Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 719 tematów w tym forum

1. Zestaw audio do 2000 zł

• 16 odpowiedzi
    • 12,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  2. Jaki zestaw Audio do 5 tys zl

• 10 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  3. Tanie stereo dla szwagra

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  4. Nagłośnienie w domu

• 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  5. Wybór kolumn

• 3 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  6. Budżetowy zestaw do PC

• 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 21,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  7. Stereo z PCta

• 9 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
  8. wieża

• 4 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Napiszę tylko że w chałupie miałem dziesiątki głośników (podłogówki i monitory), część moja, część na testy i trochę dla kolegów z Polski, w Holandii ceny używanych bardziej realne. Kupiłem ATC scm 7 z ciekawości, grały u mnie 2 tygodnie......sprzedałem bez żalu a nawet z ulgą za tą samą kasę. I niech to będzie moja recenzja na ich temat. Pozdrawiam 😉
    • Jak obserwuję poczynania właściciela Harbetha i tego co pisze na swoim forum, to wygląda to dla mnie na tuning charakterystyki jego głośników na poziomie zwrotnic. I co zrozumiałe wraz z wiekiem i związaną z tym zmianą charakterystyki swojego słuchu (mniej wysokich słyszy) stroi swoje monitory w kierunku większej otwartości (więcej wyższego środka i samych wysokich).  Robi to bardzo subtelnie, co mogłem stwierdzić mając u siebie jednocześnie P3Esr bez i z XD. To było praktycznie to samo brzmienie, ciut inaczej doprawione. Szczypta soli i pieprzu Co do „nowego” Radiala to przekaz był taki, że stracił dostawcę jednego składnika do produkcji swoich membran i szukał innego, który zapewni oczekiwane właściwości jakiegoś polimeru. W końcu znalazł, ale nigdy nie napisał, że ten nowszy jest lepszy. On by nie zmieniał dotychczasowego składu, gdyby wciąż miał dostępne „stare” materiały.
    • Szanuję zdanie ale się nie zgadzam.  Jak określić kwotę, gdzie kończy się budżetówka? Czy u Spendora nie siedzą budżetowe przetworniki? A jednak gęba się cieszy, gdy grają, i to z Regą.   Można też napisać - wzmacniacz za 100kzł nie jest do Classic 3/1 bo to budżetówka a to przecież głośniki, obok akustyki, mają największy wpływ na to co słyszymy.   Trochę  drogich wzmacniaczy u siebie miałem (jeden mam nadal) i jestem spokojny z Elexem. Ten wzmacniacz stawia bardziej na wypełnienie niż precyzję, raczej pomaga (z wyczuciem  ) jasnym czy suchym realizacjom. To nie jest pomysł na brzmienie w stylu drogich piecy od Rotela czy Hegla. Ale nie idzie też totalnie w jednym kierunku jak pogrubienie czy bardzo wyraźne ocieplenie.     Tak, to podobno większe siódemki, patrząc przez pryzmat bliskości środka. Niestety osobiście nie mogę potwierdzić. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...