w ogóle dlaczego obecnie jest trend żeby kolumny były wąskie i z małymi basowcami? Kiedys pożądny głośnik to było 12 cali w zwyż. Z resztą przytoczone tu tannoye. Czy to trend wymuszony przez księgowych czy jak?   Przecież wielu producentów nawet tych referencyjnych serii ma w nich suby do kompletu i bez skrępowania piszą że są doskonałym uzupełnieniem topowych systemów stereo. 
    • No kusicie Kusicie  tym bardziej macie w swojej ofercie Pioneer VSX-LX505  mogę go w sumie  na raty kupić jakiś czas temu kupiłem od państwa Ifi zen dac 3 i ifi zen can 3 i jestem bardzo zadowolony tylko drogi jest. Ale dwie rzeczy mnie zastanawiają chodzi pewnie o tą technologie Dirac Live nie ma jakiś tańszych zamienników. Druga sprawa to wielkość mojego pokoju na dole dam rysunek czy 9.2 to nie będzie już przesada bo np taki Onkyo TX-NR6100 też zbiera dobre recenzje nie był by dobrym wyborem czy jednak ta technologia Dirac Live robi robotę ??
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...