Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 370 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  1. Kolumny do Azur 650R

• 22 odpowiedzi
    • 13,7k wyświetleń
  2. Gdzie kupić Arcam rDac ?

• 1 odpowiedź
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  3. Arcam rDAC obsluga urzadzen

• 0 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  4. Tonsil Zeus

• 1 odpowiedź
    • 3,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  5. Marantz Superscope R1270

• 6 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  6. Kolumny do 800zł

• 2 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  7. Bose?

• 3 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 14,5k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 10,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  8. MISTRAL

• 3 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  9. Jakie kolumny

• 6 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Zmieniam trochę budżet 1500-2000zl. Czy w tym budżecie coś już by się znalazło? Mogą to byc używki tylko żebym wiedział czego ewentualnie szukać. Znalazłem jedna sztukę rel quake 1200zl. To dobra cena za ten subwoofer?  
    • Dobra - moja decyzja jest taka, że wraca zarówno R200 jak i Oberon 3. Stwierdziłem, że na tę moją klitkę ledwo 10m2 i to jeszcze ze sporym skosem na poddaszu + maksymalnym rozstawie 150 cm między kolumnami (+ max 30 cm od ściany od tyłu) to one się nie prezentują i zapewne nigdy nie zaprezentują tak jak powinny. Słuchałem dzisiaj całe 4-5h jednych i drugich, i ciągle coś mi w tych brzmieniach nie gra. Za płaski ten wokal jest, jakby metaliczny, niczym jakby głos był zmodulowany jakimś robotem... Szkoda mi trochę basu z R200, ale cóż... Poczekam trochę i wezmę na testy kolejne dwie kolumny - Usher S-520 oraz Dynaudio Emit 10. Podobno obie są przystosowane do grania w mniejszych pomieszczeniach i nie mają wymagań jak Oberon 3 czy R200. Się trochę oczytałem - Dynaudio Emit 10 ponoć lepszy bas? Dali Menuet mnie też kusi do sprawdzenia, ale na taką kwotę jak one stoją to już sobie pozwolić nie mogę. No cóż, zobaczymy... nie wiem czy zgra się z tymi nowymi kolumnami jakkolwiek Audiolab 6000A - biorąc pod uwagę wzmaki, to wciąż kusi mnie ten CA AXR100 - choćby swoim wyglądem.
    • Nie jestem jakiś mega osłuchany ale kilka wzmacniaczy przewinęło mi się przez ręce i generalnie regulacja tonów się przydawała, chociażby dlatego że, można dostosować dźwięk pod swoje pomieszczenie lub preferencje. Generalnie degradacji dźwięku nie było ale za to jak zacząłem się bawić equalizerem w wiim pro plus, miałem wrażenie jakby ktoś kręcił w lewo i prawo potencjometrem głośności, tragedia... 
    • Na koniec dnia...
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...