Kraft Napisano wczoraj o 14:35 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:35 To Twoje? Przykro mi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 14:36 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 14:36 (edytowany) No dobrze. Witek, mamy jeszcze krajowego dystrybutora Kudosa? Żeby wzbogacić swoje doświadczenia wypożyczę Kudosy super 10. I przysięgam, jak okażą się niedoważonym jazgotnikiem na którym da się tylko posłuchać audiofilskich sampli to Cię znajdę nawet w Krakowie i potem na forum opiszę jak gra Twój system OK? A już na ProAc D2R moja najlepsza płytka Kate Bush „The Kick Inside” jest bardzo „otwarta”. Więcej otwarcia bym nie chciał. Edytowano wczoraj o 14:46 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano wczoraj o 15:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:26 59 minut temu, kaczadupa napisał: potem na forum opiszę jak gra Twój system To jeszcze nikt nie opisał? Wiecie jak to jest. Każda sroczka chwali swój ogonek. Jak myślicie? Na jakich kolumnach gra Michał z Q21? Na Pylonach, Proacach czy Kudosach? 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano wczoraj o 15:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:33 (edytowany) Heresy? Niestety, ale coś tu jest nie tak. Coś się w tym Matrixie nie zgadza. Nie może być tylu najlepszych kolumn! Kiwają nas. Edytowano 23 godziny temu przez Kraft 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu No nie, jeszcze Klipscha tu brakowało. Idę na rower… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu A ja na PMC mogę słuchać czy muszę je na coś wymienić, żeby było ok? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: To Twoje? Przykro mi. Każdy orze jak może 🙃 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu PMC można. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Najlepsze są te kolumny wzmacniacze I reszta gratów , których jeszcze nie mamy. I dlatego chorujemy na audionervosę. Ze swej strony mogę powiedzieć jedno. Mam ProAc D2R półtora roku i jestem nadal zauroczony nimi. Czy są lepsze od ATC czy Kudosów nie wiem , ale jak znam życie wymieniając D2R na coś innego coś bym zyskał a coś stracił. Niech każdy kupuje klocki dla siebie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 8 minut temu, KrólKiczu napisał: ja na PMC mogę słuchać czy muszę je na coś wymienić, żeby było ok? Za późno. Tomek już sprzedał Alteci 😂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Każdy ma inne: konfigurację sprzętu, kolumny, druty, akustykę, doświadczenie, preferencje brzmieniowe, muzyczne. Każda płyta jest swoistą kreacją brzmienia. Przy tylu zmiennych ustalenie wzorca jest zwyczajnie niemożliwe. Gdzieś w tym wyścigu na "obiektywną najlepszość" sprzętu, ginie rzecz najważniejsza... Muzyka, która łagodzi obyczaje i daje radość z jej słuchania. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: To jeszcze nikt nie opisał? Wiecie jak to jest. Każda sroczka chwali swój ogonek. Jak myślicie? Na jakich kolumnach gra Michał z Q21? Na Pylonach, Proacach czy Kudosach? 😂 Temat sprzętu na którym "grają" sprzedawcy, to ja bym jednak wyłączył z poważnych rozważań. Sorry. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu A to my tu prowadzimy jakieś poważne rozważania? 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 2 minuty temu, Kraft napisał: A to my tu prowadzimy jakieś poważne rozważania? Ależ oczywiście, że my tu sobie dworujemy. Stać nas 😉 Problemem, moim zdaniem, są sprzedawcy - ci, których nie stać na nic, a wciskają ludziom kit. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 24 minuty temu, pairtick napisał: ja bym jednak wyłączył z poważnych rozważań. Sorry. Wiadomo. Takich jak moje paczki w sklepie nie kupisz. Żadne kudosy, proaki cze heresy tym nie podskoczą. Sorry 😂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowany) @pairtick Karkołomne. Przecież wszystko co mamy musial ktoś nam sprzedać. 7 minut temu, MariuszZ napisał: Wiadomo. Takich jak moje paczki w sklepie nie kupisz. Żadne kudosy, proaki cze heresy tym nie podskoczą. Sorry 😂 Kurde, lepszy zestaw przetworników niż Kudosach (i Pylonach). Edytowano 22 godziny temu przez Kraft 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 48 minut temu, Slawko69 napisał: Najlepsze są te kolumny wzmacniacze I reszta gratów , których jeszcze nie mamy. I dlatego chorujemy na audionervosę. I to jest nakręcana (przeważnie przez opłaconych "recenzentów") patologia. 21 minut temu, MariuszZ napisał: Wiadomo. Takich jak moje paczki w sklepie nie kupisz. Żadne kudosy, proaki cze heresy tym nie podskoczą. Sorry 😂 Zajrzyj przy okazji, to posłuchasz "metkowca" 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu A poważnie. Czterech forumowiczów z Crescendo. Czy to już masa krytyczna? Ja mam na nie coraz większą ochotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 7 minut temu, pairtick napisał: I to jest nakręcana (przeważnie przez opłaconych "recenzentów") patologia. I po to mamy forum z paroma oblatanymi w gratach chłopakami, żeby recenzować recenzentów i sprzedawców 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 3 godziny temu, kaczadupa napisał: No dobrze. Witek, mamy jeszcze krajowego dystrybutora Kudosa? Żeby wzbogacić swoje doświadczenia wypożyczę Kudosy super 10. I przysięgam, jak okażą się niedoważonym jazgotnikiem na którym da się tylko posłuchać audiofilskich sampli to Cię znajdę nawet w Krakowie i potem na forum opiszę jak gra Twój system OK? A już na ProAc D2R moja najlepsza płytka Kate Bush „The Kick Inside” jest bardzo „otwarta”. Więcej otwarcia bym nie chciał. Ale ja już nie polecam Ci Kudosów, bo nie zagrają jak lubisz. A wpaść mozesz.Nie boje sie krytyki. Ostatnio Michał zaglądał i kilku nieforumowiczów. Generalnie chyba tylko Sandwing sluchał mojego ostatniego zestawienia sprzetowego w obecnej akustyce z forumowiczów. 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: Najlepsze są te kolumny wzmacniacze I reszta gratów , których jeszcze nie mamy. I dlatego chorujemy na audionervosę. Ze swej strony mogę powiedzieć jedno. Mam ProAc D2R półtora roku i jestem nadal zauroczony nimi. Czy są lepsze od ATC czy Kudosów nie wiem , ale jak znam życie wymieniając D2R na coś innego coś bym zyskał a coś stracił. Niech każdy kupuje klocki dla siebie. Slawko, i wierzę. ProAc mozna lubić. Sam cenię tą firmę, miałem i chwalę. 3 godziny temu, Kraft napisał: Nie. To ten sam głośnik. Weź nie czaruj. Dodanie korektora z logo Kudosa nie przeniosło jego parametrów w kosmos. Ile razy najdzie Cię jeszcze ochota na dowalanie Pylonowi, to wspomnij, że ich technika siedzi także w Twoich kolumnach;). Takie memento. A moze memento powinno brzmieć: nie kazdy chlop z widlami to Posejdon. Myslalem, ze wiesz, ze na brzmienie kolumny sklada się wszystko. 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: Najlepsze są te kolumny wzmacniacze I reszta gratów , których jeszcze nie mamy. I dlatego chorujemy na audionervosę. Ze swej strony mogę powiedzieć jedno. Mam ProAc D2R półtora roku i jestem nadal zauroczony nimi. Czy są lepsze od ATC czy Kudosów nie wiem , ale jak znam życie wymieniając D2R na coś innego coś bym zyskał a coś stracił. Niech każdy kupuje klocki dla siebie. A u mnie wrecz odwrotnie. Czym wiecej gratow przerzucam, tym bardziej wyrabiam sobie zdanie i szkoda mi czasu na pewne elementy... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Ja się nie znam i nie będę pisał jakoś dużo o jakości systemu. Ale już kiedyś chyba pisałem. U osób prywatnych słyszałem 3 zestawy które mógłbym mieć i które w pewnych aspektach można nazwać wybornymi. Witka jest jeden, drugi Angela, trzeciego nie podam (ale to nie mój 😆). Każdy grał inaczej, ale każdy miał to co lubi Kraft. To magiczne "Coś" ;D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Jak każdy grał inaczej, to znaczy, że co najmniej dwa z nich grały niepoprawnie;). To jeszcze raz. O co chodzi w tym całym Hi-Fi? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 9 minut temu, Kraft napisał: To jeszcze raz. O co chodzi w tym całym Hi-Fi? Jarek, jesteś na forum już tak długo i jeszcze tego nie odkryłeś 😉? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 6 minut temu, Wing0 napisał: Ja się nie znam i nie będę pisał jakoś dużo o jakości systemu. Ale już kiedyś chyba pisałem. U osób prywatnych słyszałem 3 zestawy które mógłbym mieć i które w pewnych aspektach można nazwać wybornymi. Witka jest jeden, drugi Angela, trzeciego nie podam (ale to nie mój 😆). Każdy grał inaczej, ale każdy miał to co lubi Kraft. To magiczne "Coś" ;D Michał, dziękuję. Wiem, że różnimy się jesli chodzi o gust dźwiekowy. Mój jest bardziej techniczny, Ty wolisz przyjemniejsze brzmienie. I chyba celujesz w lampy, które ja lubię skrytykować. I wiesz, że jesli chodzi o dźwięk to wale prosto z mostu. Wiec jeśli uważasz, ze coś u mnie nie jest tak, to wal :). Przyjme z godnością i co nsjważniejsze wyciagnę z tego lekcję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu @kaczadupa to jak nie Kudos i nie ProAc, to może coś pomiędzy. Do sprawdzenia małe, zgrabne podłogóweczki Blumenhofer Armin AK 17. Precyzją i rozjaśnieniem nie zameczą, ale ślimakami absolutnie nie będą, podbarwią tu i ówdzie, średnicy nie zabraknie. Rytmiczne, żywe. Strojenie basu też powinno się wpisać fajnie w niewielki pokój. No i cenowo jakoś 50% taniej, a wstydu na pewno nie będzie 14 godzin temu, audiowit napisał: Kudos 20 -przy wzmacniaczach tranzystorowych za małe dociażenie wysokich tonow. Blachy moglyby miec wiekszą masę. -niski bas zbyt monotonny. Ale i tak bardziej zroznicowany niz ze znakomitej wiekszosci br -niby to ultraprzejzyste kolumny ale mnie i tak przydaloby się wiecej. (...) Kudos 10 -zbyt male rozciagniecie basu w doł Nie ma idealnych kolumn i mozna o tym pisać. Np ze ProAc gra manierą, źle zszyte przetworniki, wysokie są zbyt lekkie i cala kolumna jest slodka. Witek, pisz takie rzeczy częściej na forum. Z wieloma sprawami się nie zgadzamy. Lub inaczej - chcę się od nich trzymać z daleka, bo to nie moja bajka - jak np. grające kable HDMI. Ale sporo posłuchałeś, dziel się. Bardzo lubię i cenię takie konkretne opisy, punktowanie zalet i wad, bez lania wody 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts