Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
20 minut temu, tomasz1w napisał:

@Top Hi-Fi & Video Design Miałem 707 S2, teraz mam 706 S3. Także ten:) 

A tak w ogóle, gdybym miał z 35m2 i więcej miejsca na audio zabawki, to DB4S cholernie mi się podoba, wtedy pewnie poszedłbym po bandzie i byłby mój.

A to fajnie :)

DB4S to już kultura grania. Niektórzy mówią gdzie ta moc? Ale to już gracz dla zaawansowanych maniaków. Zapraszamy w przyszłości na upgrade:)

• 4 weeks later...
Napisano
3 godziny temu, Rafał S napisał:

Stojaków też się pozbywasz?

Nie... już za kilka dni zostaną uzupełnione kolejnymi monitorami🙂

3 godziny temu, Rafał S napisał:

Smutno bez nich będzie. Tak to chociaż przypominają o Twej audiofilskiej przeszłości. ;) 

Dobre😉

Napisano

Stara miłość nie rdzewieje. Będą czwarte Dynie w moim życiu: Excite X18.

Ale Bowersy 707 S2 i 706 S3 były bardzo dobre, żeby nie było. A relacja ceny używek do jakości 707 S2 jest moim zdaniem po prostu niebywała.

Aha, Vele BS403 też były super.

Zachowuję się trochę jak wygłodzony plebejusz w pierogarni, wszystkiego muszę spróbować... Także próbuję;)

image.png.bfd7eb2f8b57714eeb3d38320d1dc370.png

Napisano
32 minuty temu, KrólKiczu napisał:

Jedne z tych, które grały u mnie dłużej niż kilka dni 🙂.

Właśnie odgrzebałem Twój stary wpis, z czasów kiedy słuchałeś ich z Cyrusem One. Co sprawiło, że się ich potem pozbyłeś? Zostały wyparte przez jakieś inne paczki, które podeszły Ci bardziej, czy też wymieniłeś z samej potrzeby nowych wrażeń?

Napisano
18 godzin temu, tomasz1w napisał:

Excite X18.

Widzę, że na forum rośnie konkurencja dla Klubu Bowersa. :) Chyba już czas kupić Contour 20 BE i zamknąć temat następcy ATC SCM7 definitywnie. 

Ps. Ładnie wyglądają białe X18.  

Napisano
4 minuty temu, Rafał S napisał:

Właśnie odgrzebałem Twój stary wpis, z czasów kiedy słuchałeś ich z Cyrusem One. Co sprawiło, że się ich potem pozbyłeś? Zostały wyparte przez jakieś inne paczki, które podeszły Ci bardziej, czy też wymieniłeś z samej potrzeby nowych wrażeń?

Początkowo dynaudio rzeczywiście grały z cyrusem one ale szybko zastąpił go marantz. I generalnie ten zestaw grał mi na tyle przyjemnie, że stał u mnie przez kilka miesięcy ... aż na olx pojawiły się moje obecne PMC. A że PMC były w owym czasie moim wielkim audio-marzeniem, niewiele myśląc, wsiadłem w auto i razem z kolegą pojechaliśmy po nie pod Warszawę. I pewnie gdyby nie to, do dziś grałbym na dynaudio... Chociaż nie, bo były jeszcze ATC 🙂.

Napisano (edytowany)
29 minut temu, KrólKiczu napisał:

Chociaż nie, bo były jeszcze ATC 🙂.

Czyli ATC, które kupiłeś później, wyparły z kolei PMC, tak? PMC powędrowały na kilka lat do archiwum / drugiego systemu, a potem, po zmianach akustyki i wzmacniacza (z Marantza na Regę) przeprowadziły kontratak i wróciły na tron, dobrze rozumiem?  

Edytowano przez Rafał S
Napisano
9 minut temu, Rafał S napisał:

Czyli ATC, które kupiłeś później, wyparły z kolei PMC, tak? PMC powędrowały na kilka lat do archiwum / drugiego systemu, a potem, po zmianach akustyki i wzmacniacza (z Marantza na Regę) przeprowadziły kontratak i wróciły na tron, dobrze rozumiem?  

ATC kupiłem miesiąc lub dwa po PMC. Z czystej ciekawości. A że wtedy nie było ich tak wiele na portalach aukcyjnych, to - podobnie jak z PMC - nie wahałem się zbyt długo. 

Po ich zakupie PMC rzeczywiście powędrowały na strych (nie do drugiego systemu). I tak szczerze to nie wiem czy powrót do PMC był podyktowany zmianami w "akustyce" czy zmianą wzmacniacza. Te zmiany w akustyce to raptem dodanie dwóch obrazów z pianką za plecami i dość ciężkie zasłony w oknach. A Regę mam od prawie 2 lat i jej wpływ na PMC raz wydawało mi się, że słyszę a raz nie 🙂. Poza tym w międzyczasie doszedł też sub, który być może też miał jakiś wpływ na barwę i przeniesienie "środka ciężkości" z wysokich tonów nieco niżej. A przede wszystkim w tak zwanym między czasie osoba, której pożyczyłem ATC tak bardzo je polubiła, że namówiła mnie na ich sprzedaż. Ale tak szybko jak je polubiła, tak samo szybko miłość jej minęła i dziś scm7 cieszą już kolejną osobę.