Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 768 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  1. marantz CD5003 czy CD6003

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  2. Wymiana głośników w kolumnie 1 2 3

• 53 odpowiedzi
    • 33,9k wyświetleń
  3. Jaki zestaw do 7000zł

• 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  4. Kef iQ1 - warto?

• 9 odpowiedzi
    • 18,7k wyświetleń
  5. Nowy

• 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  6. Tuba Voice Kraft

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  7. Najlepsze kolumny i okablowanie

• 7 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  8. Bass w muzyce

• 8 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  9. Missiony warto ?

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  10. wzmacniacz słuchawkowy

• 7 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  11. Jakie kolumny + wzmacniacz

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wygląda na to, że to kwestia oprogramowania (firmware) amplitunera. Bez aktualizacji ze strony producenta nie zadziała. A jeśli model nie jest już wspierany aktualizacjami, to nie da z tym nic zrobić.      
    • Pokaż mi chiński sprzęt i kolumny grające na poziomie Tenora z Wilson Alexia , czy McIntosha z Rockportami tymi sprzed 10 lat. Pokaż mi " chińczyka " grającego na poziomie Luxmana sprzed 30 lat. I to wszystko w cenie tej garstki śliwek.  To co piszesz to takie uogólnienie , nic kompletnie nie wnoszące. Taka życzeniowo , subiektywna opinia. A ostatnie , to określenie tzw. hi endu jest baaardzo szerokie i mgliste. Tak samo jak tak tzw. referencyjność . Nie zapędzał bym się w tych pochwałach o chińskim audio.
    • Klient miał obniżony sufit ze zwykłej płyty GK pod lampki. Jak po moich zaleceniach wpopował tam celulozę to od razu usłyszał zmniejszenie się pogłosu i wypełnił przestrzeń w sypialni, korytarzu i kuchni, żeby było ciszej w mieszkaniu. Fermacell jest znacznie twardszy, co nie znaczy że pusta powierzchnia pomiędzy płytą, a sufitem nie będzie pogarszać obecnej akustyki. Jak nie chcesz się brudzić z wełną czy celulozą to możesz kupić gęstą piankę np. 3cm grubości i wkładać pomiędzy profile.
    • Posiadam od kilku lat CXA60 i przyszedł chyba czas na zmianę. Ogólnie złego słowa powiedzieć o CXA nie mogę, ale brakuje mi w nim nieco dynamiki, dociążenia. Myślę o wzmacniaczu grającym raczej w zbliżonej barwie, ale trochę bardziej detalicznego, z dobrą kontrolą dołu i raczej nie za ostrą ale wyraźną górą. Podoba mi się tzw analogowe brzmienie i czegoś zbliżonego szukam. Kolumny to bardzo mocno zmienione Heco Aurora 700. Mocno do tego stopnia, że została z nich tylko oryginalna obudowa 😉. Grają bardzo otwartą średnicą i górą, nieco kosztem dołu, ale tak właśnie lubię. Rodzaj muzyki - niemal każdy. Budżet - czy okolice 4-5 tys to wystarczająca kwota, żeby znacznie poprawić brzmienie obecnego zestawu? Biorę pod uwagę zarówno sprzęt używany jak i nowy. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...