Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wzmacniacz Riviera Levante ponownie jest dostępny u nas do odsłuchów!

Hybrydowe granie oczaruje niejednego słuchacza swoją barwą i detalem. To urządzenie, które potrafi wciągnąć w muzykę bez reszty – naturalne, nasycone średnie tony, świetna kontrola basu i detaliczna, ale nie natarczywa góra pasma. Levante pokazuje, jak analogowo i emocjonalnie może zabrzmieć nawet nowoczesna realizacja.

Wzmacniacz ten potrafi wysterować bardzo szerokie grono kolumn. Zapewnia on do 120 W mocy (8 ohm) w klasie AB oraz 30 W (8 ohm) w klasie A, a jego barwa sprawia, że zgra się z bardzo wieloma opcjami.

Zapraszamy do kontaktu!

Salon audio-video Q21
Pabianice, Reymonta 12
Tel. (42) 213 01 66

www.Q21.pl

riviera_01.jpg

riviera_02.jpg

riviera_03.jpg

riviera_04.jpg

riviera_05.jpg

riviera_06.jpg

riviera_07.jpg

Napisano

Słuchałem różnych zestawów głośnikowych z tym wzmacniaczem w salonie Audio-Connect. Był Diapason Ares (tzw. ołówki), QLN One, JMR Lucia, Bliss Jubilee. Akustyka salki odsłuchowej perfekcyjna. Zabrałem ze sobą nawet swój ówczesny wzmacniacz - Audiolaba 6000A. Przepinaliśmy elektronikę kilkukrotnie. Z Rivierą dźwięk zdawał się być pełniejszy w dolnych partiach i bardziej detaliczny w zakresie wysokich tonów - czasami wręcz nieco ostrawy. Nie żałował wyższej średnicy i sopranów. I może Was zaskoczę, ale wstydu z Audiolabem nie było. A mówimy tutaj o różnicy 3000zł vs 100000zł. Poza obudową i wykonaniem sprzęt na mnie szału nie zrobił. Ale może to kwestia wspomnianej akustyki, nowego miejsca, czy po prostu emocji, które towarzyszyły dość długim odsłuchom :)

Napisano (edytowany)
8 minut temu, lpomis napisał:

Poza obudową i wykonaniem sprzęt na mnie szału nie zrobił.

Podzielam zdanie przedmówcy. Owszem , wygląda , ale większe wrażenie zrobił lampowy Ars - Sonum , czy WSlim Litte Waversa. No i po za konkurencją Wojtka Audiolab :) 

Edytowano przez tomek4446