Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wzmacniacz Riviera Levante ponownie jest dostępny u nas do odsłuchów!

Hybrydowe granie oczaruje niejednego słuchacza swoją barwą i detalem. To urządzenie, które potrafi wciągnąć w muzykę bez reszty – naturalne, nasycone średnie tony, świetna kontrola basu i detaliczna, ale nie natarczywa góra pasma. Levante pokazuje, jak analogowo i emocjonalnie może zabrzmieć nawet nowoczesna realizacja.

Wzmacniacz ten potrafi wysterować bardzo szerokie grono kolumn. Zapewnia on do 120 W mocy (8 ohm) w klasie AB oraz 30 W (8 ohm) w klasie A, a jego barwa sprawia, że zgra się z bardzo wieloma opcjami.

Zapraszamy do kontaktu!

Salon audio-video Q21
Pabianice, Reymonta 12
Tel. (42) 213 01 66

www.Q21.pl

riviera_01.jpg

riviera_02.jpg

riviera_03.jpg

riviera_04.jpg

riviera_05.jpg

riviera_06.jpg

riviera_07.jpg

Napisano

Słuchałem różnych zestawów głośnikowych z tym wzmacniaczem w salonie Audio-Connect. Był Diapason Ares (tzw. ołówki), QLN One, JMR Lucia, Bliss Jubilee. Akustyka salki odsłuchowej perfekcyjna. Zabrałem ze sobą nawet swój ówczesny wzmacniacz - Audiolaba 6000A. Przepinaliśmy elektronikę kilkukrotnie. Z Rivierą dźwięk zdawał się być pełniejszy w dolnych partiach i bardziej detaliczny w zakresie wysokich tonów - czasami wręcz nieco ostrawy. Nie żałował wyższej średnicy i sopranów. I może Was zaskoczę, ale wstydu z Audiolabem nie było. A mówimy tutaj o różnicy 3000zł vs 100000zł. Poza obudową i wykonaniem sprzęt na mnie szału nie zrobił. Ale może to kwestia wspomnianej akustyki, nowego miejsca, czy po prostu emocji, które towarzyszyły dość długim odsłuchom :)

Napisano (edytowany)
8 minut temu, lpomis napisał:

Poza obudową i wykonaniem sprzęt na mnie szału nie zrobił.

Podzielam zdanie przedmówcy. Owszem , wygląda , ale większe wrażenie zrobił lampowy Ars - Sonum , czy WSlim Litte Waversa. No i po za konkurencją Wojtka Audiolab :) 

Edytowano przez tomek4446
Napisano
15 godzin temu, lpomis napisał:

Poza obudową i wykonaniem sprzęt na mnie szału nie zrobił. 

Kurczę, a można by sądzić, że w trybie A-klasowym piecyk oczaruje ładną barwą i niewysiloną precyzją. Ale skoro nie, to skreślam go ze swojej wakacyjnej listy zakupowej. ;)

Napisano

Dla mnie opis Wojtka brzmi smakowicie. :)

Wczoraj przeczytałem opis Q21, do tego wygląd i nazwa pieca/producenta pobudziły moją żądzę posiadania wzmaka idealnego. W myślach obstawiłem cenę w okolicy 35kzł., podniecony wskoczyłem na stronę Salonu i chyba jeszcze nigdy tak szybko podniecenie mi nie minęło. Pomyślałem - to jednak prawdziwy Hi -End więc co się dziwisz. :)

Napisano (edytowany)
23 minuty temu, kaczadupa napisał:

wygląd i nazwa pieca/producenta pobudziły moją żądzę posiadania wzmaka idealnego. 

Dla mnie kuszący jest ten przełącznik A / AB. AB do plumkania w tle przy pracy zdalnej, czytaniu książki czy do ćwiczeń, a potem wieczorkiem - odpalamy prądożerną grzałkę i delektujemy się naprawdę czystym i szlachetnym dźwiękiem. Jeśli znajdę obiecujący wzmacniacz tego typu w cenie do, powiedzmy, 30k po dobrym rabacie (lub 25k za używany), to kto wie, może się okazać, że kompromisowy Kratos pójdzie pod młotek. (Choć to raczej towar trudno sprzedawalny, zdaje się, ze jakiś egz. wciąż wisi na OLX...)

Q21 - przepraszam za offtop. :) 

Edytowano przez Rafał S