tomasz1w Napisano 11 sierpnia Autor Napisano 11 sierpnia @Top Hi-Fi & Video Design Miałem 707 S2, teraz mam 706 S3. Także ten:) A tak w ogóle, gdybym miał z 35m2 i więcej miejsca na audio zabawki, to DB4S cholernie mi się podoba, wtedy pewnie poszedłbym po bandzie i byłby mój. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 sierpnia Napisano 11 sierpnia 20 minut temu, tomasz1w napisał: @Top Hi-Fi & Video Design Miałem 707 S2, teraz mam 706 S3. Także ten:) A tak w ogóle, gdybym miał z 35m2 i więcej miejsca na audio zabawki, to DB4S cholernie mi się podoba, wtedy pewnie poszedłbym po bandzie i byłby mój. A to fajnie DB4S to już kultura grania. Niektórzy mówią gdzie ta moc? Ale to już gracz dla zaawansowanych maniaków. Zapraszamy w przyszłości na upgrade:) Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano wczoraj o 10:47 Autor Napisano wczoraj o 10:47 (edytowany) Stojaki osamotnione, ake już niedługo. Edytowano wczoraj o 10:47 przez tomasz1w Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 11:06 Napisano wczoraj o 11:06 17 minut temu, tomasz1w napisał: Stojaki osamotnione, ale już niedługo. Stojaków też się pozbywasz? Smutno bez nich będzie. Tak to chociaż przypominają o Twej audiofilskiej przeszłości. 2 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano wczoraj o 14:42 Autor Napisano wczoraj o 14:42 3 godziny temu, Rafał S napisał: Stojaków też się pozbywasz? Nie... już za kilka dni zostaną uzupełnione kolejnymi monitorami🙂 3 godziny temu, Rafał S napisał: Smutno bez nich będzie. Tak to chociaż przypominają o Twej audiofilskiej przeszłości. Dobre😉 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Stara miłość nie rdzewieje. Będą czwarte Dynie w moim życiu: Excite X18. Ale Bowersy 707 S2 i 706 S3 były bardzo dobre, żeby nie było. A relacja ceny używek do jakości 707 S2 jest moim zdaniem po prostu niebywała. Aha, Vele BS403 też były super. Zachowuję się trochę jak wygłodzony plebejusz w pierogarni, wszystkiego muszę spróbować... Także próbuję;) 3 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 17 godzin temu, tomasz1w napisał: Bardzo fajne monitory. Jedne z tych, które grały u mnie dłużej niż kilka dni 🙂. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 32 minuty temu, KrólKiczu napisał: Jedne z tych, które grały u mnie dłużej niż kilka dni 🙂. Właśnie odgrzebałem Twój stary wpis, z czasów kiedy słuchałeś ich z Cyrusem One. Co sprawiło, że się ich potem pozbyłeś? Zostały wyparte przez jakieś inne paczki, które podeszły Ci bardziej, czy też wymieniłeś z samej potrzeby nowych wrażeń? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 18 godzin temu, tomasz1w napisał: Excite X18. Widzę, że na forum rośnie konkurencja dla Klubu Bowersa. Chyba już czas kupić Contour 20 BE i zamknąć temat następcy ATC SCM7 definitywnie. Ps. Ładnie wyglądają białe X18. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, Rafał S napisał: Właśnie odgrzebałem Twój stary wpis, z czasów kiedy słuchałeś ich z Cyrusem One. Co sprawiło, że się ich potem pozbyłeś? Zostały wyparte przez jakieś inne paczki, które podeszły Ci bardziej, czy też wymieniłeś z samej potrzeby nowych wrażeń? Początkowo dynaudio rzeczywiście grały z cyrusem one ale szybko zastąpił go marantz. I generalnie ten zestaw grał mi na tyle przyjemnie, że stał u mnie przez kilka miesięcy ... aż na olx pojawiły się moje obecne PMC. A że PMC były w owym czasie moim wielkim audio-marzeniem, niewiele myśląc, wsiadłem w auto i razem z kolegą pojechaliśmy po nie pod Warszawę. I pewnie gdyby nie to, do dziś grałbym na dynaudio... Chociaż nie, bo były jeszcze ATC 🙂. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 29 minut temu, KrólKiczu napisał: Chociaż nie, bo były jeszcze ATC 🙂. Czyli ATC, które kupiłeś później, wyparły z kolei PMC, tak? PMC powędrowały na kilka lat do archiwum / drugiego systemu, a potem, po zmianach akustyki i wzmacniacza (z Marantza na Regę) przeprowadziły kontratak i wróciły na tron, dobrze rozumiem? Edytowano 3 godziny temu przez Rafał S Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, Rafał S napisał: Czyli ATC, które kupiłeś później, wyparły z kolei PMC, tak? PMC powędrowały na kilka lat do archiwum / drugiego systemu, a potem, po zmianach akustyki i wzmacniacza (z Marantza na Regę) przeprowadziły kontratak i wróciły na tron, dobrze rozumiem? ATC kupiłem miesiąc lub dwa po PMC. Z czystej ciekawości. A że wtedy nie było ich tak wiele na portalach aukcyjnych, to - podobnie jak z PMC - nie wahałem się zbyt długo. Po ich zakupie PMC rzeczywiście powędrowały na strych (nie do drugiego systemu). I tak szczerze to nie wiem czy powrót do PMC był podyktowany zmianami w "akustyce" czy zmianą wzmacniacza. Te zmiany w akustyce to raptem dodanie dwóch obrazów z pianką za plecami i dość ciężkie zasłony w oknach. A Regę mam od prawie 2 lat i jej wpływ na PMC raz wydawało mi się, że słyszę a raz nie 🙂. Poza tym w międzyczasie doszedł też sub, który być może też miał jakiś wpływ na barwę i przeniesienie "środka ciężkości" z wysokich tonów nieco niżej. A przede wszystkim w tak zwanym między czasie osoba, której pożyczyłem ATC tak bardzo je polubiła, że namówiła mnie na ich sprzedaż. Ale tak szybko jak je polubiła, tak samo szybko miłość jej minęła i dziś scm7 cieszą już kolejną osobę. 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts