Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 092 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 639 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  1. zakup mini wieży

• 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 993 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  2. zakup nowego wzmacniacza

• 5 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 331 wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  3. Zakup pierwszego zestawu audio... 1 2 3 4 5

• 123 odpowiedzi
    • 16,6k wyświetleń
  4. Zakup pierwszego zestawu stereo 1 2 3

• 50 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  5. Zakup sprzętu

• 10 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  6. Zakup sprzętu - prośba o poradę 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  7. Zakup sprzętu audio do 3500zł

• 3 odpowiedzi
    • 959 wyświetleń
  8. zakup sprzętu Denon

• 9 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  9. Zakup sprzętu do 3 tys. 1 2 3 4

• 92 odpowiedzi
    • 16,6k wyświetleń
  10. zakup sprzętu do salonu

• 9 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Raczej RP-1000SW. Z czasem drugi.   Co do kabli Bitner, Oehlbach. Ważne, żeby były z miedzi OFC. 2x1.5mm^2. Central i fronty możesz dać 2x2.5 albo nawet 2x4. Kabel do subwoofera RCA-RCA. Coś Ci pewnie w sklepie znajdą za 100-300 PLN w zależności od długości. 
    • zachecony postami nie sprawdzilem co pisza na temat firmware zagraniczni userzy i to byl blad 😑 zrobilem aktualizacje grzmota i jestem bardzo zly... ---- najpierw sluchalem 2 godziny muzyki by sprawdzic i osluchac sie z barwa dzwieku  a potem w niedzielny poranek pociagnalem  po kablu LAN ten firmware : -od razu po wlaczeniu aktualizacji odpala sie wiatrak czyli trzeba by wczesniej wyciagnac odkurzaczem kurz i syf przez otwory wentylacyjne czego nie zrobilem 😐 sama akualizacja trwala ok 8 minut i po niej pojawil sie napis completed z wykrzyknikiem ! _____ co zauwazylem:  roznica barwy dzwieku z analitycznej na bardziej muzyczna w stylu  "tanszych modeli "  konkurencji  czyli  barwa ocieplona przestaly "strzelac"   i  byc  slyszalne przekazniki podczas odtwarzania  muzyki na volume 20-24  zaczely strzelac zwrotnice w kolumnach przy przelaczaniu zrodla dzwieku  wyjecie kabla z pradu  po aktualizacji nic nie dalo _______ wjechal hard reset  ktory wyeliminowal strzaly zwrotnic 😡 wjechala kalibracja AccuEQ  po ktorej  nic nie osiagnalem ... dzwiek jest cichszy i bardziej muzyczny pozbawiony szumow ,niestety nie przypomina tego ktory mialem i narzekalem ze mocy mu brakuje 😂 wieczorem bede robil dirac  ale chyba nic mu juz nie pomoze  a ten firmware jak dla mnie jest porazka Migrowalem z firmware  R126    do    R136    
    • Grają pełnym pasmem, czyli chodzą na tyle nisko co potrafią. W porównaniu z możliwościami średniej jakości suba,  niskie tony giną wręcz tle niepotrzebnie obciażajac amplituner. Często wprowadzają nieporządane dudnienie, zależnie od tzw. modów pomieszczenia. To oprócz/zamiast zasłon zrób rolety  Prawidłowo zamontowane surroundy obok okna co zaproponowałem czy bipole/dipole... Trudne pytanie, nie ma jednoznaczej odpowiedzi. Ja wybrałbym opcję 1.
    • dziękuje za odpowiedz. nigdy nie brałem pod uwagę Arcama albo Anthema i tez nie pomyślałem ze największe znaczenie w kwestii dźwięku ma przedwzmacniacz. kierowałem się raczej mocą, klasa wzmacniacza. miałem już z 6 modeli Pionnera. każdy model od 2tys do 6tys nie słyszałem żadnej różnicy w dźwięku. natomiast ten SC LX79 za prawie 9tys zl to już różnica była odrazu pod względem jakościowym. Eric Clapton na bluray to brzmiał tak jak by grał kolo mnie na żywo. ale każdy mówi ze mój amplituner się nie nadaje na te głośniki .dlatego będę musial podjechać i zrobić odsłuch co do Arcama ( dużo osób ostatnio pisze o tym amplitunerze ) . ja taki ,,kowalski,, trochę głośniki dobre ale wzmacniacz do dup... dziękuje za podpowiedzi i czas poświęcony.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...