Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Takich drogich się nie tykam. Strach. A jak się spodobają?

Z kolumnami Jonesa jest taki problem, że po premierze są ochy i achy, a potem konstrukcja znika z rynku i… nikt nie tęskni.

Edytowano przez Kraft
Napisano
10 minut temu, Kraft napisał:

Z kolumnami Jonesa jest taki problem, że po premierze są ochy i achy, a potem konstrukcja znika z rynku i… nikt nie tęskni.

To można powiedzieć o większości kolumn w ogóle. Może z wyjątkiem niektórych starszych modeli Sonusa, Dynaudio i brytyjskich szafek z rodowodem BBC. ;)

7 minut temu, soberowy napisał:

Brałbym w ciemno 😀

Ja też, ale do A-klasowego piecyka. Ależ to musi fajnie razem grać. :)

Napisano (edytowany)

Przeczytałem recenzje w naszym Audio i High Fidelity. Pochwały wydają się wyjątkowo szczere, a opisy zalet - konkretne. Wierzę, że 10-tki autentycznie się podobały.

Edytowano przez Rafał S
Napisano
1 godzinę temu, Rafał S napisał:

Może z wyjątkiem niektórych starszych modeli Sonusa

Dlatego moje Sonusy nie są na sprzedaż, choć w porównaniu do późniejszych Brytyjczyków grają, cóż... ciulowo. :) Ale żona nie pozwala sprzedać, bo jako meble są ładne. ;)

Ja też mam do nich jakieś niezdrowe przywiązanie, bo wyszły spod ręki jeszcze samego Franco. Sprzedaż byłaby czystym świętokradztwem! :D  

1 godzinę temu, Rafał S napisał:

Ja też, ale do A-klasowego piecyka. Ależ to musi fajnie razem grać.

Ja gram A-Klasą na 82dB. Też jest fajnie. :D Poprzednie głośniki były 90dB i nie widzę różnicy w wykopie czy dynamice. Potencjometr głośności w tym samym miejscu. 

I proszę mnie nie pytać, jak to jest możliwe, bo po prostu nie mam pojęcia. :) 

Napisano

Sprawdziłem w google, które salony sprzedają powyższe modele kolumn i okazało się Adamie, że żaden z oznaczonych przez Ciebie nimi nie handluje ;)

Z branży, która posiada MoFi SourcePoint na forum jest tylko @Na Temat Audio . Poza tym Audioplaza i Audiostyl, ale nie widzę żeby mieli założone tutaj konta. 

Napisano
7 minut temu, soberowy napisał:

Sprawdziłem w google, które salony sprzedają powyższe modele kolumn

Zgoda ale mogli je mieć u siebie prywatnie, może słuchali u kogoś, może klient wtargał do salonu te mniejsze, może robili prezentację wzmacniaczy u kogoś w domu i były tam Mofi. 

Napisano (edytowany)
29 minut temu, soberowy napisał:

Zakładam, że pracownik salonu prywatnie posiada sprzęt, którym handluje na co dzień. Wiesz, jakby to napisać, po prostu kupuje taniej 😀

A co ma zrobić jak podoba mu się głośnik od konkurencji a pracownikowi z konkurencji podoba się wzmacniacz, którego dystrybutorem jest ten pierwszy pracownik. Dogadają się. :)  

Duży błąd jaki możemy popełnić to kupić cenę. Pracownicy salonów  doskonale o tym wiedzą i sami się na to nie złapią.  Osobiście też tak kupiłem Supernaita 3 (duży rabat więc się połakomiłem) i teraz staram się już o tym pamiętać. Łatwiej jest kupić niską cenę (duży rabat) jak coś co będzie dawało nam dużo przyjemności. 

Edytowano przez kaczadupa