tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, KrólKiczu napisał: do czego ma służyć sub? Bardzo dobre pytanie ? Nie wiem To jest , kinowy to ja nie jestem. Ten Mivoc co to go mam styknie z nawiązką. raczej tak sobie pomyślałem , że sprawdzę u siebie jak by to było z subem w stereo. Jak na razie nie spotkałem na odsłuchach jeszcze konfiguracji z subem / stereo/ , która by mi pasowała. Jakoś zawsze ten sub mi przeszkadzał. Albo go nie było w ogóle słychać / więc po co ? / , albo reprodukował bas dominujący nad resztą pasma. Pomyślałem sobie sprawdzę. Mój sub się do muzyki nie nadaje , kiedyś robiłem już taki eksperyment. 38 minut temu, sebik_85 napisał: Opisuję swoje wrażenia swoimi słowami, tak że proszę się nie śmiać Każda rada płynąca z własnego doświadczenia jest cenna. Dziękuję. 32 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Sub z możliwością korekcjimoze być właśnie remedium na problemy akustyczne pokoju Tych korekcji u siebie to mam .....o , potąd RME ma , Eversolo ma , DDRC 22D ma , RX-A 3030 ma , Luxman ma loudness ,ba nawet monobloki WBA mają taki dynks co to zmienia dźwięk Ja chyba jednak wolę gałki. 9 godzin temu, Q21 napisał: Warto sprawdzić też na pewno Velodyne DB-15 Wiecie co ? Jestem lokalnym patriotą. Skłaniam się na razie ku Waszej propozycji. Mam blisko do Pabianic , zresztą drogę do Salonu znam na pamięć , już parę razy byłem A w dodatku uwielbiam pizzę u Jędrzeja / Zielona Górka / 14 godzin temu, S!N! napisał: Dlatego wypróbuj rela , Top Ci go nie poleci bo go nie mają , a jaki masz metraż? O metrażu pisałem , 23m2. Co do REL-a to od wczoraj czytam posty na forach naszych i zagramacnicznych o walce ludzisków z przydźwiękiem jaki generuje ten sub. Jakoś mnie to , delikatnie mówiąc nie zachęca do kupna. Odpisz, cytując
S!N! Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: przydźwiękiem jaki generuje ten sub Miałem dwa T7x i T9x nie wiem o jakim „przydzwieku” mowa. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, S!N! napisał: Miałem dwa T7x i T9x nie wiem o jakim „przydzwieku” mowa. Wpisz w wyszukiwarkę " Subwoofer REL i przydźwięk forum " Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, tomek4446 napisał: Tych korekcji u siebie to mam .....o , potąd RME ma , Eversolo ma , DDRC 22D ma , RX-A 3030 ma , Luxman ma loudness ,ba nawet monobloki WBA mają taki dynks co to zmienia dźwięk Ja chyba jednak wolę gałki. Bardzo proszę, jesli wolisz gałki. Jednak gałka to sztywny zakres "pracy" Odpisz, cytując
S!N! Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @tomek4446Nie doświadczyłem. Edytowano 1 godzinę temu przez S!N! Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Jednak gałka to sztywny zakres "pracy" Jak znam życie to i tak zostanie do kina. Kurde nie mam jakoś zaufania do apek , sterowania nimi i precyzji jakie to sterowanie zapewnia. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, tomek4446 napisał: O metrażu pisałem , 23m2. Co do REL-a to od wczoraj czytam posty na forach naszych i zagramacnicznych o walce ludzisków z przydźwiękiem jaki generuje ten sub. Jakoś mnie to , delikatnie mówiąc nie zachęca do kupna. A z tego co pamiętam to juz kiedyś walczyłeś z tego typu problemami i to bez suba. Pamiętasz? Bo ja tak 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Jak znam życie to i tak zostanie do kina. Kurde nie mam jakoś zaufania do apek , sterowania nimi i precyzji jakie to sterowanie zapewnia. A "rel" plus "Twoj" dsp? Masz gałki bez apek i możliwości dowolnego ustawienia. Oczywiście dsp sprzężone tylko z subem. Ja na Twoim miejscu bym się "pobawił". Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Tomek @tomek4446, jeżeli byłeś u kolegi @Pitt39 i nie usłyszałeś suba ... to dobrze 😁. Wg mnie cała sztuka z ustawieniem suba, to ustawić go tak, żeby postronna osoba miała problem z określeniem kiedy on gra a kiedy nie. Sam długo męczyłem się ze zgraniem swojego suba z monitorami i dopiero po dość długim czasie i przy użyciu REWa, udało mi się uzyskać zadowalające mnie rezultaty. No i patrząc na Twoje rozterki ja osobiście Ci tego suba odradzam 😁. Może zamiast niego jakiś fajny, oldschoolowy pasek 😉? Edytowano 1 godzinę temu przez KrólKiczu Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: A z tego co pamiętam to juz kiedyś walczyłeś z tego typu problemami i to bez suba. Pamiętasz? Bo ja tak Jasne że pamiętam. Jestem specem od przydźwięku I jak czytałem wczoraj kombinację ludzi z REL-em to uwierz mi , przypomniała mi się moja walka. To samo , odłączany uziom , dodatkowe kable do masy ... 1 minutę temu, KrólKiczu napisał: jeżeli byłeś u kolegi @Pitt39 i nie usłyszałeś suba Tak , byłem i ...z tego co pamiętam to tego suba wyłączyliśmy w końcu. To samo u kolegów @lpomis i @MariuszZ. Może mam alergię na bas , nie wiem ? P.S. Co to kurna jest " psek " ? Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Wystarczy wpiąć sie z subem w inne gniazdko w pokoju i problem znika. BTW "rozwala" technicznie mnie gdy ktoś "ciągnie" specjalną linię z "rozdzielki" bezpiecznikowej i montuje tylko jedno gniazdo pod które wpina listwę i do niej cały system audio🤦 Edytowano 1 godzinę temu przez Chyba Miro 84 Pisownia Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 15 godzin temu, S!N! napisał: Dlatego wypróbuj rela , Top Ci go nie poleci bo go nie mają , a jaki masz metraż? Nie posiadamy ale warto sprawdzić, porównać. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 18 minut temu, tomek4446 napisał: Co to kurna jest " psek " ? Pasek 😁. Coś mi się literkę zjadło. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Nie posiadamy ale warto sprawdzić, porównać. Święta prawda. Co do Waszej propozycji B&W , to zapewne zacny subwoofer , ale jakoś nie po drodze mi z tą z marką. I nie chodzi o jakość , to bardziej psychika 1 minutę temu, KrólKiczu napisał: Pasek A , pasek ? Seba za ten mój pasek , to mógłbym wypełnić subami cały salon po sufit Na drugi mnie nie stać 2 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) To może spróbuj zrobić sam subika. Ja za miesiąc będę eksperymentował z jednym ( w sumie z dwoma) opartym na beyma 12br70. Edytowano 1 godzinę temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @Q21 Panowie , przyjrzałem się temu ustrojstwu i wiecie co za nim przemawia ? Gniazda RCA. Poważnie . Uwielbiam , normalne , zakręcane porządne gniazda. Nie jakieś wpuszczane , trzymające się na cienkiej blaszce wlutowanej w płytkę. Duuuży plus. Edytowano 1 godzinę temu przez tomek4446 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Wiecie co ? Jestem lokalnym patriotą A tak w ogóle patrioto,to podkradłeś autorowi temat. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu 13 minut temu, Sundin997 napisał: A tak w ogóle patrioto,to podkradłeś autorowi temat. Dwie rzeczy. Po pierwsze nie jestem za tworzeniem na Forum kolejnych wątków na ten sam temat. A po drugie , autora wątku, w jego wątku widziano ostatnio półtora m-ca temu 26 minut temu, Sundin997 napisał: To może spróbuj zrobić sam subika. Za cienki jestem. Robiłem już kable , listwy zasilające , przetwornice z 230V na 100 V i 110 V, ale suba nie tknę Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu (edytowany) 29 minut temu, tomek4446 napisał: Duuuży plus. To ten subik w PROMOCJI ? Ps. Ubiegam się o pracę w Q21 A już poważnie to masz Pan słusznego, od razu człowiek czuje jakieś takie zaufanie do sprzętu. Edytowano 37 minut temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: A to ten subik w PROMOCJI ? A co Ci się w promocji nie podoba ? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu Przed chwilą, tomek4446 napisał: A co Ci się w promocji nie podoba ? To był wpis pieczętujący wybór. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu 1 minutę temu, kaczadupa napisał: To był wpis pieczętujący wybór. Ten plus to były gniazda , a nie promocja. Nadal SVS sb 3000 jest w grze. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 31 minut temu Napisano 31 minut temu 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Ten plus to były gniazda , a nie promocja. Nadal SVS sb 3000 jest w grze. Interesy z Panem to czysta przyjemność. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Interesy z Panem to czysta przyjemność. Chciałem tyko powiedzieć , ze monopol na sarkazm na tym Forum , to mam ja 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts